Grega Sorčan ima pri 23 letih za seboj 145 nastopov v Prvi ligi, štiri v dodanih kvalifikacijah, 11 v pokalnih tekmovanjih in 23 v italijanski Primaveri za Chievo. Foto: www.alesfevzer.com
Grega Sorčan ima pri 23 letih za seboj 145 nastopov v Prvi ligi, štiri v dodanih kvalifikacijah, 11 v pokalnih tekmovanjih in 23 v italijanski Primaveri za Chievo. Foto: www.alesfevzer.com

"Vesel sem, da bom odslej branil barve Domžal. Želel sem narediti korak naprej v karieri. Menim, da so Domžale pravšnja izbira, saj gre za odličen klub, ki se že vrsto let poteguje za vrh slovenske lige, uspešne igre pa kaže tudi na evropski ravni. V sezoni, ki je pred nami, nas čaka veliko izzivov, s katerimi se bomo soočili po najboljših močeh. Fantje so me dobro sprejeli, v tem klubu imam veliko prijateljev, z mnogimi se tudi poznam iz različnih reprezentančnih selekcij. Komaj že čakam prve tekme, moja želja pa je klubu vsekakor pomagati do čim boljših rezultatov," je dejal 23-letni Sorčan.

Iz Triglava v Chievo in nato h Gorici
Za Gorico je v štirih sezonah in pol vknjižil 145 uradnih nastopov, še predtem je nastopal v italijanski mladinski ligi, v kateri je za Chievo odigral 22 tekem. Član vseh mlajših reprezentančnih selekcij Slovenije, v zadnjem obdobju pa tudi članski reprezentant, je kariero sicer začel v Triglavu Kranj, od koder se je še kot najstnik preselil v Chievo Verono. V Italiji je bil dve leti, nato pa je postal član Gorice.

"Takoj, ko se je pokazala možnost, da pripeljemo Grego, smo jo zelo resno zagrabili. Razlogov za njegov prihod ni treba predstavljati, saj smo pripeljali nogometaša reprezentančnega kalibra, ki je obenem še vedno zelo mlad, a ima tudi veliko izkušenj, saj že vrsto let spada med najboljše slovenske vratarje. Veseli nas, da smo praktično prvič v naši zgodovini v stanju, da za kakšnega igralca slovenske lige plačamo odškodnino, kar vsekakor tudi nakazuje na rast in ambicije kluba. Celotna situacija se je za nas razpletla praktično idealno, tako da smo veseli, da lahko Grego pozdravimo v naši rumeni družini," je pojasnil športni direktor Matej Oražem.