Ljubljančani proslavljajo svoj prvi gol v letošnji sezoni Prve lige. Foto: www.alesfevzer.com
Ljubljančani proslavljajo svoj prvi gol v letošnji sezoni Prve lige. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljančani na prvi prvenstveni tekmi sezone niso navdušili. Toda v boju s povratnikom v prvo ligo Radomljami – z njim so se nazadnje merili pred štirimi leti in jih premagali – so vseeno osvojili točko, kar je bilo glede na prikazano kar pravično, čeprav so imeli zeleno-beli več žogo v posesti in tudi več strelov.

Kalcer Radomlje je hitro izenačil. Foto: www.alesfevzer.com
Kalcer Radomlje je hitro izenačil. Foto: www.alesfevzer.com

Zmaji so zapretili že v 2. minuti, ko je novinec v zmajevem taboru Aldair Djalo streljal z desne strani z 20 m, David Šugić je žogo odbil, to pa je nato mimo gola poslal Almedin Ziljkić z roba kazenskega prostora.

Sorodna novica Pet golov na Bonifiki in nov primorski udarec za Muro

V 17. minuti pa je Olimpija v svoji drugi pravi akciji proslavila svoj prvi gol v letošnji sezoni Prve lige. Tomislav Tomić je s sredine poslal dolgo podajo Aldairju na desni strani, ta je žogo podal pred vrata, kjer je pritekel Sava Petrov, ki je žogo zlahka spravil v mrežo iz bližine (0:1).

Pet minut pozneje so nogometaši Kalcerja, ki igrajo svoje tekme v Domžalah, proslavljali gol za izenačenje. Gal Primc je podal Andreju Pogačarju, ki je streljal z desne strani, pri tem je žoga zadela Uroša Koruna, spremenila smer in presenetila ljubljanskega vratarja Nejca Vidmarja (1:1). Ta je sicer v 41. minuti s konicami prstov ubranil močan strel Primca z 20 m.

Zadetka s tekme Kalcer Radomlje – Olimpija

Na začetku drugega polčasa je Luka Cerar streljal od blizu za Kalcer Radomlje, žoga je zadela vratnico. Nekaj minut zatem so tudi zmaji zapretili, Eric Boakye je poskusil z volejem, Luka Guček pa je strel blokiral.

Sorodna novica Kraševci niso znali nadgraditi uspeha z Muro

V 62. minuti je Svit Sešlar podal Mustafi Nukiću v kazenskem prostoru, Šugić pa se je izkazal z obrambo. V 66. minuti se je Sacha Varga le nekaj minut po vstopu v igro znašel v lepi priložnosti, ko je prišel do strela čisto od blizu, a žogo je poslal prek gola.

V 76. minuti je Primc izvedel prosti strel z okoli 15 m, Nejc Vidmar pa je odlično branil.

Olimpija je v končnici zahtevala 11-metrovko, saj naj bi Rok Jazbec v kazenskem prostoru na nepravilen način zaustavil Nukića, toda po pregledu VAR-a je sodnik pokazal na nadaljevanje igre.

Nogometaši Maribora so zanesljivo vpisali drugo zmago v novi sezoni Prve lige Telekoma Slovenije. Na domačem stadionu so pred 2800 gledalci premagali Domžale s 3:1. Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Po izključitvi Ibričića dva gola Mariborčanov
Mariborčani so silovito krenili v tekmo, v 14. minuti pa so že dosegli vodilni gol. Gregor Sikošek je poslal predložek v kazenski prostor, kjer je najvišje skočil Aleks Pihler, z glavo je premagal Ajdina Mulalića. Vratar Domžal je bil v 18. minuti na pravem mestu, ko je Danijel Šturm samostojno akcijo sklenil s strelom od blizu. Šturm je v 21. minuti podal žogo pred domžalska vrata, tam sta bila malenkost prepozna njegova soigralca, z leve strani je potem poskusil Rudi Požeg Vancaš, a so Domžalčani blokirali njegov strel.

