Olimpija je branjenje naslova državnega prvaka začela s porazom proti Kopru, se ji je pa v kvalifikacijah Lige prvakov uspelo prebiti v 2. krog. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija je branjenje naslova državnega prvaka začela s porazom proti Kopru, se ji je pa v kvalifikacijah Lige prvakov uspelo prebiti v 2. krog. Foto: www.alesfevzer.com

O nezadovoljstvu igralk in želji po spremembah je spregovorila reprezentantka Dominika Čonč.

Sorodna novica Hat-trick Jakupovića za gladko zmago Maribora; Riera na celjski klopi debitiral z remijem

Še trije slovenski klubi upajo na evropsko jesen
Nogometaše Olimpije v drugem krogu kvalifikacij Lige prvakov čaka obračun z zahtevnim tekmecem iz Bolgarije. Ludogorec bo precej trši oreh od Valmiere, Ljubljančani pa vse sile usmerjajo v to, da bi si zagotovili evropsko jesen. Ob porazu v Kopru v prvem krogu državnega prvenstva so zamenjali kar sedem nogometašev prve enajsterice. Boštjan Janežič je dejal, da je v primerjavi s preteklo sezono igra ekipe drugačna.

"Moštvo Olimpije je precej drugačno, tudi Joao Henriques je previdnejši trener od Alberta Riere. Obe tekmi z Valmiero sta bili dokaj podobni. Olimpija je obakrat povedla, po menjavah pa na koncu obeh tekem prejela zadetek. Rezervisti niso na enaki ravni kot prvokategorniki."

S prepričljivo zmago je novo sezono državnega prvenstva začel Maribor, ki je proti Radomljam dosegel kar štiri zadetke. Sandi Škvarč je poudaril, da bodo morali vijoličasti v boju za naslov najti predvsem pravo zamenjavo za prvega napadalca pretekle sezone.

"Maribor potrebuje predvsem naslednika Žana Vipotnika, ki je v pretekli sezoni poskrbel za veliko zadetkov. Maribor vsako sezono proizvede kakšnega igralca, ki se postavi v ospredje, in mislim, da bo tako tudi letos."

Albert Riera je v lanski sezoni Olimpijo popeljal do dvojne krone, z najvišjimi cilji pa se je lotil tudi svoje celjske epizode. Foto: www.alesfevzer.com
Albert Riera je v lanski sezoni Olimpijo popeljal do dvojne krone, z najvišjimi cilji pa se je lotil tudi svoje celjske epizode. Foto: www.alesfevzer.com

Vijoličaste, ki so imeli vse prej kot lahko nalogo proti Birkirkari iz Malte, v drugem krogu kvalifikacij čaka še en premagljiv nasprotnik, Differdange iz Luksemburga.

Najtežji žreb v evropskih kvalifikacijah je dobilo Celje, ki se bo pomerilo z Vitorio Guimaraes. Višje cilje imajo Celjani v državnem prvenstvu. Z novim trenerjem Albertom Riero se bodo poskušali boriti za naslov državnega prvaka. Riera je dejal, da ima na voljo trenutno preveč igralcev. V kadru jih je več kot 30, sam pa bi si jih želel 21 ali 22. S povezano ekipo želi postati prvak. V boju za naslov prvaka Celje ob Mariboru in Olimpiji vidita tudi gosta oddaje.

"Albert Riera zna iz svojih nogometašev izvleči maksimum in spremeniti sistem igre," o nekdanjem trenerju Olimpije pravi Janežič.

Nogometašice si želijo spremembe
Več kot 30 slovenskih nogometašic se je medtem podpisalo pod odprto pismo, s katerim želijo doseči spremembe v ženski reprezentanci. O nezadovoljstvu s stanjem v reprezentanci in delu strokovnega štaba je v imenu podpisanih igralk v oddaji spregovorila ena najboljših slovenskih nogometašic Dominika Čonč.

"Igralke smo se že večkrat poskušale pogovarjati z vodstvom reprezentance, vendar ni bilo vidnega napredka. Zadeve smo želele rešiti interno, na koncu pa nam ni ostalo drugega, kot da se odločimo za odprto pismo. To, kar se dogaja zdaj, je naša zadnja možnost. Če bi lahko stvari rešile s pogovori, bi to storile."

Cilji nogometašic ob hitrem vsestranskem razvoju ženskega nogometa ostajajo visoki. Želijo si uvrstitve na veliko tekmovanje.

Kdo so favoriti nove sezone?