Kosić: Zavedamo se, da nimamo izkušenj z Ligo prvakov

V mladinskih selekcijah je igral za Maribor in Celje, nazadnje pa se je kalil v 2. ligi, kjer je igral za Fužinar.

Štusej: Konkurenca je dobrodošla
"Najprej bi rad povedal, da sem vesel, da sem prišel v tako dobro in urejeno sredino, kjer se odlično dela z mladimi nogometaši. Mislim, da je to prava stopnička za moj nadaljnji nogometni razvoj v karieri. Konkurenca v ekipi je vedno dobrodošla in zdrava, na meni je, da si zaslužim čim več minut in priložnosti," je ob tem povedal Juš Štusej.

Četrti novinec poletnega prestopnega roka v Kidričev je napadalec Filip Kukuličić, ki je podpisla z rdeče-belimi do konca junija 2022. 24-letni Črnogorec je kariero začel v Zeti Golubovac ter jo nadaljeval pri Iskri iz Danilovgrada, Zemunu in Grafičarju.

Vošnjak se seli v Koper
Okrepitev so predstavili tudi v Kopru. Novi prvoligaš je na Bonifiko pripeljal prav tako 20-letnega Adama Vošnjaka, ki je nazadnje branil barve velenjskega Rudarja. Vošnjak je sicer dosegel zadnji gol Rudarja v Prvi ligi. Z novimi delodajalci je podpisal dveletno pogodbo.

Najmočnejša liga državnega nogometnega tekmovanja se sicer začenja prihodnji konec tedna.

Prva liga, 1. krog

Sobota, 22. avgusta:
CELJE ‒ MURA
Prenos na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

CB24 TABOR SEŽANA ‒ KOPER

OLIMPIJA ‒ GORICA

DOMŽALE ‒ BRAVO

MARIBOR ‒ ALUMINIJ

Primorju 500 evrov kazni zaradi gledalcev na tekmi

Drugiligaški klub Primorje eMundia bo moral zaradi nespoštovanja predpisov Nogometne zveze Slovenije v času koronske krize plačati kazen v višini 500 evrov. Na tekmi proti Dravi je dovolil prisotnost gledalcev na tribunah. Po zapisniku s tekme se jih je zbral približno dvesto.