Goran Stanković je na vroči klopi zmajev zamenjal Dina Skenderja. Foto: www.alesfevzer.com
Goran Stanković je na vroči klopi zmajev zamenjal Dina Skenderja. Foto: www.alesfevzer.com

Stanković je Kraševce prevzel na začetku septembra lani, ko je zamenjal Maura Camoranesija.

41-letni Ljubljančan se seli nazaj v vrste Olimpije, kjer je pred tem opravljal dvojno vlogo kot vodja mladinskega pogona in trener klubske selekcije do 19 let. Med drugim je deloval tudi kot glavni trener mladinskih selekcij Slovana in Brava ter članskih ekip Šenčurja, Brava in Brinja.

V preteklosti se je preizkusil tudi v tujini, ko je kot pomočnik trenerja deloval v kitajski prvi in drugi ligi. V sezoni 2018/19 je svojim izkušnjam dodal še vlogo pomočnika trenerja mladinske reprezentance Slovenije.

"Vesel sem, da sem dobil možnost, da se vrnem domov. Občutki so fenomenalni. Rad bi se zahvalil predsedniku in upravi za zaupanje. Sem Ljubljančan, zato je vodenje Olimpije zame velika čast, hkrati pa tudi velika odgovornost. Ve se, kakšni so cilji pri Olimpiji, treba pa bo vključevati tudi veliko mladih, domačih igralcev. Začetka dela se že veselim," je za Olimpijino spletno stran dejal Stanković.

Olimpija, ki so jo pozimi zapustili Jakov Blagaić, Mario Kvesić, Goran Milović in Ante Vukušić, pred odhodom pa naj bi bili tudi Mihail Caimacov, Luka Marin in Ivan Močinić, je po jesenskem delu prvoligaške sezone na drugem mestu s tremi točkami zaostanka za vodilnim Mariborom.