Žan Benedičič je mojstrsko odločil razgret dvoboj v Ljudskem vrtu. Foto: www.alesfevzer.com
Žan Benedičič je mojstrsko odločil razgret dvoboj v Ljudskem vrtu. Foto: www.alesfevzer.com

Sodniki so srečanje prekinili po metanju predmetov gledalcev na zelenico, ki so protestirali proti sodniškim odločitvam. Eden je zadel sodnika. Po pol ure se je srečanje nadaljevalo in kmalu zatem so gostje zadeli. Po podaji iz kota je z glavo odbil Marko Tolić. Prišla je do Žana Benedičiča, padla pred njim na tla, nato pa jo je koprski vezist z močnim udarcem z 20 metrov poslal pod prečko Ažbeta Juga.

Aktualni pokalni prvaki so državne premagali drugič v tej sezoni, potem ko je bilo v 3. krogu na Bonifiki 2:1. Vijoličasti, ki so v Ljudskem vrtu, kjer so navijači pred začetkom obračuna lahko pozdravili veliko okrepitev Josipa Iličića, ki sicer še ni nared za igro, igrali po več kot mesecu dni, so klonili prvič po skoraj dveh mesecih oziroma po šestih tekmah. Zdaj jih čaka derbi z vodilno Olimpijo, Koper pa bo gostil Gorico.

V 80. minuti je moral zaradi prekrška nad Dariem Kolobarićem predčasno srečanje končati Samo Pridgar. Foto: www.alesfevzer.com
V 80. minuti je moral zaradi prekrška nad Dariem Kolobarićem predčasno srečanje končati Samo Pridgar. Foto: www.alesfevzer.com

Maribor je bil v uvodnih minutah podjetnejši, nato pa je v nadaljevanju prvega polčasa popustil in nekoliko nevarnejši so bili gostje. Vseeno sta mreži v prvih 45 minutah obmirovali. Najnevarneje je bilo pred koprskimi vrati v deseti minuti, ko je najprej z razdalje sprožil Aljaž Antolin, toda meril je prek vrat, nato pa je po veliki napaki Ivana Novoselca, ki je zgrešil žogo, v zadnjem trenutku pred Rokom Baturino posredoval Adnan Golubović. Najlepšo priložnost je v prvem polčasu imel Koper. V 27. minuti je Andrej Kotnik nevarno sprožil s prostega strela z roba kazenskega prostora. Žogo je poslal mimo živega zidu, Samo Pridgar je odbil, toda le do Novoselca, ki pa je z neposredne bližine meril čez vrata.

Gostitelji so zapretili takoj v uvodni minuti drugega polčasa po veliki napaki Franja Prceja, ki je z glavo skušal poslati žogo vratarju Goluboviću. Prestregel jo je Tolić, ki je predtem vstopil na zelenico. Ob prvem stiku z žogo jo je nekoliko z desne strani že poslal mimo koprskega čuvaja mreže, toda zadel le vratnico. 59. minuta je tekla, ko je Andraž Žinič v kazenskem prostoru našel Jana Repasa, ki je poskusil z diagonalnim strelom, poslal žogo med nogama Prceju, a za las zgrešil.

V 79. minuti je za hrbet mariborski obrambi prišel Dario Kolobarić. Koprski rezervist je sam stekel proti vratom, Pridgar je zapustil kazenski prostor in podrl gostujočega napadalca. Matej Jug je domačemu vratarju, ki je bil zadnji igralec, pokazal rdeči karton. Njegovo mesto je med vratnicama zasedel Jug, ki je na zelenico vstopil namesto Roka Kronavetra. Odločitev je sprožila veliko negodovanja na tribunah, protesti pa so se stopnjevali nekaj minut pozneje, ko sta po poigravanju Golubovića v kazenskem prostoru padla tako koprski vratar kot Tolić. Počasen posnetek je pokazal, da je domači nogometaš pohodil čuvaja gostujoče mreže. Po burnem odzivu domačih gledalcev so Koprčani in sodniki odšli v garderobe, po vrnitvi na zelenico pa je Benedičič gostom priboril osmo prvenstveno zmago.

Benedičič z evrogolom odločil srečanje v Ljudskem vrtu

Remi Tabora in Domžal

El Afghani Taboru priboril točko

Tabor je prekinil niz treh zaporednih porazov, potem ko je remiziral z Domžalami (1:1). Gostje so povedli v sodnikovem dodatku prvega polčasa, ko je Arnel Jakupović prodrl po desni strani in ob Thadeeju Kalebi poslal predložek pred vrata, kjer je bil z glavo uspešen Bartol Barišić. Jakupović je vpisal že peto prvenstveno podajo.

