Sirk je pred 13 leti iz Dravograda prestopil v Maribor, nato pa je uspešno igral za Muro, pri kateri je v dveh sezonah zbral 30 golov. To mu je prineslo prestop na Poljsko k Zaglebieju, spomladanski del pa je odigral pri drugoligašu Radomiaku.

"Že nekaj let je minilo, odkar me ni bilo tukaj. Toda občutki so še zmeraj takšni, kot da bi včeraj zapustil Maribor in se vrnil domov. Pomislekov ni bilo, s športnim direktorjem sva se slišala in hitro dogovorila. Če je želja obojestranska, so dodatne besede odveč. Prihajam motiviran in v dobrem stanju. Takoj ko sem prišel iz Poljske, sem začel individualne treninge in lahko v ponedeljek začnem na polno," je za klubsko spletno stran povedal Sirk.

"Prihajam izkušenejši, s koristnim obdobjem v tujini, ki me je utrdilo in prineslo nova spoznanja. Morda se mi ni posrečilo, kot bi si želel, a to ni ovira za prihodnost. Želim si preživeti čim več lepih trenutkov v vijoličastem dresu," je dodal.

"Rok je mešanica mladosti in izkušenj, glavni del kariere je še pred njim, v tem trenutku pa pri sestavljanju novega mozaika pomeni tisti del, ki ga potrebujemo. S svojim garanjem in trudom, ki ga spremlja skozi dosedanjo kariero, spada v našo zgodbo, tako nogometno kot značajsko,” je prihod novega člana za klubsko spletno stran komentiral športni direktor Marko Šuler.