Senijad Ibričić je v 26. minuti moral zapustiti nogometno zelenico. Foto: www.alesfevzer.com
Senijad Ibričić je v 26. minuti moral zapustiti nogometno zelenico. Foto: www.alesfevzer.com

V 26. minuti so Domžalčani doživeli nov udarec, ko je sodnik pokazal rdeči karton kapetanu gostov Senijadu Ibričiću, ker je s komolcem udaril Sikoška v obraz. Gostje tako igro nadaljujejo z igralcem manj.

V 31. minuti so Mariborčani krenili v hiter protinapad, akcija je stekla po desni strani, Mutavčićev predložek v kazenski prostor pa je izkoristil Rudi Požeg Vancaš, ki je žogo poslal v desni spodnji kot (2:0).

V 37. minuti je Maribor akcijo, v kateri je Jan Repas lepo kombiniral s Požegom Vancašem, ta je prišel do strela, a je Mulalić branil. Do odbitka na robu kazenskega prostora je prišel Aleks Pihler, ki je močno streljal iz prve in zadel (3:0).

Tekmo v Ljudskem vrtu si je ogledalo 2800 gledalcev. Foto: www.alesfevzer.com
Tekmo v Ljudskem vrtu si je ogledalo 2800 gledalcev. Foto: www.alesfevzer.com
Zadetki s tekme Maribor – Domžale

V 51. minuti sta mariborska strelca znova lepo sodelovala. Požeg Vancaš je bil v vlogi podajalca, lepo je utekel Pihler, a je Klemenčič žogo izbil v zadnjem trenutku v kot.

Zeni Husmani je v 54. minuti zmanjšal zaostanek – v kazenskem prostoru je meril natančno v levi zgornji kot.

Pihler je imel novo priložnost za hat-trick v 88. minuti, po predložku v kazenski prostor je streljal in zadel vratnico, žoga se je odbila od vratnice, Mulalić pa je z odličnim posredovanjem preprečil zadetek.

Prva liga, 2. krog

KALCER RADOMLJE – OLIMPIJA 1:1 (1:1)
600; Pogačar 22.; Petrov 17.

Kalcer Radomlje: Šugić, Mužek, Guček, Jazbec, Rugašević (60./Ihbeisheh), Primc, Zabukovnik, Nuhanović (82./Pišek), Pogačar (66./Božić), Cerar (82./Kregar), Nikolić (60./Varga).

Olimpija: Vidmar, Pavlović, Ratnik (78./Delamea Mlinar), Korun, Boakye, Ostrc (46./Sešlar), Tomić, Ziljkić (70./Kurež), Kapun (85./Andrejašič), Aldair Djalo, Petrov (46./Nukić).

Sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana)


MARIBOR – DOMŽALE 3:1 (3:0)
2800; Pihler 15., 37., Požeg Vancaš 31.; Husmani 54.
RK: Ibričić 26./Domžale

Maribor: Jug, Mutavčić, Mitrović, Voloder, Sikošek (85./Koderman), Vrhovec (58./Makoumbou), Pihler, Repas (70./Matko), Šturm, Požeg Vancaš (71./Alvir), Vipotnik (70./Sirk).

Domžale: Mulalić, Žinič (87./Hodžić), Dajčman, Klemenčič, Alić, Markuš (80./Saitovski), Husmani, Kait (68./Repas), Ibričić, Jakupović (46./Vuklišević), Vuk (46./Podlogar).

Sodnik: David Šmajč (Predoslje pri Kranju)


Odigrano v soboto:
BRAVO – ALUMINIJ 0:0

KOPER – MURA 3:2 (2:1)

Odigrano v petek:
CB24 TABOR SEŽANA – CELJE 0:1 (0:0)

Lestvica:                            
MARIBOR              2  2 0 0  6:3  6
KOPER                2  1 1 0  3:2  4
CB24 TABOR SEŽANA    2  1 0 1  3:1  3
CELJE                2  1 0 1  3:3  3
KALCER RADOMLJE      2  0 2 0  1:1  2
ALUMINIJ             2  0 2 0  0:0  2
BRAVO                2  0 2 0  0:0  2
OLIMPIJA             1  0 1 0  1:1  1
DOMŽALE              1  0 0 1  1:3  0
MURA                 2  0 0 2  2:6  0