Marko Ranilović se seli v Split. Foto: www.alesfevzer.com
Marko Ranilović se seli v Split. Foto: www.alesfevzer.com
Spomladanski del DP-ja Domžalčani začenjajo s prvega mesta. Foto: www.alesfevzer.com
Celjani ne bodo bistveno spreminjali zasedbe

Mariborčan je bil član slovenskega prvoligaša od leta 2014, ko se je vrnil iz Madžarske, s Hajdukom pa je podpisal pogodbo za dve leti in pol. 28-letni Ranilović je med leti 2005 in 2010 nosil dres Maribora, nato pa je na Madžarskem igral za Ferencvaros in Kaposvar. Hajduk je zaradi poškodbe Danteja Stipice ostal le z enim vratarjem, Lovrom Kalinićem, trener Igor Tudor pa je zamenjavo našel pri Zavrču.

V Domžalah nov reprezentant Antigve in Barbude
Domžale je okrepil reprezentant Antigve in Barbude Jorrin John. Krilni zvezni igralec je bil ob Kamniški Bistrici na preizkušnji od začetka priprav, na torkovi prijateljski tekmi proti ljubljanski Iliriji pa se je izkazal z golom in podajo. Kot so sporočili iz kluba, je na preizkušnjo v Domžale prišel nekdanji češki reprezentant Jan Blažek, ki bo ostal najmanj do konca tedna.

John se je nogometa naučil pri Aston Villi in Leicestru, kjer je bil že pri 16 letih na klopi članske ekipe, ki je nastopala v championshipu, drugem rangu angleškega nogometa. V najstniških letih je bil tudi član vseh mlajših reprezentanc Anglije. Leta 2011 se je preselil na Tajsko, kjer je bil v dveh sezonah član treh klubov, Muangthong Uniteda, Suphanburija in Nonthaburija. V prvi polovici sezone je igral za Nuneaton Town, ki nastopa v conference premier, petem rangu angleškega nogometa.

"Prihod v Domžale je zame korak naprej, saj sem se po igranju na Tajskem vrnil v Anglijo. Ker sem prišel z drugega konca sveta, ki je daleč od oči Evrope, je bilo težko najti primeren klub. Zadovoljiti sem se moral z igranjem v nižjih angleških ligah. Zamenjal sem agenta in ponudil mi je preizkušnjo v Domžalah," je svojo nogometno pot pojasnil 24-letnik. Reprezentant Antigve in Barbude si je garderobo delil z nekdanjim članom Domžal Joshuo Parkerjem.

Celjani v spomladanski del z japonsko okrepitvijo
Celje je v svoje vrste zvabil Japonca Jutom Kubom. Kubo je s Celjem podpisal triletno pogodbo. Gre za napadalno usmerjenega vezista, starega 22 let, v zadnjih sezonah pa je igral za domačo univerzo Tokio Gakugei. Kubo je v Celje prišel že ob začetku letošnjih priprav, v zadnjih dveh tednih pa je s prikazanim zadovoljil zahteve strokovnega štaba.

"Zelo sem vesel prihoda v Celje, ki je sicer sredina, nad katero sem se navdušil že takoj ob prihodu na prvi trening. Moštvo je mlado in z obilo potenciala, prav vsi igralci pa so tudi željni napredka. Veselim se izzivov in trdega dela, vsekakor pa sem prepričan, da je prihod v to moštvo prava poteza za mojo nadaljnjo kariero," je tik po podpisu pogodbe dejal nogometaš, ki bo v Celju nosil dres s številko 25.

Celjani ne bodo bistveno spreminjali zasedbe