Domžalčani so priprave na novo sezono začeli v četrtek. Po potrjeni okužbi z novim koronavirusom pri enem od igralcev so jih morali prekiniti. Foto: www.alesfevzer.com
Domžalčani so priprave na novo sezono začeli v četrtek. Po potrjeni okužbi z novim koronavirusom pri enem od igralcev so jih morali prekiniti. Foto: www.alesfevzer.com

Dokončna odločitev o tem bo padla prihodnji teden. "Hkrati je postalo jasno, da bosta odpovedani tudi pripravljalni srečanji z Beltinci (sreda, 5. avgusta) in Krko (četrtek, 6. avgusta)," so sporočili iz kluba.

Nogometaši bodo morali v karanteni ostati najmanj do petka, so še zapisali na klubski spletni strani. Vsi nogometaši morajo naslednje dneve preživeti v samoizolaciji, medtem ko so stiki z zunanjim svetom popolnoma prepovedani. Do ponovnih skupnih treningov lahko trenirajo le samostojno.

Djuranović računa na skupne treninge čez dober teden
"Stanje je zelo resno in temu primerno se bomo odzvali. Vrnili smo se v stanje, ki je vladalo pred nekaj meseci, vendar verjamem, da bo tokrat vse skupaj trajalo malce manj časa in da bomo čez dober teden že lahko skupaj trenirali,"
je dejal trener Domžalčanov Dejan Djuranović.

Vodstvo kluba je vse dejavnosti članskega moštva sprva preventivno odpovedalo najmanj do ponedeljka, nato pa so to obdobje podaljšali. Posledice nepričakovane okužbe z novim koronavirusom bosta občutili tudi selekciji U-17 in U-19, ki zaradi odgovornega ravnanja ne bosta odpotovali na prijateljski srečanji v Zagreb.

Oražem: Prepričan sem, da bomo širitev okužbe uspešno zajezili
"V klubu vse od ponovnega zagona izvajamo številne preventivne ukrepe in ravno to nam je omogočilo, da smo okužbo pri igralcu zaznali zelo kmalu, zato smo prepričani, da nam bo širitev okužbe uspelo zajeziti. Zagotovo ima prednost odgovornost do sebe, naših bližnjih in naše okolice," je za spletno stran kluba dejal športni direktor Domžalčanov Matej Oražem.

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE

1. KROG

Sreda, 12. avgusta, ob 17.00:
CELJE – MURA
Prenos na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

CB24 TABOR SEŽANA – KOPER

Ob 19.00:
OLIMPIJA – GORICA

Četrtek, 13. avgusta, ob 17.00:
MARIBOR – ALUMINIJ

Ob 19.10:
DOMŽALE – BRAVO