V zasedbi Safeta Hadžića se je na drugi pripravljalni tekmi najbolj izkazal Luka Menalo s tremi goli. Foto: www.alesfevzer.com
V zasedbi Safeta Hadžića se je na drugi pripravljalni tekmi najbolj izkazal Luka Menalo s tremi goli. Foto: www.alesfevzer.com

Tekmo je bolje začel Željo, ki je v 16. minuti povedel. Po roki v kazenskem prostoru je bil z bele točke natančen Semir Štilić. Kljub nekaterim zrelim priložnostim zmajev so Sarajevčani povišali prednost. V 43. minuti je mrežo zatresel nekdanji član Olimpije Ivan Lendrić.

Napadalen začetek drugega dela je Ljubljančanom obrodil sadove v 52. minuti, ko je z glavo zadel Macky Bagnack. Dve minuti zatem je po predložku Stefana Savića z glavo natančno meril Luka Menalo, ki je pet minuti pozneje v protinapadu popeljal vodilno moštvo Prve lige v vodstvo s 3:2.

Toda le pet minut so bili zmaji v vodstvu, ko je po prekršku Bagnacka v kazenskem prostoru še enkrat z enajstih metrov zadel Štilić. Na izenačenje so zmaji hitro odgovorili. Najprej je Ante Vukušić v 67. minuti izkoristil podajo Savića, pet minut pozneje pa je v protinapadu Menalo zabil za svoj hat-trick. Končni izid je v 88. minuti postavil Vitja Valenčič.

Cekici se je vrnil v Ljubljano

Olimpija bo preostanek priprav v Beleku opravila brez Endrija Cekicija. Albanski nogometaš je imel v zadnjem času težave z zadnjo stegensko mišico, zato se je vodstvo ekipe odločilo, da ga pošlje v Slovenijo na pregled z magnetno resonanco.

V soboto so se zmaji pomerili s Slovanom. Slovaški prvak je povedel v šesti minuti, ko je Orbanića premagal Rafael Ratao. Pol ure pozneje je z razdalje natančno v levi zgornji kot za izenačenje meril Marko Putinčanin. V 60. minuti se je znova zatresla ljubljanska mreža, srečanje je odločil Moha. V sredo se bodo Ljubljančani pomerili s kijevskim Dinamom.