Aleks Pihler je osem sezon igral za Maribor. Foto: www.alesfevzer.com
Aleks Pihler je osem sezon igral za Maribor. Foto: www.alesfevzer.com

Vijoličasti bodo novo sezono začeli že 11. julija v 1. krogu kvalifikacij za Evropsko ligo. Trener Ante Šimundža je zbor moštva predvidel že 9. junija, prvi trening za delovni začetek novega projekta pa bo 10. junija.

"Ishaq Rafiu ni več član Maribora. Pogodba, ki je bila veljavna do 31. maja 2025, je prekinjena. Z igralci, ki se jim iztekajo pogodbe ob koncu letošnje sezone, ne bodo sklenjeni novi dogovori. Aleks Pihler, Nemanja Mitrović, Icuki Urata in Marko Zalokar prav tako zapuščajo Ljudski vrt. Vsem se zahvaljujemo za prispevek, predvsem Pihlerju in Mitroviću, ki sta bila z nami kar nekaj nekaj časa ter vmes prestala zahtevno obdobje. Še posebej Pihler, ki je pustil globoko sled. Vsi gredo na novo pot, želim jim vso srečo ob naslednjih izzivih. Obstaja pa možnost še za kakšen odhod. Z igralci, ki so imeli v prejšnji sezoni manjšo minutažo, smo se že in se še bomo pogovorili o nadaljnjem statusu," je za spletno stran Maribora povedal športni direktor Marko Šuler.

Ekipa naj bi bila v celoti sestavljena 17. junija
Mariborčani so po zelo slabem začetku pretekle sezone blesteli v spomladanskem delu. Prebili so se na drugo mesto, a to seveda ni cilj vijoličastih. 16-kratni državni prvaki želijo v naslednji sezoni osvojiti naslov ali pa dvojno krono.

"Predvidoma štiri ali pet igralcev bomo dodali ekipi, ki že zdaj zelo dobro deluje na igrišču. Šest igralcev v idealni enajsterici sezone je dokaz, da imamo dobro izhodišče in da smo postavili uspešne temelje. Da bomo tudi v novi sezoni videli Maribor, kot smo ga spremljali v zadnjih mesecih. Verjamem, da bomo že na ponovnem zboru pozdravili tri novince. Sledijo še določeni posegi in verjamem, da bomo do 17. junija, ko bo sledil odhod na priprave v Moravske Toplice, imeli skoraj v celoti sestavljeno ekipo, ki bo šla v napad na dvojno krono. Ob tem pa skušala priti najmanj do play-offa enega ali drugega evropskega tekmovanja," je dodal Šuler.