Simon Rožman je obžaloval, da Maribor ni izkoristil enajstmetrovke in zmagal, medtem ko je bil trener Aluminija Oskar Drobne zadovoljen z razpletom. Foto: www.alesfevzer.com
Simon Rožman je obžaloval, da Maribor ni izkoristil enajstmetrovke in zmagal, medtem ko je bil trener Aluminija Oskar Drobne zadovoljen z razpletom. Foto: www.alesfevzer.com

Nogometaši Maribora so se z gostovanja pri pogosto neugodnem Aluminiju vrnili le s točko (0:0). Po enomesečnem premoru in po ustoličenju novega trenerja Simona Rožmana predstava vijoličastih ni bila takšna, kot si želijo navijači. "Ostaja grenak priokus. Predvidevali smo, da bo šla tekma v tej smeri, ko bo treba na počasnejšem igrišču najti dobre rešitve proti zgoščeni obrambi nasprotnika. Čakali smo na to situacijo, lepše od enajstmetrovke si nismo mogli želeti, a žal nismo zadeli. V obrambi smo bili dobro organizirani, je pa manjkala pika na i, saj smo prišli po tri točke,” je svojo premiero na mestu mariborskega trenerja za spletno stran kluba opisal Simon Rožman.

Sorodna novica Janžekovič ubranil enajstmetrovko Tavaresu: Mariboru le točka

Cilj je bil v vsebinskem smislu dosežen
Rožman opaža, da je bila želja velika: "Tega fantom ne gre oporekati. Za prvo tekmo smo imeli kar soliden tempo igre. Škoda zaradi neizpolnjene točkovne bere, ampak cilj v vsebinskem smislu je bil dosežen. Ostaja pa obžalovanje, da nismo zmagali." Zakaj je v 87. minuti enajstmetrovko izvajal Marcos Tavares? "Kronaveter in Dervišević sta bila že zunaj igre, nad Mlakarjem, ki je bil določen kot izvajalec v tej postavi, je bil storjen prekršek. Ob nepisanem pravilu, da ne izvaja igralec, ki je priigral enajstmetrovko, je Tavares prevzel odgovornost, kot že tolikokrat pred tem. Ni mu uspelo, premalo učinkoviti so bili tudi nekateri drugi poskusi. Znova se je izkazalo, da ekipe, ki morajo prevladovati, imajo tukaj težave."

V zaključku prvenstva bo veliko rotacij
Simon Rožman je premešal postavo, nekateri standardni igralci so se morali sprijazniti z vlogo rezervistov. "Napovedovali smo, da bomo potrebovali vse igralce v tem finišu sezone. Veliko bo rotacij, zato smo tokrat pri pripravi tekme razmišljali tudi o prekinitvah in o tem, kako z višino nevtralizirati skok. V končnici pa bi nato s hitrejšimi igralci in z nekaj več prostora prišli do obetavnejših situacij. Postava gostiteljev je pokazala njihov namen. Strategija tekme je šla v to smer, da bo domala vsaka žoga izbita na našo polovico igrišča. Z vso energijo, ki jo premoremo, smo šli v tekmo. Z menjavami smo omogočili ustrezen ritem tudi v drugem polčasu."

Časa za pripravo na novo tekmo ne bo veliko. V torek bo Maribor (ob 17.15) v Ljudskem vrtu gostil Domžale, klub, v katerem je Rožman pustil svoj pečat.

Pogovori in analiza po koncu tekme Aluminij - Maribor