Miran Pavlin je bil v lanski sezoni najbolj zaslužen za naslov Koprčanov. Brez odličnega veterana bodo
Miran Pavlin je bil v lanski sezoni najbolj zaslužen za naslov Koprčanov. Brez odličnega veterana bodo "kanarčki" težko ubranili naslov. Foto: MMC RTV SLO/T. G.

38-letni Pavlin je že po porazu z zagrebškim Dinamom na Maksimiru (1:5) v 2. predkrogu Lige prvakov dejal, da bo končal kariero, a si je nato premislil. Kaplja čez rob je bila zahteva vodstva, da se prekine pogodba s Karičem. Sesar bo kariero nadaljeval pri zagrebški Lokomotivi, v Kopru pa ostaja Kristijan Polovanec.

Lokica iz Ajdovšine v Šibenik
Nogometaši Primorja so ostali brez trenerja. Vjekoslav Lokica se je odločil zapustiti Ajdovščino, kariero bo verjetno nadaljeval pri Šibeniku. Hrvaški strokovnjak je bil na klopi rdeče-črnih dve sezoni in jih je po izpadu znova pripeljal v 1. SNL. Primorje, ki se po vrnitvi med prvoligaše ukvarja s številnimi finančnimi in kadrovskimi težavami, je po štirih prvenstvenih krogih z eno točko na zadnjem mestu na lestvici.

Več razlogov za zadovoljstvo pa imajo v Triglavu Gorenjski. Kranjčani so podpisali večletno pogodbo z mladim napadalcem Anžetom Jelarjem. "Triglav je klub, ki uveljavlja gorenjske talente, in izredno sem vesel, da bo tudi Anže del te zgodbe. Vsako leto v našem klubu dobivajo domači igralci priložnost, tega bi si želeli še več. Čestitke NK Britof za Anžetovo nogometno podlago, zdaj je čas za nadgradnjo," je dejal direktor kluba Miran Šubic.