Marcos Tavares je že v 12. minuti povišal na 2:0, v 59. minuti pa je postavil končni izid. Foto: www.alesfevzer.com
Marcos Tavares je že v 12. minuti povišal na 2:0, v 59. minuti pa je postavil končni izid. Foto: www.alesfevzer.com
Blessing Eleke in Ricardo Alves
Blessing Eleke in Ricardo Alves sta pripravila akcijo za drugi gol Olimpije. Foto: BoBo
Rudar
Rudar je remiziral šestič v tej sezoni. Foto: www.alesfevzer.com
Maribor v ligi šestič zapored ni prejel gola
Olimpija po izključitvi Klinarja zdržala nalet Celja
Gorica ob koncu zadela trikrat
Rudar od 0:2 do točke proti Krškemu

Gorica je bila s 3:0 boljša od Aluminija, Rudar in Krško pa sta se razšla z 2:2.
V Ljudskem vrtu so gledalci videli podobno tekmo kot v soboto proti Krškemu, ko je bilo prav tako 4:0. Do vodstva so vijoličasti prišli že v 9. minuti. Dare Vršič je izvajal prosti strel z leve strani, Denis Šme je v kazenskem prostoru z glavo žogo podal do Luke Zahovića, temu pa ni bilo težko zadeti iz neposredne bližine. Podobno je bilo pri drugem zadetku. Tudi tokrat je Vršič poslal uporabno podajo z leve strani, Marcos Tavares pa je prav tako brez težav žogo preusmeril v mrežo. Kaj kmalu bi lahko domači spet zadeli. V 17. minuti se je Zahović odločil za strel z roba kazenskega prostora, žoga pa je ob posredovanju vratarja Marijana Antolovića odšla v kot. Po izvedenem kotu z leve strani je Marko Šuler s strelom z glavo stresel prečko.

V 35. minuti so gledalci videli najlepšo potezo na tekmi. Vršič si je priboril žogo in takoj streljal z 20 metrov. Antolović močnega strela ni mogel ukrotiti in žoga je tudi ob njegovi pomoči končala v desnem spodnjem kotu. V 59. minuti se je še drugič vpisal med strelce Tavares in dosegel že 120. gol za Maribor v državnem prvenstvu. Od slovenskega rekorderja in prvega strelca slovenske lige, legendarnega Štefana Škaperja, ga loči še deset golov. Veliko delo je opravil Marwan Kabha na sredini igrišča, ki je na levi strani našel Tavaresa, ta pa je s spretnim preigravanjem prišel v kazenski prostor in do neoviranega strela mimo nemočnega Antolovića. Koprsko moštvo, ki je v Ljudski vrt prišlo brez nekaterih pomembnih členov, ni bilo kos nalogi.

Olimpija od 50. minute z igralcem manj
Ljubljančani so večino dela v Stožicah prav tako opravili v (neprepričljivem) prvem polčasu, ko so dvakrat zadeli, a z igro niso navdušili. V drugem pa so večino odigrali z igralcem manj, a jim je do konca uspelo ohraniti prednost za 13. zmago sezone.

Po nekaj polpriložnostih so zeleno-beli povedli v 31. minuti, ko je Leon Benko žogo s 15 metrov malce z leve strani lepo poslal pod prečko. Le šest minut pozneje so podvojili prednost, ko je Blessing Eleke z leve strani podal do Ricarda Alvesa, ta je pritekel iz ozadja in zadel za 2:0. Na drugi strani so bili Celjani bolj ali manj "nevidni", sprožili so le en strel proti golu in bili povsem nenevarni za Roka Vodiška. Olimpija je v prvih 45 minutah zbrala sedem strelov.

