Gasilska cev je bila kar nekajkrat usmerjena proti Green Dragonsom. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Gasilska cev je bila kar nekajkrat usmerjena proti Green Dragonsom. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Green Dragons
Obe navijaški skupini sta izrazili svoje nestrinjanje z idejo o zakonu o navijačih. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Davor Škerjanc
Najbolj nevaren pri Olimpiji je bil Davor Škerjanc. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Kosič in Milanič o derbiju Maribor – Olimpija
Na derbiju brez zadetkov

Domače navijače sta tako še najbolj ogrela omemba uradnega napovedovalca pred začetkom tekme, da so v petek Jeseničani premagali Olimpijo, in mahanje Šuvaka s šalom Maribora na častni tribuni. Če so Štajerci dan prej z gorenjskimi "zavezniki" proslavljali kar šest ploščkov v mreži Olimpije, žoge v ljubljanski mreži in dvojnega skalpa "žabarjev" v dveh dneh niso dočakali.
Tudi Matjaž Kek, ki je tekmo spremljal v družbi novinarjev, si v beležnico ni mogel vpisati kakšnega novega imena, ki bi ga morda lahko preizkusil na prijateljski tekmi proti Gruziji 17. novembra.

Nekaj dima in ognja
Bolj kot izid 0:0 je vse navzoče razveselil večer brez hujših izgredov na tribunah. Seveda brez provokacij ni šlo, a na srečo povračilnega dejanja Green Dragonsov za lomljenje stolov Viol pred dobrima dvema tednoma v Stožicah ni bilo. Severno tribuno, kjer so svoje ljubljence bodrili ljubljanski navijači, je varovalo veliko število policistov, kljub poostrenemu nadzoru pa jim je na stadion uspelo spraviti nekaj petard in dimnih bomb. Tako sta se že na začetku tekme slišala dva močna poka, "ogenj" in preveč razgrete gostujoče navijače pa so tokrat gasili in mirili kar z vodnim curkom. Tudi Viole so v drugem polčasu prižgale nekaj bakel, a nobena ni končala na igrišču.

Od izjav po tekmi je še najbolj odmevala izjava Zlatka Zahoviča. "To je bila daleč najslabša predstava Maribora v zadnjem času, a po drugi strani smo imeli veliko sreče, ker smo igrali proti najslabši ekipi v ligi. Če ne bi bilo tako, bi gotovo izgubili," je bil pred kamero TV Slovenija piker športni direktor Maribora.

Milanič: Včasih dinamično ne gre
Trener Darko Milanič je bil na novinarski konferenci prizanesljivejši do svojih fantov in jih pohvalil za igre v zadnjem času, ko po njegovem mnenju igrajo zelo zrelo in nabirajo točke. "Vedno želimo igrati dinamično in ponavljati tisto, kar smo pokazali v Evropi, vendar, roko na srce, včasih to ne gre. Jaz sem prvi, ki bi si želel, da je vse optimalno, a nogomet je šport, v katerem ne gre vedno vse po načrtih. Smo mlado moštvo, ki mu nagajajo tudi nekatere poškodbe. Nikoli nisem izjavil, da se bomo sprehajali skozi prvenstvo, in se tudi ne bomo. S trdim delom bomo dobili tudi konstanto v igri v napadu," je povedal Primorec na klopi "vijoličastih".

Njegov kolega Dušan Kosič je omenil, da je bilo premalo kakovostnih rešitev na majhnem prostoru. "Če se dogajajo napake po treh, štirih podajah, je to težko odpraviti. Če bi sestavili deset kvalitetnih podaj, bi imeli več priložnosti. Toda obe moštvi sta mladi in ti fantje se bodo še naprej učili in razvijali. Žal mi je, da ni bilo zadetkov, raje bi videl, da bi bilo 3:3, ampak na žalost se tudi takšne tekme dogajajo."

Kosič: Pristop je bil pravi
Oba trenerja sta se strinjala, da je bila tekma trda. "Bilo je zelo malo prostora, Olimpija se je zelo dobro branila. Z dobrim postavljanjem, kompaktnostjo in hitrostjo na sredini nam je preprečila, da bi iztržili kaj več. Zmanjkalo nam je tudi nekaj natančnosti, remi pa je popolnoma pravičen," je dejal Milanič.

"Pripravili smo si nekaj priložnosti, a imeli premalo poguma, da bi kaznovali Maribor. Razen tega nimam svojim fantom kaj zameriti, pristop je bil pravi. Prišli smo po tri točke, toda na koncu moramo biti zadovoljni tudi z eno," je dodal Kosič.

Škerjanc: Lahko bi bolje odreagiral
Maribor je navijače na noge spravil pravzaprav samo s serijo priložnosti po uri igre. Najbližje zadetku je bil Marcos Tavares, ki je v 63. minuti iz bližine poskušal z glavo, vendar je bil Damir Botonjič na pravem mestu. Goran Cvijanovič je srečanje videl takole: "Poskušali smo že od začetka z močnejšim tempom, a nismo našli rešitve za bolj obrambno postavitev Olimpije. V zadnje pol ure smo pritisnili, trener je v igro poslal še tretjega napadalca, toda ni se nam izšlo."

Najlepšo priložnost Olimpije je imel v 70. minuti Davor Škerjanc, ki se je sam znašel pred Matejem Radanom, a je bil 20-letni čuvaj mreže uspešnejši. "Vsa čast vratarju, ki je ubranil, vendar bi tudi jaz lahko bolje odreagiral in zabil gol," je dogodek komentiral nogometaš iz Brkinov.

Radan: Trema je hitro minila
Radan je zaradi poškodbe Marka Pridigarja prvič branil v prvi ligi, a se izziva ni ustrašil. Ne nazadnje je moral v vrata tudi avgusta na vročem gostovanju v Palermu. "To so sanje. Po debiju v Palermu zdaj še debi proti Olimpiji. Fenomenalno. Proti Palermu je bilo vendarle nekoliko težje. Na začetku sem imel tudi tokrat malo pozitivne treme, a je hitro minila," je svoje vtise zaupal novi veliki vratarski up.

Naslednji večni derbi bomo videli še letos, seveda če bo to dopuščalo vreme. Na sporedu bo v Stožicah v zadnjem krogu jesenskega dela prvenstva 18. decembra.

Kosič in Milanič o derbiju Maribor – Olimpija
Na derbiju brez zadetkov