Đorđe Ivanović je prispeval gol in podajo. Zdaj ima v dresu Olimpije devet golov in tri podaje. Foto: www.alesfevzer.com
Đorđe Ivanović je prispeval gol in podajo. Zdaj ima v dresu Olimpije devet golov in tri podaje. Foto: www.alesfevzer.com

Srečanje do prvega zadetka ni ponudilo veliko. Sploh prvi strel v okvir vrat so igralci sprožili v 67. minuti, nato pa so Ljubljančani, ki so vseeno imeli nekaj več od igre, dvakrat udarili. Najprej je bil v naslovni vlogi Ivanović, ki se je v kazenskem prostoru lepo znebil Matica Maruška in z natančnim diagonalnim strelom zadel malo mrežo vratarja Matka Obradovića.

Gol Ivanovića za vodstvo Olimpije

25-letnik se je izkazal tudi dve minuti pozneje, ko je poslal lep predložek v kazenski prostor, tam pa je žogo pričakal Kurež in jo z glavo zabil v mrežo. To je bil njegov prvi gol v slovenskem prvenstvu. Med obema goloma sta minili dve minuti in 39 sekund.

Sanjski začetek trenerja Stankovića
Z drugo zmago pod vodstvom novega trenerja Gorana Stankovića so Ljubljančani zasedli prvo mesto. Pred Mariborom, ki je v soboto remiziral z Bravom, imajo točko prednosti.

Prvenec Kureža za 2:0

Tekma se je začela dinamično, a je igra zvodenela, bolj kot se je bližal konec prvega polčasa. Olimpija je začela s popolnoma enako enajsterico kot v sredo proti Kopru. Prva je zagrozila Mura, vendar je žoga po strelu Luke Bobičanca z roba kazenskega prostora zletela mimo vrat. Štiri minute pozneje je iz podobnega položaja na drugi strani zgrešil Đorđe Ivanović. V 14. minuti je Andresa Vombergarja v kazenskem prostoru našel Mark Elšnik, toda napadalec Olimpije je sprožil čez gol.

Najlepšo priložnost v prvem delu je zapravil Antonio Delamea Mlinar. Po predložku iz kota je slabo reagiral in z dveh metrov od golove črte zgrešil žogo. V prvem polčasu ni ne ena ne druga ekipa niti enkrat streljala v okvir gola. Razmerje v strelih proti golu je bilo 6:2 v korist gostiteljev.

Vombergar ni bil pri strelu
Prva polovica drugega polčasa ni postregla z omembe vrednimi akcijami. V 67. minuti je prvič v okvir vrat streljal Vombergar, toda njegovo žogo bi lahko ukrotil tudi povprečen rekreativec. Vombergar je imel dve minuti pozneje izjemno priložnost, vendar je s petih metrov z glavo streljal prek gola. Na drugi strani je tudi Mura prvič streljala v okvir gola. Poskus Nina Kouterja s 15 metrov je letel naravnost v vratarja Žigo Freliha, ki je žogo odbil nazaj v igro. Sledile so minute Olimpije, ko so zmaji odločili tekmo in dvoboj mirno pripeljali do konca. Razmerje v strelih proti golu je bilo 13:4.

Olimpija na krilih izjemnega Ivanovića prvič v tej sezoni na vrhu

Celjani pomlad začeli s porazom
Branilci naslova iz Celja so leto začeli z domačim porazom proti Domžalam z 0:2. Domžalčani so tekmo odlično odprli in povedli že v drugi minuti. Po dolgi podaji je Dario Kolobarić streljal v kazenskem prostoru, Matjaž Rozman je žogo odbil, a le do Tilna Klemenčiča, ki jo je nato iz bližine poslal v mrežo.

Domžalčani zagrenili Jarošiku debi na klopi Celja

V enajsti minuti je Jakob Novak žogo z glavo usmeril proti lastnim vratom, a je Rozman žogo odbil v kot, prvi resnejši strel Celja pa je sprožil Maj Rorič z roba kazenskega prostora, toda Ajdin Mulalić ni imel veliko dela. Tik pred koncem polčasa so Domžale prišle do nove lepe priložnosti, sam pred Rozmanom je bil Tamar Svetlin, a se je celjski vratar izkazal, nato pa je še Filip Dangubić na drugi strani poskusil s škarjicami, a prešibko za spremembo izida.

V uvodu drugega polčasa je najprej za malce bolj vroče dogajanje poskrbel Arnel Jakupović, a je bil Rozman na mestu, je pa ta znova klonil v 64. minuti, ko ga je premagal kar soigralec Matic Vrbanec, ki je preusmeril žogo v lastno mrežo po podaji Zenija Husmanija z leve strani.