Tudi v drugem delu veliko priložnosti ni bilo. V 75. minuti so bili Domžalčani blizu povišanja vodstva, ko je nevarno s prostega strelca meril Jakupović, toda Jan Koprivec je bil na mestu. Zatem je še enkrat dobro posredoval po poskusu Jakupovića, v 82. minuti pa so Kraševci izenačili.

V hitrem protinapadu je žogo za hrbet gostujoči obrambi poslal Milan Vukotić. Po desni strani je proti vratom stekel Boucif El Afghani, ki je dragoceno točko priboril s svojim prvoligaškim prvencem. Domača zasedba je imela v sodnikovem dodatku lepo priložnost za zmago, toda po strelu Vukotića se je izkazal Ajdin Mulalić.

Delius: "V katerem klubu danes svoje znanje kažejo te legende, ki smo jih odpustili?"

NK Olimpija po četrtkovem poročanju EkipeSN, da ji grozi odvzem točk in prepoved nastopanja v evropskih pokalih, če ne bo pravočasno poravnala nepoplačanih dolgov, kamor spadajo tudi odpravnine nekdanjih trenerjev Roberta Prosinečkega, Dina Skenderja in Save Miloševića, javnost obvešča s sporočili na svoji spletni strani.

Že v četrtek je direktor kluba Igor Barišić zapisal, da "od Uefe in Nogometne zveze Slovenije niso dobili nobenega zahtevka o nepoplačanih dolgovih" ter da so "z njihove strani računi plačani in urejeni". Dodal je še, da "so vse neplačane stvari prejšnjega vodstva kluba stvar sodišča". "NK Olimpija plačuje vse obveznosti sproti," je zatrdil.

V petek je podpredsednik Christian Dollinger uradno napovedal tožbo v Sloveniji in v Nemčiji zoper založniške hiše Ekipa v višini največje dovoljene kazni po evropskem pravu zaradi širjenja lažnih in ponavljajočih novic, ki da "namerno škodujejo tako klubu kot predsedniku Adamu Deliusu".

V soboto se je oglasil tudi Adam Delius: "Ob vsej kritiki na vodstvo se nam poraja vprašanje, kje so danes vsi ti igralci Olimpije, katere smo odpustili in kako visoka je njihova plača. Kje so trenerji, ki so imeli uspehe tako rekoč pred nogami, in kje so vsi menedžerji in športni direktorji, ki so pisali zgodovino Slovenije? V katerem klubu danes svoje znanje kažejo te legende? In po vseh teh odločitvah se sprašujemo, kje bi bila danes NK Olimpija na lestvici, če vodstvo ne bi odreagiralo, kot je? Glede na trenutne rezultate NK Olimpija vse kaže, da se je vodstvo odločalo pravilno in da gremo v pravo smer."


12. krog

CB24 TABOR SEŽANA - DOMŽALE 1:1 (0:1)
400; El Afghani 82.; Barišić 45.

Tabor: Koprivec, Živulić, Briški (46./Vukotić), Ovsenek (46./El Afghani), Letaj, Iscaye, Kaleba, Kocić, Korošec, da Costa (77./Mahne Vatovec), Stanković (77./Ndzengue).

Domžale: Mulalić, Schoissengeyr, Mutavčić (55./Ilenič), Strajnar (86./Hodžić), Đurić, Markuš, Offenbacher, Kovačević (77./Perc), Barišić, Podlogar (77./Alić), Jakupović.

Sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj)


MARIBOR - KOPER 0:1 (0:0)
4600; Benedičič 88.
RK: Pridgar 80./Maribor

Maribor: Pridgar, Mitrović (92./Sirk), Uskoković, Šoštarič Karić (92./Brnić), Žinič, Sikošek, Antolin, Repas, Laušić (46./Tolić), Kronaveter (83./Jug), Baturina (74./Vipotnik).

Koper: Golubović (85./Adam), Palčič, Prce (65./Mittendorfer), Novoselec, Pavlovčić, Benedičič, Vešner Tičić (85./Edomwonyi), Požeg Vancaš, Krajinović, Kotnik, Osuji (73./Kolobarić).

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)


Nedelja ob 15.00:
BRAVO - OLIMPIJA

Ob 20.15:
MURA - CELJE

Ponedeljek ob 17.30:
KALCER RADOMLJE - GORICA

Lestvica:                             
OLIMPIJA            11 10 0 1 23:9  30
KOPER               12  8 0 4 19:10 24
CELJE               11  6 4 1 18:12 22
MARIBOR             12  5 2 5 21:18 17
MURA                11  3 5 3 17:18 14
DOMŽALE             12  3 5 4 17:18 14
BRAVO               11  3 1 7  8:11 10
KALCER RADOMLJE     11  2 4 5 10:20 10
GORICA              11  2 2 7  9:16  8
CB24 TABOR SEŽANA   12  1 5 6  9:20  8