Maribor je včeraj doživel četrti zaporedni poraz (doma in v Evropi), po katerem ima v Prvi ligi Telemach ekspresno hitro že devet točk zaostanka za Olimpijo. Foto: www.alesfevzer.com
Maribor je včeraj doživel četrti zaporedni poraz (doma in v Evropi), po katerem ima v Prvi ligi Telemach ekspresno hitro že devet točk zaostanka za Olimpijo. Foto: www.alesfevzer.com

Nogometaši Maribora so po porazu na večnem derbiju (Olimpija je bila boljša z 0:2) na dnu lestvice Prve lige, v kvalifikacijah Evropske lige pa jih v četrtek čaka težka naloga, saj bodo morali proti Helsinkom na povratni tekmi loviti dva gola zaostanka.

Sorodna novica Sešlar in Elšnik zadela za zmago prvouvrščene Olimpije nad zadnjim Mariborom

Ne glede na okoliščine moramo ohraniti mirno kri. To je tista neprijetna plat nogometa, s katero se v Mariboru znamo spoprijeti. Ko je težko, znamo stopiti skupaj. Najlažje bi bilo pribijati na križ, menjavati vse po vrsti. Rezultati tega ne odražajo, a so opazne nekatere zadeve, iz katerih lahko izvlečemo pozitivna spoznanja. Po Helsinkih se je ekipa odzvala, hoteli smo zmagati v derbiju. Zgodilo se je ogromno zadev, od poškodb do odhodov, kar pušča posledice. Treba je prestati to obdobje in verjeti v to, kar počneš. Prepričan sem, da delamo prav," se je za klubsko spletno stran odzval športni direktor Marko Šuler.

vižgi, ki smo jih bili vmes deležni, so upravičeni. Bili smo že v veliko težjih položajih in smo se pobrali. Nič še ni izgubljenega, prvenstvo je še dolgo. Tudi v Evropi še nismo rekli zadnje besede. 2:0 je lahko zavajajoč rezultat, v Helsinke gremo s prepričanjem, da boj še ni izgubljen. Verjamem v ekipo, ki je zmožna narediti nov korak naprej in odpreti novo poglavje. V vsakem primeru nas potem čakata še dve tekmi v play-offu," poudarja Šuler. Maribor bo imel namreč, tudi če izpade proti Helsinkom, še dve tekmi v boju za nastop v skupinskem delu Konferenčne lige.

O menjavi trenerja Radovana Karanovića (na trenerskem stolu Maribora je od septembra) ne razmišlja: "Vidim potencial v ekipi, verjamem v delo strokovnega štaba. Trenerjev status nikdar ni bil vprašljiv, vztrajamo pri svojih smernicah, zaupamo v uspešno nadaljevanje skupnega projekta in ne dvomimo, da se bomo znova dvignili."

Švicarski prvak z le eno točko v štirih krogih

Podobno slabo kot Maribor je v novo sezono državnega prvenstva krenil tudi švicarski prvak FC Zürich. Po štirih krogih ima (brez doseženega zadetka) le eno točko in je na zadnjem mestu lestvice, nemški trener Franco Foda pa je vse bolj na izstopnih vratih.