Andrej Kotnik (levo) je še lani igral v tretji slovenski ligi, v sredo pa je dosegel svoj prvi zadetek v prvi ligi. Trener Gorice Miran Srebrnič želi od svojih mladih fantov še hitrejše učenje in hitrejši napredek. Foto: www.alesfevzer.com
Andrej Kotnik (levo) je še lani igral v tretji slovenski ligi, v sredo pa je dosegel svoj prvi zadetek v prvi ligi. Trener Gorice Miran Srebrnič želi od svojih mladih fantov še hitrejše učenje in hitrejši napredek. Foto: www.alesfevzer.com
Marko Nikolić
Marka Nikolića čakata naporna zadnja dva meseca prvenstva. Foto: www.alesfevzer.com
Rudar se je znesel nad Krko
Remi Koprčanov ob Kamniški Bistrici
Maribor še četrtič letos brez zmage nad Zavrčem
Mojstrovina Kotnika za točko Gorice proti Olimpiji

Podobno velja za nogometaše Maribora, ki so v 28. krogu Prve lige TS prav tako samo remizirali v Zavrču (0:0) in še naprej zaostajajo štiri točke za Ljubljančani.

Zaradi slabih izidov in zadnjega mesta na lestvici je odstopil trener Krke Andrej Kastrevec, pri predzadnjem Celju pa so odstavili Iztoka Kapušina. Več si preberite TUKAJ.

Nikolić je po neuspešnem gostovanju najbolj obžaloval preveliko živčnost svojih varovancev v napadu: "V obeh polčasih smo bili velikokrat pred vrati, a smo se v glavnem odločali za strele od daleč in ne kombinatoriko ter preigravanje. Ko pa smo šli v kombinatoriko, se nam je primerilo veliko tehničnih napak zaradi nerazumne živčnosti. Še nikoli nisem bil tako aktiven na klopi kot danes. Videl sem, da nam v drugem polčasu kljub priložnostim in strelom manjka prave energije in želje." Glede menjav - 20 minut pred koncem je presenetil, ko je namesto Ricarda Alvesa v vezno vrsto poslal branilca Kenana Bajrića.

Zadetek prejeli po dolgi podaji iz obrambe
Če je sredi septembra Gorica na veliko privlačnejši prvi domači tekmi proti Olimpiji igrala dobro, a vseeno izgubila z 0:3, je tokrat izkoristila eno izmed redkih priložnosti in v 80. minuti izenačila s pravo mojstrovino 20-letnega Andreja Kotnika, ki je kaznoval nepozornost gostujoče obrambe na čelu z Dejanom Kelharjem. Olimpija je brez bolnega Nejca Vidmarja in načetega Juliusa Wobaya dobila prvi zadetek v spomladanskem delu prvenstva, tudi Primorci pa so zaradi manjših poškodb nastopili brez pomembnih prvokategornikov Alena Jogana in Marshala Johnsona.

"Gol smo prejeli iz edinega resnega strela v okvir vrat po dolgi podaji osrednjega branilca. Seveda sem nezadovoljen, je pa to dobra šola za vse nas, da moramo na takšnih tekmah pokazati več volje, želje, kakovosti in predvsem značaja, da tekmo, ko imamo vodstvo, pripeljemo do konca, kot je treba, ne pa dovolimo zadetek iz nič," je razlagal vidno razočarani Nikolić in nato pod tribuno športnega parka o izgubljenih točkah razglabljal tudi z nesojenim članom zeleno-belih Dankom Lazovićem.

Kronaveter: S tako igro ne bo šlo
Podobno je dvoboj pod žgočim popoldanskim soncem ocenil Rok Kronaveter, strelec z bele točke v 40. minuti: "Mislim, da smo tekmo začeli zelo dobro, imeli tri ali štiri lepe priložnosti, potem pa padli. V drugem polčasu smo prehitro začeli misliti, da je tekma končana. Nismo bili dovolj osredotočeni, privoščili smo si nepotrebno napako in dobili poceni zadetek. Moramo se zamisliti, s tako igro ne bo šlo do konca prvenstva. Na srečo je že v nedeljo nova priložnost za dokazovanje."

"Vsak tekmec si pripravi kakšno priložnost, Gorici je uspelo zadeti. Proti Olimpiji in Mariboru si vsakdo še bolj želi osvojiti kakšno točko, to se čuti," je pripomnil Darijan Matić. Ljubljančani so šele tretjič v tej sezoni ostali brez polnega plena, potem ko so povedli. Prvič se jim je to primerilo septembra v Domžalah (1:1), drugič pa decembra v Krškem (1:2).

