Nardin Mulahusejnović je z visokim skokom načel mrežo Olimpije. Foto:  www.alesfevzer.com
Nardin Mulahusejnović je z visokim skokom načel mrežo Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com

Joao Henriques je v primerjavi s tekmama v uvodnem krogu kvalifikacij Lige prvakov precej premešal začetno postavo, eksperiment pa se ljubljanski zasedbi ni izšel po načrtu. V prvem polčasu sta mreži obmirovali. Najlepšo priložnost je na domači strani imel Bede Osuji, na drugi strani pa se je izkazal Jan Koprivec po poskusih Saara Fadida in Ivana Posavca.

Koprčani so bili v drugem polčasu nevarnejši in podjetno igro so kronali v 59. minuti. Kot je izvedel nekdanji nogometaš Olimpije Nik Omladič, ki je bil ves čas zelo aktiven. V kazenskem prostoru je visoko skočil Nardin Mulahusejnović, bil je višji od Jorgeja Silve in z glavo je matiral Matevža Vidovška. Po prejetem zadetku je Portugalec na ljubljanski klopi v igro poslal glavne nosilce igre.

Na drugi strani je imel Timothe Nkada v protinapadu veliko priložnost za povišanje vodstva, ko se je iz oči v oči znašel s čuvajem mreže zmajev, toda do strela ni prišel. Skušal je izsiliti enajstmetrovko, vendar je sodniška piščalka ostala nema. Francoski napadalec se je oddolžil v 88. minuti, ko je stekel v nov protinapad. Streljal je z desne strani, Marcel Ratnik je šel v blok, zadel žogo, ki pa je spremenila smer in končala za hrbtom Vidovška. Olimpiji je nekaj upanja vlil Svit Sešlar, ki je v prvi minuti dodatka zadel z glavo po predložku Jorgeja Silva z desne, v preostalih treh minutah pa si zmaji niso več priigrali konkretne priložnosti.

Poraz prvakov Olimpije za uvod Prve lige
Zeljković: Težko prigarana, a zaslužena zmaga nad Olimpijo

Domžale po zaostanku z 0:2 do zmage s 3:2

Po neuspešnem začetku sezone, ko se je proti malteškemu Balzanu hitro končala njihova evropska zgodba, so Domžalčani bolje vstopili v državno prvenstvo. Mura je na Fazaneriji povedla že z 2:0, vrsta Simona Rožmana pa ni popuščala, vrnila se je v igro in v sodnikovem dodatku po napaki vratarja Klemna Mihelaka prišla do vseh treh točk.

Domžale so po golu v 94. minuti s Fazanerije odnesle tri točke. Foto: www.alesfevzer.com
Domžale so po golu v 94. minuti s Fazanerije odnesle tri točke. Foto: www.alesfevzer.com

Amadej Maroša je v osmi minuti nevarno streljal, toda Gašper Tratnik je bil na mestu. Tri minuti zatem je bil gostujoči vratar nemočen. Darick Kobie Morris je z natančno podajo našel Marošo, ki je vtekal po desni strani, ta pa je nato prefinjeno žogo poslal pred vrata, kjer je z glavo Muro v vodstvo popeljal Dardan Shabanhaxhaj. 24. minuta je tekla, ko so Sobočani povečali prednost. Domači nogometaši so kronali pritisk. Strel Borne Prolete je Jan Đapo ustavil, toda žoga je prišla nazaj do hrvaškega branilca v črno-belem dresu, ki je na sredini našel Emirja Saitoskega, ta pa je zatresel mrežo.

Šest minut pozneje je prvič žogo iz svoje mreže pobral tudi Mihelak. Luka Topalović je izvedel kot, Leard Sadriu je z glavo odbil, toda le do Edina Julardžije, ki jo je z roba kazenskega prostora z levico spravil za Mihelakov hrbet. V drugem polčasu so Domžalčani pritisnili, napadalna igra pa je sadove obrodila v 78. minuti. Najprej je Maroša zapravil veliko priložnost, ko se je Tratnik izkazal z obrambo, na drugi strani pa so gostje izpeljali hiter protinapad in po lepem prodoru in podaji Danijela Šturma je izenačil Gašper Černe, ki je v igro vstopil tri minute predtem. V 95. minuti so Domžale še tretjič zadele. Šturm je izvedel kot, poslal zavito žogo v kazenski prostor, kjer je slabo posredoval Mihelak, ki jo je spravil v lastno mrežo.

