Jan Repas se je dokazal v Domžalah. 25. avgusta 2017 je prestopil v Caen. Foto: NK Maribor
Jan Repas se je dokazal v Domžalah. 25. avgusta 2017 je prestopil v Caen. Foto: NK Maribor

V letošnji sezoni je igral na desetih tekmah (skupaj 266 minut) in eni v francoskem pokalu (21 minut). Caen je zasedel 13. mesto v Ligue 2.

Redko se zgodi, da 23-letni nogometaš prinaša izkušnje z igranjem v evropskih pokalnih dvobojih, v članski reprezentanci in iz top 5 lige v Evropi, ob tem pa se je že tudi seznanil z osvajanjem trofej. Jan združuje značilnosti, ki imajo veliko veljavo v Mariboru. Predvsem pa je pokazal veliko željo po prihodu, saj se je ob prekinitvi pogodbe s Caenom odrekel precejšnjemu delu zaslužka,” je poudaril športni direktor Oliver Bogatinov.

Ko je dobil klic iz Maribora, ni okleval
Repas je zbral 44 prvoligaških nastopov za Domžale. “Tukaj sem odigral zadnjo prvenstveno tekmo v slovenski ligi, zdaj pa prav Ljudski vrt postaja moj novi dom. Zame je to najbolj čustven stadion v Sloveniji, tako da sem izredno vesel. Ko sem bil na nasprotni strani, je bila tukaj vedno posebna kulisa in se je občutilo, kako navijači dihajo s svojim moštvom. Ko sem dobil klic iz Maribora, nisem okleval. Vsi vemo, kaj pomeni Maribor v Sloveniji in tudi v Evropi, zato odločitev ni bila težka,” je dodal Repas, ki je v Caen prestopil 25. avgusta 2017 in v uvodnih dveh sezonah igral v prvi francoski ligi.

V Franciji pridobil dragocene izkušnje
Dobro pozna tudi Jana Mlakarja, ki je v Ljudskem vrtu blestel pred odhodom v Anglijo: “Jana osebno poznam, spremljal sem njegove nastope, tukaj se je uveljavil in rad bi tudi sam pomagal moštvu do novih uspehov. Tri leta so hitro minila, prestopa nikdar nisem obžaloval. V Franciji sem pridobil dragocene izkušnje, pred tem z Domžalami odigral precej tekem v evropskih kvalifikacijah, kar mi bo prišlo prav v Mariboru. Poznam ekipo, večino igralcev tudi osebno, in verjamem, da nas skupaj čaka uspešna zgodba. Ob sklenitvi dogovora smo vsi težili k temu, da se čim prej priključim treningom in pripravim na prihodnjo sezono, ko vsi vemo, kakšna bodo pričakovanja. Cilj je biti prvi na lestvici in priti čim dlje v evropskih tekmovanjih.”

Repas se bo pridružil moštvu na treningih že od srede, pravico nastopa pa bo imel ob začetku nove sezone.