"Pred objavo začetne postave fante vedno vprašam: ali kdo z gotovostjo ve, da ne bo v začetni postavi. Če kdo to čuti, potem sem v škripcih, saj se ne počuti pomembnega." Foto: TV Slovenija

"Naredili smo veliko dobrega. Brez dobre igre ne moreš zmagati s 5:0, vendar moramo igrati še bolje," ni bil najbolj zadovoljen trener Albert Riera, ki opaža slabšo pripravljenost svojih varovancev. "Ko sem prišel, ekipa telesno ni bila pripravljena za začetek državnega prvenstva. To slabost skušamo odpraviti."

Sorodna novica Maribor tudi z desetimi do druge prvenstvene zmage, Celje nasulo Muri pet golov

Na treh tekmah je Riera, ki je lani Olimpijo popeljal do dvojne krone, preizkusil že 24 igralcev. V primerjavi s tekmo kvalifikacij za Konferenčno ligo je proti Muri v prvi postavi zamenjal devet igralcev.

"Pred objavo začetne postave fante vedno vprašam: ali kdo z gotovostjo ve, da ne bo v začetni postavi. Če kdo to čuti, potem sem v škripcih, saj se ne počuti pomembnega." Riera prav tako še vedno trdi, da ima na razpolago preveč kakovostnih nogometašev.

Trener Mure Dejan Grabić takšnih sladkih stvari nima: "Toliko stvari se nam je zgodilo od začetka priprav, da ni naključje, da smo na trenutke videti tako zmedeni."

Poraz s 5:0 je največji polom Mure, odkar se je v sezoni 2018/19 vrnila med prvoligaše.

"Še enkrat bi se rad opravičil našim zvestim navijačem, tega si niso zaslužili," je povedal kapetan Žiga Kous, ki je pred 12 leti doživel še hujši poraz – takrat je Muro s 6:0 razbil Maribor.

Riera še ni zadovoljen; opravičilo kapetana Mure