Bravo zadel že po 24 sekundah

Luka Štor je že po 24 sekundah uvodne tekme Prve lige dosegel zadetek. Foto: www.alesfevzer.com
Luka Štor je že po 24 sekundah uvodne tekme Prve lige dosegel zadetek. Foto: www.alesfevzer.com

Bravo je tretjo sezono zapored začel proti novincu v prvoligaški druščini. Prvič se je z Rogaško pomeril v Prvi ligi, nadaljeval pa je uspešno kot na medsebojnih obračunih iz drugoligaške konkurence. Ljubljančani so odlično odprli dvoboj. Po uvodnem napadu gostov so, takoj ko so prišli do žoge, matirali obrambo Slatničanov. Matija Kavčič je z imenitno dolgo podajo zaposlil Luko Štora, ki je pritekel za hrbet zadnji liniji Rogaške. Emanuel Mihalić ga je sicer ujel, toda bil je premalo odločen, Štor pa je z diagonalnim strelom žogo poslal za hrbet Viceja Baždarića, ki bi lahko bolje posredoval.

11. minuta je tekla, ko je povišanje vodstva Brava preprečila prečka, ki jo je zatresel Matej Poplatnik. Gostje so zatem imeli nekaj priložnosti, vendar so ostale neizkoriščene. V drugem polčasu je domača zasedba povišala prednost. Tekla je 72. minuta, ko je povratniku na prvoligaških zelenicah Poplatniku le uspelo zatresti mrežo. Dejan Kantužer je odbil žogo iz svojega kazenskega prostora, a le do Kavčiča, ki je poslal predložek pred vrata. Z glavo je vmes žogo zadel Rok Pirtovšek, toda le do Poplatnika, ki jo je z glavo pospravil v mrežo.

V nedeljo bosta še preostali tekmi 1. kroga, Kalcer Radomlje – Maribor in Aluminij – Celje.

Domžale po preobratu do treh točk, Bravo premagal Rogaško

Sorodna novica Koper tradicionalno neugoden za Olimpijo, Radomlje želijo znova zagreniti uvod Mariboru

Prva liga, 1. krog:
MURA – DOMŽALE 2:3 (2:1)
1800; Shabanhaxhaj 11., Saitoski 24.; Julardžija 30., Černe 78., Mihelak 95./ag

Mura: Mihelak, Proleta, Morris, Cipot (45./Dobrovoljc), Sadriu, Kurtović, Maruško, Saitoski (64./Petković), Jurišić (75./Ščernjavič), Shabanhaxhaj, Maroša.

Domžale: Tratnik, Klemenčič (64./Fazlić), Nwankwo, Đurić, Đapo (75./Černe), Husmani (64./Markuš), Repas, Julardžija, Topalović (46./Brecl), Šturm, Krstovski (89./Bobarić).

Sodnik: Alen Bubek (Nova Gorica)


BRAVO – ROGAŠKA 2:0 (1:0)
750; Štor 1., Poplatnik 72.

Bravo: Orbanić, Španring, Gurlica, Katinić, Kavčič, Selan, Trdin, Hribar (35./Janjić), Stanković (90./Puconja), Štor, Poplatnik (79./Maher).

Rogaška: Baždarić, Pirtovšek, Mihalić, Kurtović, Braut (71./Pavlović), Majcenić, Benedičič (62./Korošec), Majcen, Thalisson (71. Kantužer), Marcius (85./Lampreht), Gradišar (46./Haljeta).

Sodnik: Mihael Antič (Koper)


KOPER - OLIMPIJA 2:1 (0:0)
3000; Mulahusejnović 58., Nkada 88.; Sešlar 91.

Olimpija: Vidovšek, Lasickas (46./Jorge Silva), Ratnik, Karamatić, Krefl, Doffo, Fadida (62./Elšnik), Posavec (73./Lucas Pedro), Florucz (62./Sešlar), Motika (62./Rui Pedro), Bristrić.

Koper: Koprivec, Pabai, Palčič, Prce, Krajinović, Correia (65./Groznica), Vešner Tičić, Omladič (81./MIlovanović), Osuji, Ruedl (46./Barišić), Mulahusejnović (70./Nkada).

Sodnik: Alen Borošak (Spodnji Duplek)


Nedelja ob 17.30:
KALCER RADOMLJE – MARIBOR

Ob 20.15:
ALUMINIJ – CELJE

Lestvica:                             
BRAVO                 1  1 0 0  2:0  3
DOMŽALE               1  1 0 0  3:2  3
KOPER                 1  1 0 0  2:1  3
MURA                  1  0 0 1  2:3  0
OLIMPIJA              1  0 0 1  1:2  0
ROGAŠKA               1  0 0 1  0:2  0
ALUMINIJ              -  - - -  -:-  -
CELJE                 -  - - -  -:-  -
KALCER RADOMLJE       -  - - -  -:-  -
MARIBOR               -  - - -  -:-  -