100. štajerski derbi je bil odigran pred praznimi tribunami. Viole so imele šov ob ograji Ljudskega vrta. Foto: www.alesfevzer.com
100. štajerski derbi je bil odigran pred praznimi tribunami. Viole so imele šov ob ograji Ljudskega vrta. Foto: www.alesfevzer.com

Vijoličasti so osvojili osmo točko in vsaj začasno ostajajo na vrhu lestvice, medtem ko so Celjani pri zgolj dveh točkah in še brez zmage.

Mauro Camoranesi je v prejšnjem krogu uspešno debitiral na klopi vijoličastih, potem ko so njegovi varovanci s 4:1 odpravili Bravo. Tokrat so bili zunaj kadra Luka Zahović, Martin Kramarič in Felipe Santos, zaradi poškodb pa so manjkali Martin Milec, Jan Repas in Grega Bajde.

Celjani so bili znova blizu zmage, a so na koncu lahko zadovoljni tudi s točko. Foto: www.alesfevzer.com
Celjani so bili znova blizu zmage, a so na koncu lahko zadovoljni tudi s točko. Foto: www.alesfevzer.com

Lotrič kronal dober štart Celjanov
Celjani, ki so igrali brez kaznovanega Josipa Ćalušića, so živahno začeli tekmo in povedli v 18. minuti, potem ko je Mitja Lotrič ob neodločnem Luki Koblarju prišel do strela z desne strani in z diagonalo ugnal Ažbeta Juga.

V drugi polovici polčasa so bili odločnejši Mariborčani. Dvakrat je streljal Rudi Požeg Vancaš, obakrat je bil na mestu Matjaž Rozman, ki je tudi obranil enega od dveh poskusov Jasmina Mešanovića.

Mešanović na pravem mestu za 1:1
V uvodu drugega polčasa so Mariborčani takoj prevzeli pobudo, v 52. minuti je poskusil Alexandru Cretu, a je bil Rozman zbran. V 57. minuti se je po kotu žoga odbila in končala na drugi vratnici pri Jasminu Mešanoviću, ki je zadel iz bližine za 1:1.

Zadetki s tekme med Mariborom in Celjem

Novak poskrbel za novo vodstvo Celja
V 65. minuti je imel novo lepo priložnost Požeg Vancaš, ko je prišel do strela iz bližine, Rozman pa se je znova izkazal, tako kot po močnem poskusu od daleč Amirja Derviševića v 74. minuti. Štiri minute zatem so izbranci Dušana Kosića še drugič povedli. Rezervist Jakob Novak je preigral branilca Koblarja in nato v kazenskem prostoru učinkovito zaključil akcijo za 2:1.

"Krona" s škarjicami rešil točko
V 77. minuti je Camoranesi v igro poslal Kronavetra. Tri minute zatem je Cretu poslal natančen predložek in "Krona" je z leve strani s škarjicami ukanil Rozmana. Prava mojstrovina enega izmed najboljših igralcev Prve lige v zadnjem desetletju.

Cretu zapravil veliko priložnost za zmago
V 86. minuti se je Cretu znašel sam pred Rozmanom, a mu ga ni uspelo matirati. V 89. minuti je imel zaključno žogo na nogi Kronaveter, ki pa je žogo poslal čez gol z roba kazenskega prostora. Že v sodniškem dodatku je na drugi strani sprožil Mićo Kuzmanović, a je žoga končala malo mimo vrat.

Kosić: Težko je pričakovati, da bo Maribor vso tekmo pasiven
"Težko je priti v Maribor in igrati na način, ki smo ga prikazali v prvih 25 minutah. Bili smo sveži in natančni. Težko je pričakovati, da bo Maribor vso tekmo pasiven," je poudaril trener prvakov Dušan Kosić.

Šiškarji in Koprčani so se razšli brez golov. Foto: www.alesfevzer.com
Šiškarji in Koprčani so se razšli brez golov. Foto: www.alesfevzer.com

Bravo in Koper remizirala
Prvi uradni obračun Brava in Kopra se je kar pravično končal brez zmagovalca, čeprav je bila primorska ekipa predvsem v 29. minuti blizu zadetka, ko je zadela prečko.

