Nogometaši Olimpije so se na trenutke pritoževali tudi nad odločitvami sodnika Vinčića, denimo zaradi igranja z roko v kazenskem prostoru Damjana Trifkoviča v prvem polčasu, a za poraz so si v večji meri krivi sami. Foto: www.alesfevzer.com
Nogometaši Olimpije so se na trenutke pritoževali tudi nad odločitvami sodnika Vinčića, denimo zaradi igranja z roko v kazenskem prostoru Damjana Trifkoviča v prvem polčasu, a za poraz so si v večji meri krivi sami. Foto: www.alesfevzer.com
Rodolfo Vanoli
Rodolfo Vanoli ne najde recepta za pravo igro akutalnih državnih prvakov. Foto: www.alesfevzer.com
Rudar z zmago iz Ljubljane
Prva zmaga tudi za Aluminij
Zadetki iz Nove Gorice in Domžal

Varovanci Rodolfa Vanolija so bili nemočni proti velenjskemu tekmecu, ki je nastopil nekoliko oslabljen (Mario Babić bo kariero nadaljeval v Belgiji), zmaji pa so zaigrali brez poškodovanega Mihe Zajca.

Gostje so bili na uvodu v nekoliko podrejenem položaju, nato pa postajali vse podjetnejši. Vrhunec je sledil v 23. minuti, ko so tudi povedli prek Anžeta Piška. Domači obrambi je uspelo izbiti žogo, vendar le do Piška, ki je z roba kazenskega strela poslal natančno odmerjen diagonalen strel po tleh in premagal vratarja Aleksandra Šeligo. To je njegov drugi gol med prvoligaško elito.

Eleke stresel okvir vrat
Olimpija je nato neuspešno pritiskala. Večina strelov proti gostujočemu vratarju je zletela mimo vrat, po strelu Blessinga Elekeja pa se je stresel tudi okvir gola. Kazen je sledila v 82. minuti. Po natančni podaji iz kota je povsem neoviran z glavo v domačem kazenskem prostoru zadel gostujoči branilec Jean Claude Billong.

Knapi sicer že zgodovinsko veljajo za neugodnega gosta, saj so imeli na ligaških obiskih pri Olimpiji do lani izenačen izkupiček: pet zmag, dva remija in pet porazov. A v pretekli šampionski sezoni je Olimpija doma v Stožicah dvakrat s čisto petardo razbila Rudar, ki pa je zdaj prišel do ponovnega zadoščenja.

Prva zmaga sezone za Aluminij
Prvi dvoboj dneva med Aluminijem in Krškim so s 3:0 dobili prvi, ki so tako prvič v Prvi ligi slavili in so se s štirimi točkami odlepili z dna lestvice. Domači nogometaši so tekmo odlično začeli in že v tretji minuti povedli. Dejan Krljanović je izvedel prosti strel z desne strani, podal na drugo vratnico, kjer je bil najvišji Josip Zeba in z glavo zadel za 1:0. Izkazalo se je, da je bila to praktično edina priložnost v prvem polčasu, saj sta po zadetku ekipi igrali večinoma med obema kazenskima prostoroma, številne napake pri podajah pa so bile vzrok za majhno število uigranih akcij.

Kramer po protinapadu dokončno odločil zmagovalca
Po razgibanem začetku drugega polčasa so gostje v 59. minuti na igrišču ostali le z deseterico. Damjan Vuklišević je na levem robu svojega kazenskega prostora naredil prekršek in si prislužil drugi rumeni karton. Prosti strel je izvedel Krljanović in zadel za 2:0. Po zadetku se je igra nekoliko umirila, v 79. minuti pa so domači po protinapadu dokončno odločili zmagovalca, saj je zadel še rezervist Blaž Kramer.

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 5. krog:

ALUMINIJ - KRŠKO 3:0 (1:0)
300; Zeba 3., Krljanović 59., Kramer 79.
RK: Vuklišević 59./Krško

Aluminij: Janežkovič, Vezjak (46./Florjanc), Turkalj , Zeba, Kocić, Krljanović, Škoflek, Vrbanec, Rogina, Bizjak (76./Tahiraj), Petrović (66./Kramer).

Krško: Zalokar , Pušaver , Drnovšek, Vuklišević , Šturm, Baskera (46./Arafat Mensah), Jurečič, Urbanč (76./Sadiković), Kramarič, Čeh (70./Pavić), Dangubić.

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)


OLIMPIJA - RUDAR 0:2 (0:1)
1.000; Pišek 23., Billong 82.

Olimpija: Šeliga, Delamea Mlinar, Bajrić (75./Wobay), Kelhar, Krefl (61./Kirm), Klinar , Matić, Miškić, Kronaveter, Velikonja, Eleke.

Rudar: Radan, Jahić, Mužek, Billong, Kašnik (56./Grgić), Pišek, Babić , Trifković, Glavina (77./Mary), Vručina , Lotrič (63./Markovski).

Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)


Odigrano v petek:
CELJE - KALCER RADOMLJE 0:0
600 gledalcev

Odigrano v soboto:
GORICA
- MARIBOR 2:1 (1:0)

DOMŽALE - LUKA KOPER 2:0 (2:0)

Lestvica:                            
DOMŽALE              5  3 2 0  9:3 11
OLIMPIJA             5  3 1 1  7:4 10
GORICA               5  3 0 2  6:4  9
MARIBOR              5  2 2 1  7:5  8
CELJE                5  2 1 2  6:5  7
RUDAR                5  2 1 2  5:5  7
LUKA KOPER           5  2 0 3  3:6  6
KRŠKO                5  1 2 2  4:8  5
ALUMINIJ             5  1 1 3  7:9  4
KALCER RADOMLJE      5  0 2 3  3:8  2
Rudar z zmago iz Ljubljane
Prva zmaga tudi za Aluminij
Zadetki iz Nove Gorice in Domžal