Ažbe Jug je zbral tudi 15 nastopov za slovensko reprezentanco do 21 let. Foto: www.alesfevzer.com
Ažbe Jug je zbral tudi 15 nastopov za slovensko reprezentanco do 21 let. Foto: www.alesfevzer.com

“Veseli spoznanje, da bo Ažbe tvoril konkurenco s Pirićem in Handanovićem. V prihodnjih devetih krogih še ne bo mogel nastopati, toda letos bo izjemoma kratek premor pred začetkom naslednje sezone, zato je zelo pomembno, da se takoj priključi treningom,” je za klubsko spletno stran povedal športni direktor Maribora Oliver Bogatinov.

Jug je Maribor zapustil še kot najstnik leta 2009. Najprej je bil dve sezoni član Interblocka, potem pa ga je pot vodila v Francijo k Bordeauxu. Tam je preživel štiri leta, večinoma pa je branil za drugo ekipo.

Leta 2016 je odšel k Sportingu v Lizbono, a tudi tam ni dočakal prave priložnosti. Njegov zadnji klub je bila Fortuna iz Sittarda na Nizozemskem.

Vtisi so neverjetni, težko jih je opisati z besedami. Zelo sem vesel, da sem nazaj. Maribor je v preteklem obdobju nanizal izjemne uspehe, v prihodnje pa želim tudi sam prispevati svoj delež k naslednjim,” je ob predstavitvi v Ljudskem vrtu dejal 28-letni vratar, ki se vrača z manjšo igralno prakso, kot si je želel, a s številnimi novimi spoznanji.

Predvsem sem bolj zrel. Teh 11 let je bilo pozitivnih, ne glede na manjše število nastopov. Res nisem veliko branil, sem pa pridobil dragocene izkušnje. Najprej v Franciji življenjske, nato pa na Portugalskem nogometne, z novo stopnjo profesionalizma, kar nam je predstavil trener Jorge Jesus. Sodeloval sem z odličnimi trenerji, ki so mi pomagali pri izoblikovanju miselnosti in spoprijemanju s pritiski, ki jih prinaša nogomet na najvišji ravni," je še dodal Jug.