Marcos Tavares je v velikem slogu dosegel hat-trick. Foto: Marko Madžarac
Marcos Tavares je v velikem slogu dosegel hat-trick. Foto: Marko Madžarac
Ermin Hasič
Ermin Hasič je bil natančen z bele točke. Foto: MMC RTV SLO
Šov Tavaresa v Ljudskem vrtu

V osmi minuti so Lendavčani prišli do prve priložnosti, ko je Aleš Čeh poskusil z razdalje, a Marko Pridigar ni imel pretežkega dela. Gostitelji so imeli več od igre, v 18. minuti je Josip Iličič podal iz kota, Aleksander Rajčević je ustrelil z glavo, na golovi črti pa je zanesljiv zadetek preprečil Bojan Matjašec. Pet minut pred odmorom je Iličič z desne strani pred vrata, Tavares pa je velemojstrsko poslal žogo z bližine pod prečko.
Lendavčani so hitro odgovorili. Najprej je v 42. minuti Konstantin Vassiljev le za malo zgrešil mariborska vrata, v sodnikovem podaljšku prvega polčasa pa je Jože Benko po podaji Estonca z glavo izenačil.
Drugi polčas so odločneje začeli Lendavčani, a niso uspeli zadeti. V 63. minuti je Iličič zgrešil volej iz ugodnega položaja. 13 minut pred koncem je Tavares lepo prodrl skozi prekmursko obrambo in na koncu matiral še Tomaža Murka, ki ni najbolje posredoval. V 86. minuti je Tavares dosegel "hat-trick", ko je bil natančen iz bližine.
Zmaji z igralcem manj do točke
Dvoboj Celjanov in Ljubljančanov se je končal z delitvijo točk (1:1), čeprav so imeli gostitelji še 20 minut pred koncem tekme tako vodstvo kot tudi igralca več. Srečanje na Areni Petrol se je začelo s skoraj 40-minutno zamudo, saj sta stranska sodnika zamudila na tekmo. Celjani so bolje začeli in v 14. minuti povedli. Danijel Brezič je podal do Romana Bezjaka, ki se je sam znašel pred Damirjem Botonjićem in ga z lepim strelom premagal. V 25. minuti bi lahko Celjani še povečali prednost, saj je Botonjić izpustil žogo, Gorazd Zajc pa je zadel le zunanji del mreže. Ljubljančani so zapretili v 44. minuti, ko je Ermin Rakovič podal do Sebastjana Cimerotiča, a je Amel Mujčinovič uspešno posredoval.

V 70. minuti so Ljubljančani ostali le z deseterico, saj je zaradi drugega rumenega kartona (prekršek nad Bezjakom) moral z igrišča Blaž Božič. Številčno prednost bi lahko unovčil Rajko Rep, ki je žogo poslal tik mimo desne vratnice. Pet minut pred koncem je Rakovič podal v kazenski prostor, kjer je Boris Mijatović nespretno posredoval in premagal svojega vratarja. Celjani so v zadnjih minutah vse napore vložili v lov na tri točke, vendar so zeleno-beli vzdržali in osvojili svojo drugo točko v sezoni.
Vratar Hasič odločil v Novi Gorici
Državni prvaki iz Kopra se v Novi Gorici v svojem začasnem domovanju dobro počutijo. Na težkem in spolzkem igrišču so ugnali siceršnje domačine v športnem parku z 1:0. Koprski čuvaj mreže Ermin Hasič je v 20. minuti prevzel odgovornost in zadel z bele točke. To je bil njegov prvi zadetek v ligi. Najstrožjo kazen je zakrivil Aris Zarifović, ki je nepravilno zaustavil Davorja Bubanjo. Še dve minuti pred tem je imel izvrstno priložnost Milan Osterc, vendar nekdanjemu napadalcu Gorice nekoliko z desne strani kazenskega prostora ni uspelo ukaniti še v minuli sezoni soigralca v belo-mordem dresu Vasje Simčiča. Na začetku drugega polčasa se je močno ulilo, tako da je igrišče postalo težavno za igro. Goričani so imeli rahlo pobudo ob koncu tekme, ki pa ni prinesla spremembe izida.
Gladka zmaga Domžal
Domžalčani so se z zasluženo zmago nad Triglavom s 3:0 obdržali pri vrhu prvenstvene lestvice. V 25. minuti je Damir Pekič z roba kazenskega prostora močno sprožil, žoga je zadela desno vratnico, z golove črte pa jo je nato izbil Janez Zavrl. Že tri minute zatem so gpstitelji povedli. Dalibor Teinovič je preigral gostujoča igralca in odigral dvojno podajo s Pekičem ter z roba kazenskega prostora ustrelil proti golu. Vratar Triglava Miha Gracar je žogo sicer nekoliko odbil, a je ta vseeno končala v mreži.

Tudi v drugem polčasu so bili Domžalčani boljši tekmec. V 68. minuti so nevarno zapretili Kranjčani, ko je Dejan Burgar s prostega strela meril v spodnji levi kot domačih vrat, Darko Brljak pa je z zadnjimi močmi žogo odbil v vratnico. Sedem minut zatem je Marko Drevenšek najprej podal do Pekiča, ki je z lepo podajo za hrbet gostujoče obrambe zaposlil Jerneja Smukavca. Obetavni napadalec je nato zadel z desetih metrov. Končni izid je v 89. minuti postavil Drevenšek, ki je najprej prestregel žogo, nato preigral Bernarda Stjepanovića ter poslal žogo v mrežo.

5. krog:
MARIBOR - NAFTA 3:1 (1:1)
2.000; Tavares 40., 77., 86.; Benko 45.

Maribor: Pridigar, Mertelj, Andjelkovič, Rajčevič, Viler, Mezga (78./Plut), Cvijanovič, Bačinovič, Iličič, Tavares (89./Jelič), Volaš (66./Berič).

Nafta: Murko, Buzeti, Caban, Bečiri, Matjašec, Vaš (46./Vörös), Lesjak, Čeh, Vassiljev, Benko (84./Dvorančič), Vinko (62./Kokol).

CM CELJE - OLIMPIJA 1:1 (1:0)
1.200; Bezjak 15.; Mijatović 85./ag
RK: Božič 71./Olimpija

LUKA KOPER - HIT GORICA 1:0 (1:0)
400; Hasič 20./11-m

Luka Koper: Hasič, Polovanec, Handanagič, Guberac (81./Filipovič), Kovačevič, Marčeta, An. Struna, Hadžič, Bubanja (82./Bešič), Božičič (70./Al. Struna), Osterc.

Hit Gorica: Simčič, Zarifović, Velikonja, Kurtič, M. Mevlja, N. Mevlja, Arčon (67./Jogan), Komel, Širok, Demirović, Rakušček (80./Žigon).

DOMŽALE - TRIGLAV 3:0 (1:0)
700; Teinovič 28., Smukavec 75., Smukavec 89.

Nedelja ob 17.00:
PRIMORJE - RUDAR (v Domžalah)

Lestvica:  
MARIBOR 4 3 1 0 11:2 10
DOMŽALE 5 3 1 1 8:3 10
NAFTA 5 3 0 2 7:7 9
LUKA KOPER 5 2 1 2 7:6 7
RUDAR 4 2 1 1 6:7 7
CM CELJE 5 1 3 1 10:7 6
HIT GORICA 5 1 2 2 7:9 5
TRIGLAV 5 1 2 2 5:12 5
OLIMPIJA 4 0 2 2 4:7 2
PRIMORJE 4 0 1 3 4:9 1
Šov Tavaresa v Ljudskem vrtu