Varovanci Luke Elsnerja pa so že v 50. minuti na igrišču ostali le z deseterico, saj si je drugi rumeni karton po prekršku prislužil Denis Klinar. Takoj zatem se je sam pred Rokom Vodiškom znašel Matej Podlogar, a je mladi ljubljanski vratar izvrstno posredoval. Številčno prednost in pričakovano pobudo pa so Celjani izkoristili v 64. minuti, ko je po podaji Jureta Travnerja z leve strani iz bližine zadel Amar Rahmanović. V 79. minuti je bil v obetavnem položaju za strel Dalibor Volaš, toda žogo je slabo zadel, tako da ljubljanski vratar ni imel težkega dela, ta pa se je bolj izkazal v 83. minuti, ko je ustavil strel Gorana Cvijanovića iz bližine. To je bila tudi zadnja nevarnejša akcija na tekmi.
Janković in Nunić poskrbela za glavobol Domžal
Radomljani so v sosedskem derbiju pripravili pravo senzacijo. Zanesljivo zadnjeuvrščena ekipa je prvič zmagala. Prvi polčas, v katerem so Domžalčani igrali brez Slobodana Vuka, Marka Alvirja in Jureta Balkovca, se je končal brez zadetkov. Po pričakovanju so večkrat poskušali gostitelji, imeli tudi žogo nekaj več v svoji posesti, a posebej nevarni niso bili. Filip Janković je bil tisti, ki je v 54. minuti spremenil začetni izid, v kazenskem prostoru je po podaji Marka Nunića premagal domačega vratarja Dejana Milića. V zadnjih minutah so varovanci Simona Rožmana pritiskali, toda ni jim uspelo prebiti gostujoče obrambe. Zato pa je Radomljam še enkrat uspelo prelisičiti domačo. V 89. minuti se je po dolgi podaji na polovico Domžal pred vrati dobro znašel Marko Nunić in zadel za končnih 2:0. Domžale zdaj za Olimpijo zaostajajo sedem točk.

Rudar v zadnje četrt ure od 0:2 do 2:2
Velenjčani še naprej ostajajo brez zmage nad Krškim. Do 75. minute je kazalo celo na njihov poraz, saj so zaostajali z 0:2. V 13. minuti je po podaji iz kota z glavo zadel Damjan Vuklišević, v 43. minuti pa je Damir Sadiković prodrl v kazenski prostor in žogo vrnil do Martina Kramariča, ta pa je podvojil prednost gostov. V 66. minuti je Arafat Mensah znova zatresel domačo mrežo, a je bil v prepovedanem položaju.
V 71. minuti je Rudar zapravil do takrat najlepšo priložnost, ko je po podaji Dominika Glavine iz bližine neoviran zgrešil Denis Grbić. Štiri minute zatem so se gostitelji le veselili zadetka, ko je po Grbićevi podaji s prostega strela z glavo znižal John Mary. V 86. minuti je po Maryjevi podaji malce z leve strani kazenskega prostora z diagonalnim strelom končni izid postavil Bojan Vručina. V 90. minuti so imeli Velenjčani priložnost celo za zmago, a je bil Glavina premalo natančen. Na drugi strani je Mensah zatresel le zunanji del mreže.

Gorica v končnici strla odpor Aluminija
Novogoričani so zmagali prvič po 2. oktobru. Vse tri zadetke proti Aluminiju so dosegli ob koncu tekme. Najprej je v 79. minuti z evrogolom z roba kazenskega prostora v desni zgornji kot gledalce navdušil Rifet Kapić, nato je Miran Burgić sedem minut pozneje na 2:0 povišal z 11-metrovke po prekršku nad Matijo Škarabotom, isti igralec pa je v sodnikovem dodatku postavil še piko na i po podaji Amarachija Osujija.
Na začetku tekme je bilo kar nekajkrat zanimivo pred obojimi vrati, več strelov so imeli domači, v drugem delu prvega polčasa pa je kakovost nogometa močno padla. Gostitelji so na začetku drugega polčasa zagospodarili na igrišču, a dolgo niso zadeli. Burgiću je veselje preprečila prečka. Aluminij ni dosegel gola že na peti zaporedni tekmi.

Prva liga Telekom Slovenije, 19. krog

RUDAR - KRŠKO 2:2 (0:2)
120; Mary 75., Vručina 86.; Vuklišević 13., Kramarič 42.

