Edin Junuzović je na slovenskih zelenicah blestel v jesenskem delu sezone 2008/09. Foto: www.alesfevzer.com
Edin Junuzović je na slovenskih zelenicah blestel v jesenskem delu sezone 2008/09. Foto: www.alesfevzer.com

31-letni Junuzović, ki je konec decembra v družinski tragediji izgubil oba starša, bo znova oblekel dres Rudarja in združil moči s trenerjem Marijanom Pušnikom. Napadalec z Reke, ki se je rodil v Tuzli, je deveti novinec v vrstah Velenjčanov.
Pred slabim desetletjem je iz Rudarja prestopil v ruskega prvoligaša Amkar Perm (tedaj smo na MMC-ju z njim opravili daljši pogovor), kjer pa ni dobil prave priložnosti. Od januarja 2012 je z izjemo ene sezone v Južni Koreji igral v Kazahstanu, zadnje leto pa je bil brez kluba. Knapi so se razšli s Svenom Dodlekom.
"Rad bi se zahvalil upravi kluba in gospodu Pušniku, ki so mi omogočili vrnitev. Imamo mlado in zelo dobro moštvo z ogromno potenciala," je za spletno stran Rudarja povedal Junuzović.

Kramer v Wolfsburg
Aluminij je po odhodu Lovra Bizjaka, ki se je preselil v Domžale, ostal brez še enega pomembnega člena v napadu. Blaž Kramer se je preselil k nekdanjemu nemškemu prvaku Wolfsburgu. Visokorasli Celjan bo sprva član ekipe do 23 let, ki igra v četrti ligi. Član mlade slovenske reprezentance je bil v Wolfsburgu na preizkušnji že pred letom in pol, ko je bil še član matičnega Šampiona Celje. 21-letnik je v pretekli sezoni za Kidričane dosegel šest zadetkov, s čimer je bil tretji strelec Aluminija. Klub je zapustil tudi hrvaški napadalec Mateo Panadić.

Urbanč končal kariero
Trener Krškega Stipe Balajić je ostal brez izkušenega Dejana Urbanča, ki je pri 33 letih končal kariero. Krčani so dolgoletnemu igralcu in kapetanu ponudili vlogo v strokovnem štabu članskega moštva ali drugo funkcijo v klubu.