Tekma je bila po uri igre prekinjena zaradi odvržene pirotehnike in sedežev na zelenico. Foto: www.alesfevzer.com
Tekma je bila po uri igre prekinjena zaradi odvržene pirotehnike in sedežev na zelenico. Foto: www.alesfevzer.com
Sorodna novica Elšnik v 130. minuti Olimpiji priboril dvojno krono

Skupaj je izrečeno za 21.700 evrov kazni. Zaradi večkratnega prižiganja večjega števila bakel in metanja teh na igrišče ter metanja različnih predmetov, lomljenja stolov in metanja teh na igrišče, povzročitve prekinitve tekme, večkratnega žaljivega skandiranja do nasprotnih navijačev in ekipe ter do sodnika bo moral ljubljanski klub odšteti 9350 evrov.

Ob tem so pri NZS-ju upoštevali tudi predkaznovanost in olajševalne okoliščine. Obenem bo morala Olimpija eno tekmo igrati pred zaprto tribuno B v Stožicah, kjer je po navadi domača navijaška skupina Green Dragons. Kazen bo veljavna na prvi domači tekmi prihodnje sezone.

Sorodna novica Šuler ogorčen: Tega v karieri še nisem doživel, sram me je

Tudi Mariborčani bodo morali prvo domačo tekmo v prihodnji sezoni odigrati brez navijačev na južnem delu stadiona Ljudski vrt, kjer so običajno zbrane Viole.

Poleg tega je tudi Maribor zaradi nešportnega vedenja navijačev prejel kazen, ki je še za tri tisočake višja kot Olimpijina. Ob že pri Olimpiji omenjenih razlogih je kazen višja zaradi večkratnih močnih detonacij bakel, izstrelitev raket v smeri organizirane navijaške skupine nasprotne ekipe ter sežiganja večje količine stolov na tribuni stadiona v Celju. Disciplinski sodnik je pri tem prav tako upošteval predkaznovanost in olajševalne okoliščine.

Tekmo je po podaljšku z 2:1 dobila Olimpija.