Eric Boakye je v nedeljo v Kidričevem odigral vseh 90 minut. Foto: www.alesfevzer.com
Eric Boakye je v nedeljo v Kidričevem odigral vseh 90 minut. Foto: www.alesfevzer.com

Z Olimpijo je bil pred dvema letoma pokalni prvak. Tudi v tej sezoni imajo Ljubljančani lepe možnosti za lovoriko, saj so na vrhu lestvice.

"Zadovoljen sem, da sem podaljšal pogodbo, saj je to prvi klub, v katerega sem prišel iz Gane in je zame naredil veliko. Olimpija mi je omogočila, da sem se dokazal kot igralec, zato je zame podaljšanje sodelovanja zagotovo dobra stvar. Upam, da nam letos uspe osvojiti naslov prvaka. S svojimi soigralci bom dal vse od sebe, da bomo sezono zaključili na prvem mestu," je povedal Boakye, ki se bo v sredo srečal z Domžalami.

Mešanović se vrača domov
V soboto se bo Olimpija pomerila z Mariborom v Ljudskem vrtu. Vijoličasti so še brez zmage v spomladanskem delu. Napadalec Jasmin Mešanović odhaja k Sarajevu, vodilni ekipi prvenstva Bosne in Hercegovine.

"Želja Jasmina po odhodu domov je bila izražena že večkrat. Pridejo trenutki, ko tako pozitivno karakternemu fantu, kot je Jasmin, ki je dal vedno vse od sebe tako na treningih kot tekmah in ki se je vedno žrtvoval tako ali drugače za ekipo ter NK Maribor, težko ne dovoliš odhoda. Prestopni rok v Sloveniji je končan, ne moremo več pripeljati zamenjave, toda v ofenzivnem delu imamo dovolj rešitev znotraj moštva, saj je v zadnjem obdobju Jasmin le trikrat začel tekmo v prvi enajsterici. Prošnji smo ugodili, sklenili dogovor in nadaljujemo sezono brez dodatnih sprememb," je odločitev pojasnil športni direktor Oliver Bogatinov.

Jasmin Mešanović si želi, da tako Sarajevo kot Maribor končata sezono na prvem mestu. Foto: www.alesfevzer.com
Jasmin Mešanović si želi, da tako Sarajevo kot Maribor končata sezono na prvem mestu. Foto: www.alesfevzer.com

Zadetek v Moskvi bo ostal zapisan kot poseben mejnik
"Težko je izbrati primerne besede ob slovesu. Veliko lepega se je zgodilo, za menoj so čudovita tri leta in pol. Klub, kot je Maribor, si zasluži veliko spoštovanje in ob tej priložnosti se zahvaljujem vsem v Ljudskem vrtu za odličen odnos, ki smo ga vzpostavili. Navijačem za neprecenljivo podporo. Sodelovanje je bilo v vseh pogledih izjemno, lahko bi se zahvaljeval vsakemu posamezniku do jutri, a ne bi bilo dovolj časa. V nogometu, razumljivo, niso samo veseli trenutki, toda skupaj smo se znali soočiti tudi z manj prijetnimi. Sam pa sem se ves čas trudil pošteno oddelati vse svoje obveznosti in prispevati delež k uspehom, ki jih ni manjkalo," je za spletno stran Maribora povedal Mešanović, ki je na 135 tekmah dosegel 26 golov.

"Verjamem, da bodo fantje v nadaljevanju sezone prišli do uresničitve cilja in da pridem kdaj v prihodnje na kakšno evropsko tekmo kot eden izmed navijačev, da namenim moštvu podporo. Zadev, ki so se tukaj zgodile, ne gre izbrisati iz spomina. Skupinski del Lige prvakov je nekaj, kar lahko marsikdo le sanja, meni so se nogometne sanje uresničile na najlepši način, tudi z zadetkom proti Spartaku v Moskvi, ki bo ostal zapisan kot poseben mejnik. Zvrstili so se številni čudoviti trenutki, res sem vesel, da sem bil del tako uspešne zgodbe," je dodal Mešanović.