Rudar:
Radan, Iharoš, Grgić , Kašnik , Mužek , Bolha ( 67./Grbić), Babić, Lotrič ( 46./Vručina), Glavina, Trifković, Eterović ( 57./Mary).

Krško: Zalokar, Pušaver, Krajcer , Vuklišević, Gorenc, Kramarič ( 80./Čeh), Sadiković , Kovačič ( 61./Špiler), Mensah, Haljeta ( 89./Škrbić), Dangubić.

Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)



GORICA - ALUMINIJ 3:0 (0:0)
450; Kapić 79., Burgić 87./11-m, 91.

Gorica:
Sorčan, Škarabot, Gregorič , Kotnik ( 46./Nagode), Kapić, Burgić, Arčon ( 79./Osuji), Grudina, Žigon, Kavčič, Jogan .

Aluminij: Janžekovič, Jakšić, Turkalj, Zeba, Kocić, Vrbanec ( 72./D. Petrović), Krljanović, Cvek , Škoflek, Tahiraj ( 85./Srdić), Kramer ( 73./T. Petrović).

Sodnik: Asmir Sagrković (Vrhnika)



DOMŽALE - KALCER RADOMLJE 0:2 (0:0)
300; Janković 54., Nunić 89.

Domžale: Milić, Širok, Dobrovoljc, Halilović, Mandjang ( 46./Balkovec), Žinko ( 58./Alvir), Repas, Majer, Horvat, Batrović, Mance ( 46./Vuk).

Kalcer Radomlje: Ivačič, Lidjan , Nunić, Šipek ( 69./Kovjenić), Zukić, Karamatić, Jazbec, Barukčić, Cerar ( 89./Gajić), Janković ( 78./Primc), Balić .

Sodnik:
Darjan Kovačič (Grosuplje)



OLIMPIJA - CELJE 2:1 (2:0)
1.000; Benko 31., Alves 38.; Rahmanović 64.
RK : Klinar 50./Olimpija

Olimpija: Vodišek , Klinar , Delamea Mlinar , Kelhar, Jurčević, Zajc ( 86./Vukčević), Miškić, Alves , Kirm , Benko ( 70./Velikonja), Eleke ( 55./Zarifović).

Celje: Kotnik, Kous, Džinić, D. Hadžić , Travner, Pungaršek ( 75./Požeg Vancaš), Pišek, Ćirjak ( 46./Volaš), Rahmanović , Cvijanović, Podlogar ( 81./I. Hadžić).

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)



MARIBOR
- LUKA KOPER 4:0 (3:0)
2.000; Zahović 9., Tavares 12., 59., Vršič 35.

Maribor: Handanović, Šme, Rajčević, Šuler, Janža, Pihler, Kabha, Sallalich ( 70./Vrhovec), Vršič ( 67./Hotić ), Zahović, Tavares ( 76./Omoregie).

Luka Koper: Antolović, Andrejašič, Datković, Horvat ( 46./Belima), Sikošek, Kokorović ( 66./Krivičić), Biljan , Pranjić ( 78./Paljk), Teijo , Pučko, Pekuson.

Sodnik: Miran Bukovec (Lendava)

Lestvica:
MARIBOR           19 13 4  2 39:12 43
OLIMPIJA          19 13 3  3 29:13 42
DOMŽALE           19 11 2  6 42:20 35
CELJE             19  8 2  9 23:22 26
GORICA            19  7 5  7 22:22 26
RUDAR             19  6 6  7 25:25 24
LUKA KOPER        19  6 5  8 17:24 23
KRŠKO             19  4 8  7 19:30 20
ALUMINIJ          19  3 6 10 13:31 15
KALCER RADOMLJE   19  1 5 13 14:44  8
     
Maribor v ligi šestič zapored ni prejel gola
Olimpija po izključitvi Klinarja zdržala nalet Celja
Gorica ob koncu zadela trikrat
Rudar od 0:2 do točke proti Krškemu