Rudi Požeg Vancaš, celjska desetica, se seli v Ljudski vrt.
Rudi Požeg Vancaš, celjska desetica, se seli v Ljudski vrt." Foto: www.alesfevzer.com

"Nekaj se je govorilo, pisalo, osebno sem čakal ta trenutek, da se to zaključi in da sem danes tukaj. Mogoče so bili prej nekateri trenutki težki, zdaj se mi je to uresničilo, dal bom vse od sebe," je na novinarski konferenci dejal novi član državnih prvakov, ki je že za današnjo priložnost oblekel vijoličasti dres:

"Ponosen sem, da sem podpisal za najboljši klub v Sloveniji. Zelo dobro sem bil sprejet, zelo je sproščeno, upam, da bo tako tudi naprej."

Zahovič dobil že 2,5-krat višjo ponudbo za Požeg Vancaša

Požeg Vancaš je pred dnevi dobil priznanje Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (Spins) za izstopajoče dosežke pretekle sezone, izbrali so ga za najboljšega nogometaša sezone, dobil je največ glasov igralcev, trenerjev, novinarjev in javnosti.

Kot je običajno, pri Mariboru niso razkrili višine odškodnine, je pa športni direktor Zlatko Zahovič povedal, da gre za rekorden znesek v zgodovini kluba.

Na novinarski konferenci so v taboru novih državnih prvakov predstavili tudi vezista Andreja Kotnika in branilca Špira Peričića. Da sta okrepila Maribor, je znano že od aprila. Maribor pa s tem še končal prenavljanja ekipe. Zahovič: "En igralec je že podpisal pogodbo, a njegovega imena ne bomo objavili. Razmišljamo tudi o vratarju."

Dare Vršič zapušča klub, prav tako Denis Šme in Sunny Omoregie. Marko Šuler je končal kariero.

Najboljši igralec Prve lige Požeg Vancaš do leta 2022 v Lj. vrtu