Miran Srebrnič je več kot 1.300 dni vodil Gorico. Foto: BoBo
Miran Srebrnič je več kot 1.300 dni vodil Gorico. Foto: BoBo

Gorica je na zadnjih devetih tekmah jesenskega dela osvojila le eno točko, nazadnje pa je zmagala 7. oktobra, ko je ugnala Triglav v Kranju s 4:2. Po jesenskem delu zaseda skromno sedmo mesto, kar je daleč od pričakovanj.

48-letni Srebrnič je bil na klopi Gorice tri leta in pol. V več kot 1.300 dneh je pustil neizbrisen pečat. Največji uspeh je bilo drugo mesto v sezoni 2016/17, ko so Goričani prehiteli Olimpijo, zaostali so le za Mariborom.

Celotno kariero je odigral za Gorico, med letoma 1993 in 2007 je klubski dres nosil na 399 tekmah.

Novega trenerja bo moštvo dobilo do začetka priprav na spomladanski del sezone. Na klubski strani so zapisali, da tako klub kot trener potrebujeta in si želita osvežitev, novo energijo in nov zagon.

Srebrnič se bo z veseljem še kdaj vrnil
"Normalno je, da ob odhodu prevladujejo mešani občutki. Sploh, ker zapuščam okolje, ki je resnično del mene. Ampak kot sem že večkrat poudaril, je ta situacija le del nogometnega posla, ki nikakor ne sme vplivati na osebne odnose in na celotno sliko kluba. Klub je danes zdrava sredina. Z veseljem se bom še kdaj vrnil v ta ustroj," je pojasnil Srebrnič.

"So slovesa in so slovesa, ki so zgodba zase. Kot predsednik sem se v preteklih štirih letih znašel v številnih skrb vzbujajočih situacijah, a do zdaj nikoli in nikjer v povezavi z Miranom. Zato je bila ta odločitev še toliko težje sprejeta. Brez zlonamernosti, nikakor zgolj zaradi zadnjih tekmovalnih rezultatov in predvsem kot plod konstruktivnega pogovora," je zapisal predsednik Gorice Hari Arčon.

Bašić najresnejši kandidat
Med kandidati za novega trenerja je Nermin Bašić, ki je Radomlje popeljal do jesenskega naslova v drugi slovenski ligi.