Nino Kouter in Miha Zajc zaradi novega koronavirusa ne bosta mogla sodelovati na tokratni akciji. Foto: www.alesfevzer.com
Nino Kouter in Miha Zajc zaradi novega koronavirusa ne bosta mogla sodelovati na tokratni akciji. Foto: www.alesfevzer.com

Selektor Matjaž Kek tako na vezista Sobočanov na tekmah na Kosovu in v Moldaviji ne bo mogel računati, prav tako ne na prijateljski tekmi proti San Marinu, ki bo v sredo ob 20.45 v Stožicah (prenos na TV SLO 2/MMC-ju).

Zaradi težav s poškodbo, ki jo ima že dlje časa, bo dvoboj s San Marinom izpustil tudi Andraž Šporar, medtem ko za tekmi Lige narodov v nedeljo in prihodnjo sredo še ni odpisan.

Kot je znano, bo na tokratni reprezentančni akciji manjkal tudi Miha Zajc, ki je bil pozitiven na testu v svojem klubu Genoi, kjer je okuženih več kot 20 članov ekipe, od tega več kot 15 nogometašev.

Kek: Verjetno bo kdo dobil po gležnjih, tako da "šparanja" ne bo

Kouter na testiranju negativen

"Tekma bo zagotovo dala možnost nekaterim igralcem, ki do zdaj niso bili v prvem planu. Ostajam pri tem, da moramo razširiti bazo reprezentančnih možnosti. Tekma bo nadaljevanje procesa treninga. Te dni bomo poskušali pokazati napredek, hkrati dvigniti agresivnost in tiste elemente, ki spadajo v sodobni nogomet," je na novinarski konferenci v Ljubljani dejal Kek.

Glede Koutrovega odhoda je povedal, da jim ne preostane drugega, kot da se prilagodijo. "Nino Kouter je že na poti v Prekmurje. Izgubili smo igralca, ki je pokazal, da lahko računamo nanj v prihodnje. Vesel pa sem, da je bila cela naša ekspedicija sicer negativna na testih, tudi Kouter," je pojasnil selektor.

Ta razmišlja, da bi v reprezentanco dodatno poklical še kakšnega igralca, dokončno se bo odločil po tekmi v sredo. Omenil je, da je zadovoljen z igrami Adama Gnezde Čerina pri Rijeki.

Sorodna novica Okuženi trije mladi reprezentanti, dva iz Mure

Priložnost za kreativnost v napadu

Obenem pa je zadovoljen s tem, kar na treningih kažejo novinci Mario Jurčević, David Tijanić in Sandi Lovrić, ki je z reprezentanco treniral že na prejšnjem zboru, a še ni imel pravice nastopiti. Za Tijanića in Lovrića je Kek poudaril, da v odsotnosti Josipa Iličića lahko prideta prav, saj znata reševati zadeve v igri ena na ena.

Med tistimi, ki bodo skoraj zagotovo dobili priložnost, je tudi desni bočni branilec Nejc Skubic. "V prvi vrsti gremo na zmago kot na vsaki tekmi. A jutri to ne bo glavna stvar, ampak to, da bomo pokazali več kreativnosti v napadu, se uigrali in spoštovali principe s treningov. Ta tekma je zelo primerna za to," je poudaril Skubic in dodal, da je to vse predpriprava za uresničitev glavnega cilja – uvrstitve na veliko tekmovanje.

Kosovo brez Muriqija

Napadalec Vedat Muriqi zaradi okrevanja po avgustovski poškodbi in pozitivnega testa na novi koronavirus ne bo igral za kosovsko reprezentanco. Član Lazia, eden najboljših igralcev Kosova, ki je do zdaj zbral 23 nastopov za izbrano vrsto in dosegel osem zadetkov, bo tako manjkal tudi na nedeljski tekmi Lige narodov proti Sloveniji.

Posnetek celotne novinarske konference:

Prijateljska tekma, sreda ob 20.45 (Stožice):
SLOVENIJA - SAN MARINO
Prenos na TV SLO 2 in MMC-ju.

Liga narodov, liga C, skupina 3

Nedelja, 11. oktobra, ob 20.45:
KOSOVO - SLOVENIJA
GRČIJA - MOLDAVIJA

Sreda, 14. oktobra, ob 20.45:
MOLDAVIJA - SLOVENIJA
GRČIJA - KOSOVO

Lestvica:                          
GRČIJA             2  1 1 0  2:1  4
SLOVENIJA          2  1 1 0  1:0  4
KOSOVO             2  0 1 1  2:3  1
MOLDAVIJA          2  0 1 1  1:2  1