V prvem polčasu so bili konkretnejši Koprčani. V 6. minuti je Darko Mišić sprožil malo z desne strani, Igor Vekić pa je bil na mestu. V 29. minuti je z dobrih desetih metrov streljal Matej Palčič, toda zadel le prečko. V 38. minuti pa je od daleč poskusil Nardin Mulahusejnović, Vekić pa je žogo odbil v kot.

Gostitelji, ki so bili večinoma nekonkretni v napadu, so nase opozorili predvsem ob koncu polčasa, ko je od daleč streljal Sandi Ogrinec, vratar gostov Ivan Vargić je žogo malce nerodno odbil, tako da je do nje prišel Rok Kidrič, ki pa mu je s petih metrov ni uspelo usmeriti v gol.

Gostje so že v prvem polčasu morali zamenjati poškodovana Gorana Jozinovića in Dareta Vršiča, v Ljubljano so sicer prispeli tudi brez kaznovanega Lovreja Čirjaka, takoj na začetku drugega polčasa pa je Miran Srebrnič opravil še tretjo menjavo in v igro poslal še Adama Vošnjaka.

Nekaj je bilo nenatančnih strelov, ki pa niso pomenili nobene nevarnosti za vratarja, le v 79. minuti je Almin Kurtović poslal visoko žogo proti golu, od sonca zaslepljeni Vargić pa je imel nekaj težav.

V nedeljo prenos tekme med Muro in Gorico
V nedeljo bodo še tekme med Domžalami in Taborom Sežano, Aluminijem in Olimpijo ter Muro in Gorico. Ta bo od 20.30 v prenosu na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

Remi na obračunu Maribora in Celja

4. krog:
MARIBOR - CELJE 2:2 (0:1)
Mešanović 57., Kronaveter 80.; Lotrič 18., Novak 78.

Maribor: Jug, Klinar, Mitrović, Koblar, Viler, Dervišević (89./Vrhovec), Cretu, Požeg Vancaš, Matko (89./Kotnik), Mlakar (77./Kronaveter), Mešanović.

Celje: Rozman, Brecl, Zaletel, Stojinović, Marandici, Vrbanec (91./Pungaršek), Štravs, Kerin (91./Kuzmanović), Božić, Lotrič (71./Novak), Dangubić.

Sodnik: Rade Obrenović (Ljubljana)


BRAVO - KOPER 0:0

Bravo: I. Vekić, Španring (61./Kurtović), Drkušić, Brekalo, Trontelj, Žinko (68./Maher), Agboyi, Ogrinec, Nukić, Šego (61./ Žugelj), Kidrič.

Koper: Vargić, Jozinović (21./Krajinović), Cerovec, Žužek, Palčič (66./Badžim), Dodlek, Pejić, Vršič (45./Jelić Balta), Stevanović (46./Vošnjak), Mišić, Mulahusejnović (66./L. Vekić).

Sodnik: Aleksandar Matković (Ravne na Koroškem)


Nedelja ob 16.00:
DOMŽALE - CB24 TABOR SEŽANA

Ob 18.00:
ALUMINIJ - OLIMPIJA

Ob 20.30:
MURA - GORICA
Prenos na TV Slovenija 2 in MMC-ju.

Lestvica:                             
MARIBOR               4  2 2 0 10:4  8
MURA                  3  2 1 0  5:0  7
BRAVO                 4  2 1 1  7:6  7
CB24 TABOR SEŽANA     3  2 0 1  4:4  6
KOPER                 4  1 2 1  5:4  5
DOMŽALE               3  1 1 1  4:4  4
OLIMPIJA              2  0 2 0  1:1  2
CELJE                 4  0 2 2  3:6  2
GORICA                2  0 0 2  3:8  0
ALUMINIJ (-2)         3  0 1 2  1:6 -1