Olimpija je zmagala tretjič zapored, že enajstič v tej sezoni pa ni prejela zadetka.
Olimpija je zmagala tretjič zapored, že enajstič v tej sezoni pa ni prejela zadetka. "Slišal sem, da smo klub, na katerega domače tekme prihaja malo gledalcev. Predstavljajte, kaj bi šele bilo, če bi hodilo na naše tekme po sedem, osem tisoč ljudi. To bi bila šele pomoč," je v pikrem slogu dejal Albert Riera. Foto: www.alesfevzer.com

"Hvaležni smo, da imamo sodnike na svoji strani. So naši prijatelji in zmagujemo zaradi njih. In pa zato, ker imamo srečo ter fantastičnega vratarja Matevža Vidovška," je bil podobno kot kapetan Timi Max Elšnik ciničen španski trener, potem ko je o sodnikih na tekmah Olimpije veliko govora že večji del sezone. V prejšnjem krogu proti Radomljam je bilo, denimo, obilo črnila prelitega o tem, da bi moral Marcel Ratnik zaradi prekrška v vlogi zadnjega branilca z igrišča že v 10. minuti. Sodnike je med drugim že večkrat omenil Zlatko Zahovič. Tudi po tokratni tekmi bo gotovo še ogromno analiz.

"Tako ljudje govorijo. Ali lahko te tri stvari, o katerih se pogovarjamo, dosegajo zadetke? 31 na 17 tekmah? In so najbolj pripomogle k temu, da bomo imeli tudi po tem krogu najmanj 11 točk prednosti pred zasledovalci? Ne verjamem v naključja in srečo. Najprej moraš igrati dobro, potem pa lahko rečeš, da si imel tudi srečo. Lahko se žoga v mrežo odbije od vratnice, a da zadeneš vratnico, si moraš najprej ustvariti priložnost. Dajte no. Res sem jezen, ko ljudje iz nogometa rečejo, da imamo srečo. Želim, da so ljudje previdni pri izjavah. Če o nekom govoriš, da ima srečo ali pomoč sodnikov, bodo ljudje, ki ne poznajo nogometa, to verjeli."

Zadetki s tekme Domžale – Olimpija

"Ljudje lahko vidijo, da smo superiorni 90 minut"

Olimpija je ob Kamniški Bistrici prevladovala vso tekmo. Sprožila je veliko več strelov (18:5), tudi v okvir vrat dvakrat več kot gostitelji (6:3). Razmerje v posesti žoge je bilo 65:35 odstotkov, v kotih pa kar 9:0.

"To je prva tekma, na kateri smo bili 90 minut veliko boljši od tekmeca. Na nekaterih si boljši 60 minut, 70 minut, tokrat smo bili ves čas. S tem sem zelo zadovoljen. Ljudje lahko vidijo, da smo superiorni 90 minut. To ni lahko, niti največjim ekipam, kot sta Barcelona in Manchester City," je dejal Riera, s 14 zmagami na uvodnih 17 tekmah najuspešnejši izmed 39 trenerjev na klopi Ljubljančanov v zgodovini slovenske lige.

Ključna trenutka ob koncu prvega in na začetku drugega polčasa

Kljub temu so imele svoje priložnosti v prvem polčasu, v katerem ni bilo zadetkov, tudi Domžale. V 25. minuti je Franko Kovačević iz bližine z glavo zadel vratnico, tik pred odmorom pa je sodnik Nejc Kajtazović po ogledu videoposnetka razveljavil njegov gol, ker je predtem Benjamin Markuš igral z roko.

Po prihodu iz slačilnice je Olimpija takoj dosegla vodilni zadetek. S prostega strela je Ajdina Mulalića sijajno prek živega zidu premagal Svit Sešlar. Po izključitvi Markuša v 61. minuti zaradi drugega rumenega kartona sta mrežo zatresla Mario Kvesić (pet zadetkov, šest podaj) in še enkrat Sešlar, ki je z osmimi goli zdaj najboljši strelec Olimpije.

"Po prvem polčasu sem ga vprašal, kje je, saj ga nisem videl. Želel sem, da pokaže, da je odgovoren, ima karakter in želi imeti žogo. Včasih moraš malo spodbuditi igralce," je povedal Riera.

