Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Argentincu v 5. krogu Prve lige TS ni uspelo prekiniti negativnega niza Mariborčanov na prvenstvenih tekmah na Krasu, ki v resnici ne traja tri, ampak že štiri tekme. Tabor je bil namreč od štajerskega ponosa na domačem stadionu boljši tudi v sezoni 2000/01, ko ga je premagal z 2:1. V pretekli sezoni je Maribor na stadionu Rajko Štolfa dvakrat padel s 4:1. Oktobra je na klopi Sežancev sedel Almir Sulejmanović, julija Camoranesi.

Nekdanji član Juventusa v soboto proti svojemu nekdanjemu klubu ni našel pravega recepta. "Tabor je spet pokazal veliko željo po zmagi, tako kot vedno. Izkoristil je priložnosti, ki so se mu ponudile. Mislim, da je izid pravičen," je povedal.

Sorodna novica Sežanci še tretjič zapored dali lekcijo Mariborčanom

Manjkali sta agresivnost in večja intenzivnost

Zakaj imajo 15-kratni slovenski prvaki takšne težave na tem gostovanju? "Sežana je zahtevno prizorišče za vse gostujoče ekipe, ne samo za Maribor. Ne bi rekel, da gre za skrivnost. Domača ekipa je dobro organizirana z veliko dinamike v igri. Poleg tega so takšne tekme za Tabor tiste vrste, ki jih ni treba dobiti za vsako ceno. Na koncu je to svojevrstna spodbuda," je dejal Camoranesi.

"Pred tekmo smo rekli, da če ne bomo igrali dovolj intenzivno, bi lahko imeli težave, in prav to se je zgodilo. Tekmeci so bili dobri, kompaktni kot moštvo, nevarni v protinapadih. Prednost, do katere so prišli v začetnem delu tekme, se je na koncu izkazala za odločilno. Preprosto smo se preslabo odzivali na t. i. druge žoge, manjkali sta agresivnost in večja intenzivnost v naši igri."

Tudi branilec Denis Klinar ni želel iskati alibijev: "Morali bi izkoristiti in dokazati svojo kakovost. Ne smemo se izgovarjati na majhnost igrišča. V uvodnih 20 minutah smo padli v njihov trans in so povedli, nato pa nam na ozkem igrišču proti agresivnemu tekmecu ni uspelo ujeti izenačenja."

Sežana spet nerešljiva uganka za Maribor
Olimpija teden dni pred derbijem do prve zmage v sezoni

Ključen je bil pristop

Trener Tabora Goran Stanković, ki je pred nedavnim prihodom v Sežano vodil mladinski pogon Olimpije, je bil seveda nadvse zadovoljen: "Gledali smo jih na dveh tekmah, ki so jih odigrali z novim trenerjem, in se pripravili nanje. Toda ključen je bil pristop, fantom čestitam za njihov pristop. Na koncu smo bili nagrajeni. Odločili smo se za individualno pokrivanje v vezni vrsti in jim nismo dovolili, da razvijejo svojo igro."

Strelec prvega zadetka Marko Krivičić je dodal: "Trikrat ponoviti takšno tekmo na domačem igrišču je res neverjetno! Kapo dol soigralcem. Maribor da ekipi dodaten motiv. Mauru nismo mogli dopustiti, da nam prvi tu vzame točke (smeh)."

Sorodna novica Olimpija in Celje se veselita prvih zmag

Skender: Ta zmaga nam veliko pomeni

Čez teden dni bo v Ljudskem vrtu na derbiju gostovala Olimpija, ki je v nedeljo v prvenstvu zmagala prvič po 9. juliju oziroma sedmih tekmah brez polnega izkupička. S 3:2 je ugnala Domžale.

"Čestitam fantom, glede na okoliščine nam ta zmaga veliko pomeni. Bili smo v zelo težkem položaju. Pred samo tekmo smo se znašli popolnoma na dnu lestvice, zato je bilo psihološko izjemno težko. Poleg tega nam je manjkalo nekaj igralcev, imeli smo spremembe v obrambi," je za TV Slovenija osvojene tri točke komentiral trener Olimpije Dino Skender. Na klopi je imel poleg rezervnega vratarja le še pet igralcev.

Namesto kaznovanega Mirala Samardžića je na štoperskem položaju igral Hrvat Marko Perković, ki je debitiral za zeleno-bele na uradnih tekmah. V 82. minuti je moral zaradi poškodbe predčasno z igrišča.

Ljubljančani so vse tri zadetke dosegli že v uvodne pol ure: "V prvem polčasu je bila Olimpija takšna, kot si jo želim, žal pa ne zdržimo v tem ritmu do konca. Bili smo pogumni in povedli s 3:1, v zadnje pol ure pa smo se morali krčevito braniti. Moramo stisniti zobe še na dveh tekmah do reprezentančnega premora, po njem pa bi morali biti že veliko resnejša ekipa. V prvem polčasu smo bili že danes na dobri ravni, ritem je bil kar visok," je pojasnil Skender.

Zadetki v prvem polčasu tekme Olimpija – Domžale

Namesto zaletavanja bolj kompaktna postavitev

Mnenje iz igralskih vrst o tekmi je predstavil podajalec za drugi zadetek Olimpije Timi Max Elšnik: "Težko pričakovana zmaga, in mislim, da tudi zaslužena. Na koncu je bilo nekaj nervoze, saj smo jim dopustili drugi zadetek, a smo zdržali. Treba je graditi naprej. Že v sredo nas čaka nova tekma, tista preložena iz 1. kroga proti Gorici."

"Opazili smo, da smo se na prejšnjih tekmah v določenih trenutkih preveč zaleteli v presing in so nas tekmeci potem izigrali. Trener nam je naročil, naj se tokrat postavimo bolj kompaktno. Po navadi tekmeci igrajo proti nam na protinapade, danes pa smo si v drugem polčasu zaradi rezultata to lahko privoščili mi. Zdaj nekoliko lažje dihamo."

Vuklišević omilil poraz Domžal
Sorodna novica Rudonja kljub slabemu začetku sezone prepričan, da je Olimpija na dobri poti

Djuranović: Naivno prejeti zadetki

Domžale so po zmagah nad Celjem in Taborom doživele drugi poraz v tej sezoni. "Malo naivno smo prejeli vse tri zadetke, še posebej prvega. V dvobojih smo bili slabši od Olimpije. Mogoče smo se poskušali preveč nadigravati in biti všečni. Nismo igrali naravnost proti njihovemu golu," je menil trener Dejan Djuranović.

"Lahko bi izvlekli vsaj točko. Morali bi izkoristiti dve ali tri priložnosti za izenačenje, ki smo jih imeli na koncu," pa je dodal vezist Janez Pišek.

Pogovori in analiza po koncu tekme Olimpija – Domžale
Žižek že v 37. sekundi tlakoval Muri pot do zmage na Bonifiki
Kosić po prvi zmagi Celja: Za prvaka se spodobi, da zmaguje
Goričani zmagali prvič v novi sezoni
Lestvica:
MURA                  5  4 1 0  9:1 13
CB24 TABOR SEŽANA     5  3 0 2  8:8  9
MARIBOR               5  2 2 1 11:7  8
DOMŽALE               5  2 1 2  9:8  7
BRAVO                 5  2 1 2  7:8  7
OLIMPIJA              4  1 2 1  4:4  5
KOPER                 5  1 2 2  6:7  5
CELJE                 5  1 2 2  5:6  5
GORICA                4  1 0 3  5:9  3
ALUMINIJ (-2)         5  1 1 3  2:8  2