Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Kot je sporočil disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Boštjan Jeglič, bo morala Olimpija po zmagi na derbiju v 31. krogu plačati 8300 evrov kazni. Maribor, ki je v Ljubljani izgubil z 0:2, pa 3800 evrov.

Sorodna novica Najslajša zmaga za novo Olimpijino zvezdico

Disciplinski sodnik je naštel večkratno prižiganje večje količine bakel v Stožicah, večkratno metanje bakel na igrišče, večkratno povzročitev prekinitve tekme, razvitje transparenta z žaljivo vsebino, temelječo na verski osnovi, večkratno žaljivo skandiranje, večkratno metanje plastenk in drobnih predmetov, metanje večjega števila plastenk na navijače nasprotne ekipe po tekmi, vdor navijača med tekmo, vdor večjega števila domačih navijačev po tekmi, organizator ni zagotovil pet odstotkov vseh sedežev na stadionu izrecno na voljo gostujočim navijačem, zamujanje pri prijavi ekipe pred tekmo.

Tudi Mariborčani, ki so Ljubljano zapustili sklonjenih glav, bodo morali prispevati svoj del v blagajno NZS-ja. Jeglič je kot prekrške za kazen nanizal večkratno prižiganje večje količine bakel, bakle, odvržene na igrišče, povzročitev prekinitve tekme, žaljivo skandiranje, razvitje transparenta z žaljivo vsebino, večkratno žaljivo skandiranje, metanje plastenk in stolov po koncu tekme.