Albert Riera je na klopi Olimpije na 15 prvenstvenih tekmah doživel le dva poraza. Foto: www.alesfevzer.com
Albert Riera je na klopi Olimpije na 15 prvenstvenih tekmah doživel le dva poraza. Foto: www.alesfevzer.com

Španec na klopi Ljubljančanov naj ne bi bil zadovoljen z odnosom vodstva do igralcev, je poročala EkipaSN. Pozneje naj bi si zaradi nagovarjanja igralcev premislil.

Kot že večkrat v zadnjem času so se pri Olimpiji oglasili s sporočilom za javnost in vsa namigovanja kategorično zanikali.

"Dejstvo je, da ima NK Olimpija najboljšega trenerja in najboljše moštvo. Kar se tiče nogometa ima NK Olimpija najboljše pogoje za delo v državi. Smo verjetno edini klub, ki ima do igralcev in strokovnega štaba za tekočo sezono poravnane vse obveznosti. Po vsaki odigrani tekmi obstaja možnost, da se v garderobi zgodijo trenja, vendar pa običajno v vseh športnih sredinah to ostane med štirimi stenami. Vseeno pa naj jasno povem, da po srečanju s Koprom ni bilo govora o nikakršnem odstopu trenerja," je, kot pravijo, zlonamerne zapise komentiral športni direktor kluba Goran Boromisa.

"Žal to ni naša stvar, če je njegove, morebiti kritične besede v slačilnici na račun vseh nas kdo razumel drugače ali pa posamezne besede iztrgal iz konteksta. Tako jaz, kot športni direktor, kakor tudi uprava kluba brezpogojno zaupa glavnemu trenerju Albertu Rieri in njegovemu štabu, ter upa, da bo njegovo profesionalno, strokovno in eksaktno delo še naprej tako uspešno kot do zdaj!” je izjavo za javnost sklenil Boromisa.

Albert Riera. Foto: www.alesfevzer.com
Albert Riera. Foto: www.alesfevzer.com

"Na takšen način ne nameravam zapustiti ekipe"
Na novinarski konferenci pred tekmo s Kalcerjem Radomlje (sobota ob 17.30, športni park Domžale) je trener Albert Riera moral komentirati dogajanje v klubu: "Pojavilo se je veliko informacij, ki niso bile točne. Na takšen način zagotovo ne nameravam zapustiti te ekipe. Dejstvo je, da sem nezadovoljen z nekaterimi stvarmi. Prvi dan, ko sem prišel v Olimpijo, smo imeli tiskovno konferenco in sem povedal, da je v mojem interesu, da govorim le o nogometu. Ne vem veliko o politiki in ne vem kaj vse se dogaja v ozadju. Zato želim govoriti le o tistem, kar vem. Prejšnji teden sem rekel, da se ne izogibam problemom in jih ne želim skrivati, vemo kaj se dogaja v klubu, saj je vse že v medijih. Takšne stvari se ne dogajajo le pri Olimpiji, ampak tudi pri Barceloni. "

Kot je znano, je disciplinski sodnik NZS-ja je zaradi številnih neplačanih obveznosti kaznoval Olimpijo z 19 tisoč evri, predvsem pa v naslednjih dveh prestopnih rokih ne bo smela registrirati novih igralcev.

Riera: "Če ne bomo mogli podpisati igralcev v zimskem prestopnem roku, je to v redu z moje strani. Klub ve, da nisem prosil za okrepitve. Seveda, da če se najde igralec, ki bi izboljšal naše moštvo, je ta igralec vedno dobrodošel. V nasprotnem primeru pa sem več kot zadovoljen z našim trenutnim kadrom. Trenutno je najpomembnejše, da ne izgubimo kakšnega igralca. Po koncu sezone bomo videli, kako bo, če bom nezadovoljen, obstaja možnost, da bomo govorili o mojem odhodu."