Žan Kolmanič bo četrti slovenski nogometaš v Ligi MLS. Foto: www.alesfevzer.com
Žan Kolmanič bo četrti slovenski nogometaš v Ligi MLS. Foto: www.alesfevzer.com

Kolmanič se je v tej sezoni zasidral v prvi postavi vijoličastih, skupaj je v Prvi ligi TS zbral 18 nastopov. V pretekli sezoni je igral na šestih tekmah. Skupaj je pri Mariboru preživel sedem let, kot otrok je bil vzgojen pri Veržeju in Muri.

"Ponosen sem in srečen, da je pot, ki jo klub pelje, prava. Da fantom ob dobrem delu uspeva narediti korak naprej. Ko si igralec s svojimi igrami v klubu zasluži prestop, gre za obojestransko zadovoljstvo. To sicer zdaj za nas pomeni, da bomo morali iskati nadomestilo, toda hkrati je dokaz, da se dela dobro in da imamo dobre temelje," je za spletno stran Maribora dejal športni direktor Marko Šuler.

"Po sedmih letih v vijoličastem dresu je prišla res zanimiva priložnost za odhod. Hvaležen sem klubu za zaupanje, hkrati pa vesel, da lahko naredim naslednji, velik korak na razvojni poti. Pozanimal sem se o ligi, o vsem, kar me čaka. Bo nekaj novega, čaka me drugačna izkušnja, kot smo je vajeni v evropskem nogometu, a verjamem, da MLS pomeni zame dober izziv," pa je povedal Kolmanič, ki se bo v Ligi MLS pridružil Robertu Beriću (Chicago), Aljažu Struni (Montreal) in Aljažu Ivačiču (Portland).

Po pisanju uradne strani Lige MLS si je Austin nogometaša izposodil do konca sezone, po njej pa ga lahko odkupi.

Šuler je za klubsko spletno stran še povedal, da bo tudi v soboto na gostovanju v Novi Gorici moštvo vodil Saša Gajser, ki je prejšnji teden prevzel vlogo trenerja po odstavitvi Maura Camoranesija. "Iščemo dolgoročno rešitev, drugih možnosti ni in niti ne moremo več posegati po eksperimentih. Gajser zagotovo ostaja na klopi v soboto v Novi Gorici, morda tudi v prihodnje. Zadeve se odvijajo v pravo smer. Rad igram z odprtimi kartami, korektno in za zdaj je Saša naš trener. Ko se to spremeni, bomo sporočili," je razložil Šuler.