Kotnik: Šeligo sem dobil na napačni nogi
Precej bolj razigrano je bilo razumljivo vzdušje pri Novogoričanih, ki so se veselili prve točke proti Olimpiji na domačem stadionu po dveh letih oziroma po treh porazih. Mladi Kotnik, še nevajen biti v središču pozornosti in pred televizijskimi kamerami, je na vprašanja novinarjev odgovarjal v kratkih stavkih: "Zelo vesel sem zadetka. Dobro sem streljal in presenetil Šeligo, saj sem ga dobil na napačni nogi. Tudi v prvem polčasu smo igrali dobro in bili popolnoma konkurenčni. 11-metrovka nas je malce potrla, a smo šli v drugem polčasu z dvignjenimi glavami naprej."

Napadalni vezist je bil blizu premiernega zadetka v Prvi ligi že v soboto proti Mariboru, ko je v 4. minuti z atraktivnim poskusom iz voleja streljal malo čez vrata. "Enkrat gre žoga v gol, drugič ne. Treba je vztrajati, si ustvarjati priložnosti in streljati. Potem bo gol že prišel," je poskušal pojasniti filozofijo, ki ji sledi.

Močan v igri ena na ena
V Novo Gorico ga je poleti na preizkušnjo povabil trener Miran Srebrnič, potem ko ga je opazil med igranjem v tretjeligaški konkurenci za Izolo. Priložnost je nato dobil že v 1. krogu prav na dvoboju proti Olimpiji v Stožicah, ko je igral zadnjih deset minut. Včeraj je prvič odigral tretjo tekmo zapored v prvi postavi in se v 11. nastopu veselil debitantskega gola.

"Potreboval sem nekaj časa, da sem se privadil na prvo ligo in na treninge, saj je to le neka druga raven. Kot svojo kakovost bi izpostavil igro ena na ena oziroma igro z žogo, rad pa bi izboljšal hitrost in telesno pripravljenost," je dejal v Kopru vzgojeni nogometaš, ki je bil po spletu okoliščin kratek čas tudi član Rudarja iz Velenja. V Izoli je za kadete in mladince igral v drugi ligi, zadnje leto pa za člane v tretji.

Filipović: Če bi Kabha zadel, bi zmagali za tri gole
Maribor je tekmo v Zavrču pričakal s spodbudnimi novicami iz Nove Gorice, a mu tudi v četrtem letošnjem poskusu ni uspelo premagati Zavrča. Po 1:1 in 3:3 v Ljudskem vrtu ter jesenskem porazu v Halozah z 2:1 sta mreži tokrat mirovali, čeprav je Darko Milanič na zelenico od začetka poslal Marcosa Tavaresa, Milivoja Novakovića in Jeana-Philippa Mendyja.

Če bi Marwan Kabha v 10. minuti zadel iz ugodnega položaja, bi bilo najbrž drugače. "Zmagali bi s tremi goli razlike. Tako pa smo se mučili, tekmeci so iz minute v minuto dobivali energijo in na koncu smo imeli težave," je menil Željko Filipović. Na zahtevnem igrišču vijoličasti niso ponovili sobotne predstave proti Gorici (0:2). "V zadnjih 25 minutah so tekmeci popustili, na žalost pa nismo imeli prave zadnje podaje," je komentiral Milanič.

Pihler: S tem trenerjem imamo neko super energijo
Gostitelji so bili najbližje zadetku v 21. minuti, ko bi po prostem strelu Veljka Bartovića žogo v mrežo kmalu izpustil Jasmin Handanović. Rešila ga je prečka. Spomnimo: Handanović je pred pol leta v Zavrču v 86. minuti ob podaji nazaj zgrešil žogo, tako da je ta končala za njegovim hrbtom in zmage so se veselili gostitelji.

"S tem trenerjem smo na igrišču povezani v dobro celoto in imamo neko super energijo," je za TV Slovenija povedal mladi reprezentant Aleks Pihler. Slavko Matić kot trener Zavrča na osmih tekmah še ni izgubil, zbral je pet zmag in tri remije. Bo ta niz nadaljeval tudi v nedeljo v Stožicah, kjer je septembra njegovo moštvo slavilo z 0:2?

Rudar se je znesel nad Krko
Remi Koprčanov ob Kamniški Bistrici
Maribor še četrtič letos brez zmage nad Zavrčem
Mojstrovina Kotnika za točko Gorice proti Olimpiji