Rogaška je v petek osvojila pokal Pivovarna Union. Foto: www.alesfevzer.com
Rogaška je v petek osvojila pokal Pivovarna Union. Foto: www.alesfevzer.com

"Možnosti so vse, pošljejo nas lahko v katero koli ligo. Čeprav imamo napoved predsednika Radeta Mijatovića, da gremo v najnižjo ligo, verjamem, da bo med tistimi, ki o tem odločajo, toliko zdravega razuma, da nas bodo dali v kakšno ligo višje," je v ponedeljkovi oddaji Tele M na TV Maribor povedal športni direktor Rogaške Nino Ivačič.

Slatinčani imajo po njihovih besedah v rokavu še nekaj adutov. "Nismo obupali. Še vedno obstajata vsaj dve inštanci, ki ju bomo uporabili, če bo ostalo pri odločitvi o nazadovanju v najnižjo ligo. Prve še ne bi izdal, ker pričakujemo odgovor morda že ta teden. Zadnja inštanca pa je vedno Mednarodno športno razsodišče v Lozani (CAS). Dogovarjamo se tudi z dvema kluboma, ki zdaj igrata v drugi ligi, da bi morda odkupili njihovo licenco in pripeljali nogomet že letos spet v Rogaško Slatino. Na ta način bi tekmovali v drugi ligi," je v pogovoru z voditeljem oddaje Matejem Korošcem dejal Ivačič.

V torek popoldne so iz NK Rogaška sporočili, da ima veljavno pogodbo s klubom še vedno 18 nogometašev, po koncu sezone pa bo takšnih igralcev še vsaj 13, ne glede na rang tekmovanja, v katerem bo klub nastopal.

"Še vedno pa poteka postopek, s katerim NK Rogaška izpodbija sklep Nogometne zveze Slovenije o nepodelitvi licence za tekmovanje v Prvi ligi in v Evropi. Dejstvo, da je izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije na današnji seji z dnevnega reda umaknil točko glede popolnitve lig za prihodnjo sezono, ni presenetljivo," so še zapisali na Facebooku.

Pogovor s športnim direktorjem NK Rogaška Ninom Ivačičem

Trije razlogi za nepodelitev licence

NZS je pritožbo Rogaške na odločitev, da ji ne podeli licence za prvo ligo, zavrnil prejšnjo sredo. Dva dni pozneje je v Stožicah po zmagi nad Gorico po 11-metrovkah osvojila Pokal Pivovarna Union. In kaj so sploh bili razlogi za nepodelitev licence? Ivačič pojasnjuje, da so bili razlogi trije.

"Prvi razlog je ta, da smo imeli približno 9000 evrov dolga do nogometnega kluba Bravo. Če smo čisto pošteni, smo v tem primeru res kršili pravilo, saj bi morali dolg poravnati do konca februarja, česar nismo storili. Klubi takšne stvari rešujejo tako, da podpišejo soglasje, da se bo dolg lahko poplačal pozneje. Tudi mi so dosegli dogovor z Bravom, da lahko dolg poravnamo do konca maja. Zadevo smo uredili 15. maja oziroma do oddaje pritožbe, a zveza tega ni sprejela."

Nino Ivačič je gostoval v oddaji Tele M na TV Maribor. Foto: TV Slovenija, zajem zaslona
Nino Ivačič je gostoval v oddaji Tele M na TV Maribor. Foto: TV Slovenija, zajem zaslona

"Drugi razlog je ta, da naš stadion ne izpolnjuje kriterijev za prvo ligo, zato smo se dogovorili s Celjem. Zavod, ki upravlja stadion v Celju, nam je izdal soglasje za uporabo stadiona za igranje tekem v prvi ligi in v evropskih pokalih. Enak dokument je pred časom podpisal tudi Aluminij in z njim pridobil licenco za evropska tekmovanja, za našo ekipo pa ni veljal. Bili smo na sestanku na zvezi, a nismo dobili nobenih odgovorov. Na odgovor na pritožbo pa ni mogoče zahtevati dodatnih pojasnil."

"Opozorili so nas tudi na neskladja med pogodbami in aneksi, ki jih imajo igralci. Neskladja smo odpravili, vendar zveza ni verjela podpisanim dokumentom igralcev, da so vse dobili plačano v skladu s pogodbami. Fifa dopušča, da so igralci zaposleni v klubu ali podjetju, ki je lastniško povezano s klubom, ali pa da imajo odprt s. p. Pogodbe smo reševali na različne načine, vse pa smo spoštovali v celoti. Igralci so dobili poplačano vse v skladu s pogodbo."

Sorodna novica Rogaška odplesala zadnji ples: Nismo si šli naproti, nismo našli konsenza

Namesto v Rogaško Slatino v Madrid, München ali kam drugam

Ivačič se po vseh zapletih zelo verjetno poslavlja od kluba, ki si je na igrišču z osmim mestom sicer zagotovil obstanek v prvi ligi, ne pa tudi v pisarnah.

"Tu sem prostovoljno, s tem se ne ukvarjam profesionalno. V klub sem dal celega sebe, to je bila moja strast. Zdaj bom čas namenil družini, podjetju, ki ga vodim, in spremljanju nogometa na drugačen način. Že v preteklosti sem obiskoval številne tekme po vsej Evropi, bil tudi velik navijač Maribora. Namesto na stadion v Rogaško Slatino se bom odpravil v Madrid, München ali kam drugam. Zase se ne bojim, žal pa mi je igralcev, trenerskega štaba in navijačev, ki so res zelo razočarani. Veseli smo zgodovinskega uspeha, a je ostal grenak priokus. Tudi za prihodnost nogometa v Rogaški Slatini se ne bojim. Imamo skoraj 200 otrok, ki bodo nadaljevali aktivnosti."