Takole je Gašper Pečnik popeljal Aluminij v vodstvo. Foto: www.alesfevzer.com
Takole je Gašper Pečnik popeljal Aluminij v vodstvo. Foto: www.alesfevzer.com

V Sežani brez zmagovalca
Na prvi nedeljski tekmi sta se Tabor Sežana in Aluminij razšla z neodločenim izidom 1:1. Gostje iz Kidričevega so bili na svoji prvi tekmi v spomladanskem delu boljši tekmec, a so se morali zadovoljiti s točko. Kidričani so dobili prvi polčas z 1:0, potem ko je v 38. minuti zadel Gašper Pečnik, ki je v mrežo pospravil odbito žogo po prostem strelu Tilna Pečnika. Aluminij je bil tudi pred tem podjetnejši, med drugim sta iz ugodnih položajev zgrešila David Flakus Bosilj in Tilen Pečnik.

Čeprav so Kidričani pokazali več tudi v drugem polčasu, pa so Kraševci izenačili v 62. minuti, ko je z 18 metrov natančno zadel Djalo Aldair. Na drugi strani je Haris Kadrić v 67. minuti prišel do odprtega strela, a tudi on meril preveč po sredini. Isti igralec je poskusil tudi v 79. minuti, ko je prišel pred Koprivca, a je bil znova uspešnejši sežanski vratar. Zadnjo priložnost na tekmi je zapravil Fahd Ndzengue, ko je že v sodniškem dodatku za malenkost zgrešil cilj.

21. krog:

Sorodna novica Jug in vratnica preprečila poraz Maribora; primorski derbi Gorici

Nedeljske tekme:
OLIMPIJA – MURA 2:0 (0:0)
Ivanović 77., Kurež 79.

Olimpija: Frelih, Pavlović, Korun, Delamea Mlinar, Fink (66./Boakye), Ostrc (66./Kapun), Elšnik, Perović (66./Kurež), Pungaršek, Ivanović, Vombergar (88./Sešlar).

Mura: Obradović, Kous (68./Karničnik), Maruško, Gorenc, Travner, Antolin (82./Filipović), Kouter, Bobičanec, Klepač (82./Cipot), Pucko (73./Horvat), Maroša.

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)

Rumeni kartoni: Pungaršek; Antolin, Maruško, Kouter.


CELJE – DOMŽALE 0:2 (0:1)
Klemenčič 2., Vrbanec 64./ag

Celje: Rozman, Vego (41./Martis), Zaletel, Stojinović, Kadušić, Rorič (88./Benedičič), Vrbanec, Novak, Kuzmanović, Kerin (69./Matjašič), Dangubić (69./Sokler).

Domžale: Mulalić, Sikošek, Šoštarič Karič, Vuklišević, Klemenčič (83./Adamov), Husmani, Pišek, Svetlin (83./Käit), Jakupović, Ibričić, Kolobarić (12./Podlogar, 90./Markuš).

Sodnik: David Šmajc (Kranj)

Rumeni kartoni: Vrbanec, Novak, Dangubić, Rorič; Šoštarič Karič, Podlogar.


CB24 TABOR SEŽANA – ALUMINIJ 1:1 (0:1)
Aldair 62.; Pečnik 38.

CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Nemanič, Azinović, Briški, Makoumbou, Tolić (58./Krivičić), Mihaljević, Kouao (65./Salkić), Sever (58./Stančič), Djalo Aldair, Rovas (76./Ndzengue).

Aluminij: Janžekovič, Azemović, Petek, Ploj, G. Pečnik, Kim (76./Krajnc), Prša (64./Čermak), Flakus Bosilj (82./Pantalon), T. Pečnik (76./Mujan), Đerlek (46./Bolha), Kadrić.

Sodnik: Dragoslav Perić (Kranj)

Rumeni kartoni: Kouao, Sever, Makoumbou; Prša, T. Pečnik, Ploj, Čermak, Pantalon.


Sobotni tekmi:
GORICA – KOPER 2:1 (1:0)
Velikonja 15., Begić 49.; Spinelli 72.

MARIBOR – BRAVO 1:1 (0:1)
Pihler 67.; Brekalo 21.

Lestvica:                             
OLIMPIJA           21 12 5  4 29:15 41
MARIBOR            21 11 7  3 42:27 40
MURA               21  9 7  5 24:15 34
KOPER              21  8 6  7 30:27 30
DOMŽALE            21  7 8  6 31:27 29
BRAVO              21  6 9  6 20:22 27
CB24 TABOR SEŽANA  21  7 5  9 24:27 26
CELJE              20  6 5  9 20:23 23
ALUMINIJ           20  3 7 10 16:33 16
GORICA             21  3 5 13 14:34 14
Analiza po koncu tekme
Analiza prvega polčasa Olimpija - Mura