Trenerji v slovenski ligi niso prav dolgo na svojem stolčku. Podobna usoda bi lahko čakala tudi Alberta Riero, a ne zaradi slabih iger, razlog je prav nasproten. Foto: www.alesfevzer.com
Trenerji v slovenski ligi niso prav dolgo na svojem stolčku. Podobna usoda bi lahko čakala tudi Alberta Riero, a ne zaradi slabih iger, razlog je prav nasproten. Foto: www.alesfevzer.com

Za zdaj se zdi, da zmagovalnega tempa Olimpije ne bo zmogel držati nihče v slovenskem prvenstvu. Zeleno-beli pod vodstvom Alberte Riere delujejo zanesljivo kot le redkokatera ekipa v dosedanjih dobrih tridesetih letih domače nogometne lige. Impresivna Olimpija je tudi ena od osrednjih te najnovejše epizode radijskega nogometnega podkasta Žoga je okrogla.

Sorodna novica Veliki preobrat Olimpije v Murski Soboti

Ljubljančani so zanesljivi pri žogi
"Olimpija je bila v Murski Soboti precej, precej boljši nasprotnik od Mure, ki jo je sicer v prvem polčasu dvakrat kaznovala, ko so Ljubljančani pustili preveč prostora na svoji polovici. Vendar Riera želi tako igrati, želi držati posest na nasprotnikovi strani igrišča, želi držati visoko linijo obrambe. Španec med polčasom zaostanku navkljub ni menjal ničesar, igralcem je razložil, kje se pojavlja prostor in kje so šibke plati Mure ter prišel do nove zmage. Olimpije je zelo zanesljiva pri žogi in za vse druge klube v ligi trenutno je videti skrb vzbujajoče dobro," je igro kluba iz prestolnice pohvalil Jože Pepevnik.

Prijateljuje tudi z Guardiolo
"Pod Riero je Olimpija Ferrari za slovensko ligo. Sploh ta tretji gol v Murski Soboti je bil izjemen. Po odvzeti žogi takojšnja tranzicija, odložena žoga brez čakanja in pogledovanja, igralci se med seboj čutijo. Tudi poraz v Celju Olimpije ni vrgel iz tira in Riera je zares dobra popestritev za naše prvenstvo," o Špancu na klopi ljubljanskega kluba razmišlja Marko Cirman in dodaja: "Če mu bo šlo tako dobro tudi naprej, ne bo več dolgo trener Olimpije. Dandanes se vsaka tekma snema, vedno si kot trener in igralec na radarju, hkrati pa ima Riera izjemne povezave, med drugim prijateljuje z Guardiolo. Če si bo zaželel boljšega izziva, bo verjetno z lahkoto prišel do tega. Hkrati se vidi, da je pripaden nogometu, slišim, da tekme analizira dolgo v noč, tudi na vsako naše vprašanje ima konkreten odgovor, ki ima rep in glavo."

Sorodna novica Stojanović: Igranje v Ligi B ni kar tako. Naredili bomo vse, da obstanemo.

Zadnji tekmi za reprezentanco
Da bi imela rep in glavo tudi igra slovenske nogometne reprezentance, si želijo domači nogometni privrženci. Slovenijo v soboto in torek čakata zadnji tekmi v letošnji Ligi narodov. Nasprotnici sta tokrat skandinavski, najprej Norveška v Stožicah, potem Švedska v Stockholmu. Prvi trening in tiskovno konferenco Slovenije je obiskal Boštjan Janežič: "Nekoliko bolj razpoloženi so videti slovenski nogometaši kot pred zadnjimi akcijami, ko so se le bolj iz navade trepljali po ramenih. Popravili so okus z zadnjima točkama v junijskem ciklu, zdaj ne govorijo več le o tem, kako ustaviti Haalanda, ampak kako igrati proti celotni norveški reprezentanci. Ta je resda velik favorit, ampak še bolj odločni so slovenski nogometaši tokrat."

Dobre igre po klubih
Varovanci Matjaža Keka so na reprezentančni zbor prišli po večinoma zelo dobrih minutažah v klubih v zadnjih tednih, na vrata madridskega Atletica se je vrnil Jan Oblak. Pri tretji ekipi italijanskega prvenstva, Udineseju, skupaj igrata Sandi Lovrič in Jaka Bijol. Bijol je proti Interju z golom Videmčanom pomagal do velike zmage. "Bijol je zadel proti Interju, Lovrič pa proti Romi, oba igrata veliko. Udinese igra s tremi branilci, Bijol igra osrednjega med njimi. Dobro je, da se je po poškodbi nemudoma vrnil v enajsterico, doslej ima štiri nastope. Lovrič je igral na vseh sedmih tekmah," o slovenskem dvojcu v Vidmu razlaga voditelj podkast Luka Petrič.

Omizje radijskih nogometnih reporterjev se je razgovorilo tudi o težavah Mure in tresočem stolčku Damirja Čontale in slabem začetku prvenstva običajno precej bolj zanesljivega münchenskega Bayerna.

Riero poslušajo z odprtimi usti