Đorđe Crnomarković s trenerjem Albertom Riero proslavlja zadetek. Foto: www.alesfevzer.com
Đorđe Crnomarković s trenerjem Albertom Riero proslavlja zadetek. Foto: www.alesfevzer.com
Strelec drugega gola Samuel Pedro. Foto: www.alesfevzer.com
Strelec drugega gola Samuel Pedro. Foto: www.alesfevzer.com

Nogometaši klubov, ki sta med tednom uspešno preskočila oviri v uvodnem krogu kvalifikacij konferenčne lige (Ljubljančani so sicer zmagali šele po podaljšku), so se danes pomerili še v uvodnem krogu nove domače sezone. Na koncu so na praznem stadionu Stožice, saj gledalcev zaradi kazni domačemu klubu ni bilo, slavili zeleno-beli, ki so bolje izkoriščali svoje priložnosti.

V ljubljanskem klubu so sicer želeli prestaviti dvoboj, saj so imeli zaradi evropske tekme v Luksemburgu in dolgega potovanja malo časa za pripravo, vendar vodstvo tekmovanja ni ugodilo prošnji.

Prvo pravo priložnost na tekmi si je priigrala Mura, in sicer v 5. minuti, ko je strel sprožil Marko Balažic, branil je Matevž Vidovšek. Tega je pet minut pozneje s strelom z 18 m skušal presenetiti Žiga Kous, a je žoga šla prek vrat.

Olimpija je prvič zapretila šele v 25. minuti. Mustafa Nukić je bil v odlični priložnosti – po podaji Svita Sešlarja se je znašel iz oči v oči z Matkom Obradovićem, a kapetan zmajev ni najbolje zaključil akcije.

Nova okrepitev Olimpije

Nogometašem Olimpije se je pred uvodno tekmo nove sezone Prve lige proti Muri pridružil še en novinec. Iz angleškega prvoligaša Wolverhamptona se je v Ljubljano preselil Pascal Juan Estrada, 20-letni avstrijski branilec. Za Wolverhampton je v dresih ekip do 18 in do 23 let skupno odigral 62 tekem. Pred odhodom v Anglijo se je Estrada, ki je zbral tudi dva nastopa v dresu avstrijske reprezentance do 18 let, doma dokazoval pri klubih ASKÖ Leonding, Superfund Pasching in LASK Linz. Branilec, ki se znajde tudi na položaju zadnjega veznega nogometaša, se je z Olimpijo dogovoril za pogodbo do 31. maja 2024.

V 28. minuti je Mihael Klepač vpisal novo nevarno akcijo Mure, preigral je ljubljansko obrambo, streljal je z okoli 14 m, žoga je končala malo mimo vrat.

Nukić je v 29. minuti v hitri akciji Olimpije streljal mimo vrat z 12 m. Klepač je v 31. minuti obetavno akcijo Mure zaključil s strelom s 13 m, žoga je končala tik ob vratnici.

V 36. minuti je Mirlind Daku poskusil s škarjicami, takoj zatem pa je poskusila še Olimpija, Sešlar je streljal od daleč.

Mura je bila nevarnejša v prvem polčasu.

Uvod drugega polčasa je prinesel izenačeno igro in številne priložnosti na obeh straneh.

V 48. minuti je Sešlar zatresel Murino mrežo, toda sodnik gola ni priznal zaradi prepovedanega položaja zmajev na začetku akcije.

Mura ni več imela tako izrazite premoči kot v večjem delu prvega dela, prav tako pa ni izkoristila številnih prekinitev in kotov.

V 74. minuti je Olimpija povedla – Mario Kvesić je izvedel prosti strel z okoli 20 m, žogo je poslal pred kazenska vrata, kjer je bil najvišji Đorđe Crnomarković, zabil je z glavo (1:0).

V zadnjih 15 minutah so pobudo spet prevzeli gostje in bili vse nevarnejši, v 88. minuti pa tudi zelo blizu izenačenju, toda domači vratar je v isti akciji ubranil dva strela s šestih metrov, najprej je meril Daku, potem še Kai Cipot.

Česar ni zadela Mura, je nato Olimpija: že v sodnikovem dodatku je po protinapadu najprej meril Almedin Ziljkič, njegov poskus je Obradović še ubranil, odbitek pa je v mrežo pospravil novinec Samuel Pedro.

Riera: Olimpija je Ferrari v tej državi

Prva liga, 1. krog:
OLIMPIJA – MURA 2:0 (0:0)
Crnomarković 74., Pedro 94.

Olimpija: Vidovšek, Ratnik (73./Ziljkić), Milović (25./Karamatić), Crnomarković, Krefl (58./Sualehe), Sešlar, Doffo, Pilj, Aldair (58./Pedro), Kvesić, Nukić (73./Estrada).

Mura: Obradović, Kuzmić, Balažic (46./Morris), K. Cipot, Beganović, Lorbek (81./Maruško), T. Cipot (62./Bobičanec), Šroler (62./Shabanhaxhaj), Kous, Klepač (85./Petković), Daku.

Sodnik: Alen Borošak (Spodnji Duplek)


Ponedeljek ob 20.15:
GORICA – BRAVO


Odigrano v petek:
KOPER – CB24 TABOR SEŽANA 2:1 (0:0)
1000; Kotnik 59., 81.; Stanković 67.


Odigrano v soboto:
DOMŽALE – CELJE 0:0
800 gledalcev

MARIBOR – KALCER RADOMLJE 0:3 (0:2)
2500; Čuić 11., Cerar 35., Nuhanović 75.

Lestvica:                             
KALCER RADOMLJE       1  1 0 0  3:0  3
OLIMPIJA              1  1 0 0  2:0  3
KOPER                 1  1 0 0  2:1  3
CELJE                 1  0 1 0  0:0  1
DOMŽALE               1  0 1 0  0:0  1
MURA                  1  0 0 1  0:2  0
CB24 TABOR SEŽANA     1  0 0 1  1:2  0
MARIBOR               1  0 0 1  0:3  0
BRAVO                 -  - - -  -:-  -
GORICA                -  - - -  -:-  -