Maribor in Aluminij sta se pomerila v zadnjem krogu pretekle sezone, ko so vijoličasti v Kidričevem slavili s 4:1. Foto: www.alesfevzer.com
Maribor in Aluminij sta se pomerila v zadnjem krogu pretekle sezone, ko so vijoličasti v Kidričevem slavili s 4:1. Foto: www.alesfevzer.com
Jakirović razočaran, ker sta uvodni dve tekmi Maribora preloženi

Srečanje bi moralo biti v Ljudskem vrtu na sporedu v sredo. NZS se bo o terminu tekme odločal šele po testiranju nogometašev Aluminija, ki so ponedeljkovo skupno testiranje zaradi inkubacijske dobe izpustili. Tako sta prestavljena dvoboja uvodnih dveh krogov vijoličastih, saj se bodo v 2. krogu Mariborčani pomerili z Domžalčani, pri katerih je bil tudi eden pozitiven na novi koronavirus.

Disciplinski sodnik NZS-ja Boštjan Jeglič je po zadnjem krogu pretekle sezone Prve lige prvakom iz Celja naložil 5400 evrov kazni nešportnega obnašanja navijačev in dodatnih 300 evrov za kartone. V pojasnilu navaja večkratno prižiganje bakel, metanje bakel, vdor navijačev na igrišče po koncu tekme, žaljivo skandiranje, izražanje in spodbujanje sovraštva ter predvsem nasilja. Ob 880 evrov bo zdaj že drugoligaš Triglav, ob 440 prav tako drugoligaš Rudar iz Velenja, ob 300 pa še Olimpija.

Na zadnjem testu so bili vsi člani in igralci kluba negativni, vseeno pa sta prestavljeni obe domžalski tekmi v prvih dveh krogih. V uvodnem bodo Domžale gostile Bravo. Nova sezone Prve lige se bo začela v sredo, ko bodo državni prvaki Celjani gostili Muro, ki je aktualni zmagovalec pokala. Srečanje boste v neposrednem prenosu lahko spremljali na TV SLO 2 in MMC-ju.

Prvoligaši opravili testiranja na koronavirus pred začetkom nove sezone

1. krog, sreda ob 17.00:
CELJE – MURA
Prenos na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

Četrtek ob 17.00:
CB24 TABOR SEŽANA – KOPER

Ob 19.00:
OLIMPIJA – GORICA

Preloženo:
DOMŽALE – BRAVO
MARIBOR – ALUMINIJ


2. krog, sobota ob 19.00:
ALUMINIJ – CELJE

Nedelja ob 17.00:
MURA – CB24 TABOR SEŽANA

Ob 19.10:
KOPER – OLIMPIJA

Ponedeljek, 17. avgusta, ob 17.00:
BRAVO – GORICA

Preloženo:
DOMŽALE – MARIBOR