Sorodna novica Olimpija na krilih Sešlarja v Domžalah nadaljevala zmagoviti niz

Aldair spremenil potek tekme

Izkazal se je tudi Aldair Djalo, ki je v drugem delu zamenjal Ruija Pedra in igral v napadalnejši vlogi kot običajno. "Aldair najbrž ne igra toliko, kot bi si zaslužil, a je danes pokazal izjemno željo. Ni igral na svojem položaju, toda opravil je fantastično delo. Naredil je, kar smo zahtevali od njega, in spremenil potek tekme. Takšni igralci, ki se podredijo ekipi, so po navadi odločilni pri osvajanju lovorik. Potrebujemo vse. Rui Pedro se je po poškodbi med tednom počutil bolje in je treniral normalno. Med polčasom pa mi je dejal, da ne more dati 100 odstotkov. 90 odstotkov je pri meni premalo. Všeč mi je, ko to nekdo pošteno pove."

V zadnjih tednih je bilo tudi veliko govora o nezadovoljstvu trenerja z nekaterimi stvarmi v klubu. Kakšno je trenutno stanje glede njegovih odnosov z vodilnimi možmi? "Nobenih težav nimam, vse jim povem pošteno in neposredno. Vedo, kaj morajo urediti. Dokler to ne moti mojega dela, nisem v skrbeh. Povedal pa sem že, kako gledam na prestopni rok. Če ne bomo mogli dobiti novih igralcev, tudi oditi ne sme nihče. To jasno vedo. Težko bo kdo zapustil to ladjo, saj sem dvojno zaklenil vsa vrata. Toda ni vse v mojih rokah, včasih lahko kdo razbije ključavnico. A poskušal bom zadržati vse."

Kot je znano, je disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije nedavno zaradi številnih neplačanih obveznosti kaznoval Olimpijo z 19 tisoč evri, grozi pa ji tudi, da v naslednjih dveh prestopnih rokih ne bo smela registrirati novih igralcev.

Kaj je po tekmi povedal Svit Sešlar?

O zadetku:
"Zadetki s prostih strelov so najlepši, ki jih lahko dosežeš. Strinjam se, da je bil eden izmed mojih lepših. Elšniku sem rekel, da če mi dovoli streljati, da bom dosegel zadetek. In mi je dovolil (smeh). Žoga je šla v mrežo tako, kot sem hotel. Mogoče bi lahko šla še malo bolj ob strani, ampak pomembno je, da je končala v mreži. Vse, kar udarim, gre v gol. Moram samo tako nadaljevati."

O pomenu ekipe:
"Ni mi všeč, ko mi rečete, da sem junak tekme. Velikokrat sem že to slišal, vendar je treba pohvaliti celotno ekipo. Doffo na sredini igrišča dobi vsak dvoboj in odvzema vse žoge, Vidovšek brani nerealno. Ni samo en junak v naši ekipi."

O tem, ali je prvenstvo že odločeno:
"Do konca je še dolgo. Če bomo igrali tako, kot smo danes, ne verjamem, da nas lahko kdo ustavi. Vmes bo še zimski prestopni rok, biti moramo zbrani do konca."

O nevpoklicu v člansko reprezentanco:
"Nisem razočaran. Po 16 tekmah Prve lige ni realno, da bi prišel kar takoj v A-reprezentanco. Mislim, da bom potreboval še nekaj časa. Mlada reprezentanca je prava za moj razvoj, da najprej tam oddelam tako, kot je treba. Ne vem, ali je šlo za dogovor med selektorjema, to niti ni moja stvar. Kamor bom vpoklican, mi je v čast in bom vedno dal svoj maksimum."

Izjava trenerja Domžal Simona Rožmana

"Čestitke Olimpiji, ki je bila zelo dobra in zasluženo zmagala. Mislim, da smo malo izgoreli v naši želji, da bi bili še boljši. Mlada ekipa danes ni bila na svoji ravni. Bi se pa lahko tekma v določenih trenutkih obrnila tudi v drugo smer. Vedeli smo, da bomo imeli nihanja, fantom nimam česa očitati ali zameriti. Na zadnjih sedmih tekmah smo bili zelo solidni in se dvigujemo. Po prekinitvi bomo želeli to pokazati tudi na zadnjih treh tekmah jesenskega dela prvenstva.

V prvem polčasu Olimpiji nismo preveč pustili, zadeli smo tudi vratnico in imeli idealno priložnost. Če bi povedli, bi se lahko v drugem polčasu še bolj spustili in poskušali še malo več igrati. Rdeči karton je tekmo usmeril drugam. Z igralcem manj je proti Olimpiji težko kar koli pričakovati. Sodniških odločitev pa ne smem komentirati. Kar koli bi rekel, bi bil kaznovan. Imamo VAR in analizo sojenja, ki bo vse pokazala."