Triglav se je že maja izkazal v Mariboru, ko je iztržil remi s 3:3. Tokrat se je tekma zanj iztekla še bolje. Foto: BoBo
Triglav se je že maja izkazal v Mariboru, ko je iztržil remi s 3:3. Tokrat se je tekma zanj iztekla še bolje. Foto: BoBo

Triglav je nazadnje v Mariboru slavil novembra 2013, tudi takrat z 2:1.

Prvi polčas je ponudil kar živahno predstavo s precej poskusi, ki pa so bili večinoma nenevarni. Edini zadetek so dosegli Kranjčani. V 22. minuti je Aleš Mertelj z dolgo žogo našel Davida Tijanića, ki je sprožil v kazenskem prostoru, žoga pa se je od Saše Ivkovića odbila za hrbet Kenana Pirića. Domači so sprva zahtevali prepovedan položaj, a priznali, da je imel sodnik prav.

Tijanić je imel lepo priložnost sicer še v 43. minuti, ko je iz bližine z glavo žogo poslal čez vrata. Predtem so Gorenjci, ki so maja na zadnji medsebojni tekmi z vijoličastimi v Ljudskem vrtu igrali 3:3, streljali bolj od daleč, ti streli pa niso posebej ogrozili mariborskih vrat.

Zadetki iz Maribora in Sežane

Razveljavljen zadetek Kronavetra
Na drugi strani so Štajerci, ki so pogrešali nekaj nogometašev (tudi Luko Zahovića), spočili pa Marcosa Tavaresa in Mitjo Vilerja, zadeli v 5. minuti, a so sodniki po njihovo nepravilno dosodili prepovedan položaj Roka Kronavetra. Ta je bil še enkrat nenatančen z roba kazenskega prostora, sicer pa je bil najbolj živahen Rudi Požeg Vancaš, ki je trikrat neuspešno poskušal.

V 28. minuti je dvakrat streljal Andrej Kotnik, prvič je njegov strel z glavo obranil Luka Čadež, drugič pa je bil nenatančen. V 35. minuti je z glavo žogo mimo gola poslal tudi Ivković.

Statistika prvega polčasa: streli 8:6, v okvir vrat 1:2, posest žoge 58:42 odstotkov.

Rok Kronaveter in soigralci so po zmagi v sredo na Islandiji nad Valurjem v 1. predkrogu Lige prvakov (0:3) doživeli nepričakovan poraz. Foto: www.alesfevzer.com
Rok Kronaveter in soigralci so po zmagi v sredo na Islandiji nad Valurjem v 1. predkrogu Lige prvakov (0:3) doživeli nepričakovan poraz. Foto: www.alesfevzer.com

V drugi polčas z Mešanovićem in Hotićem
Trener Maribora Darko Milanič je že na začetku drugega polčasa iz igre potegnil oba krilna igralca in ju zamenjal z Jasminom Mešanovićem in Dinom Hotićem. V 51. minuti je Martin Milec močno sprožil malce z desne, izkazal pa se je Čadež.

Malce zatem je poskusil še Mešanović z glavo, nato je Hotić streljal z roba kazenskega prostora, pa še enkrat Mešanović z nogo, v 67. minuti pa je bilo znova vroče, ko je Ivković zahteval prekršek v kazenskem prostoru (Kristjan Arh Česen ga je potisnil s hrbta). A sodniki znova niso pokazali na belo piko. Do strela je nato prišel Špiro Peričić, a zadel še ležečega Ivkovića.

Kryeziu v 85. minuti povišal na 0:2
V 75. minuti je bil spet v akciji Mešanović, njegov strel iz bližine je znova ukrotil Čadež. Deset minut zatem pa nova hladna prha za domače. Rezervist in novinec Triglava Victor Aliaga (zatem je bil še dvakrat nevaren) je podal na rob kazenskega prostora, od koder je streljal Egzon Kryeziu, zadel še Ivkovića, od mariborskega branilca pa se je žoga odbila v mrežo.

Le nekaj trenutkov zatem je po številnih zapravljenih priložnostih znižal še en rezervist Nardin Mulahusejnović. Mešanović je imel v prvi minuti sodniškega dodatka veliko priložnost za izenačenje, a je povsem neoviran zgrešil cilj. Njegovo "vajo" je v zadnji minuti ponovil še Aleks Pihler, tako da je ostalo pri zmagi Gorenjcev.

Končna statistika: streli 25:13, v okvir vrat 6:5, posest žoge 61:39 odstotkov.

V Sežani so spremljali prvo prvoligaško tekmo po 18 letih. Kraševci so med slovensko elito do zdaj igrali samo v sezoni 2000/01, v kateri so med 12 klubi zasedli zadnje mesto in hitro izpadli. Foto: www.alesfevzer.com
V Sežani so spremljali prvo prvoligaško tekmo po 18 letih. Kraševci so med slovensko elito do zdaj igrali samo v sezoni 2000/01, v kateri so med 12 klubi zasedli zadnje mesto in hitro izpadli. Foto: www.alesfevzer.com

Strelca Leko in Štor
Na stadionu Rajka Štolfe v Sežani je prvi polčas minil v boljši igri Aluminija, ki je zadetka dosegel v 24. in 27. minuti. Najprej je Lucas Horvat podal iz kota z leve strani, z glavo pa je zadel Nikola Leko. Tri minute pozneje je Sanin Muminović poslal dolgo žogo v kazenski prostor, iz bližine pa je s strelom "iz prve" mrežo zatresel Luka Štor.

Kidričani, ki po odhodu Oliverja Bogatinova v mladinsko šolo Maribora znova igrajo po napotkih trenerja Slobodana Gruborja, so imeli ob tem še nekaj priložnosti. Leko je v 12. minuti poskusil z desne strani, a Arian Rener ni imel veliko dela, nekaj več ga je imel malo pozneje po novem Lekovem strelu z glavo. V 43. minuti so gostje sprožili še strel od daleč, ki pa je bil malce premalo natančen.

Premalo natančen je bil tudi Alen Krajnc v sodniškem dodatku, ko je oplazil prvo vratnico z desne strani. Na drugi strani so Sežančani sprožili le en nevarnejši strel, v 36. minuti je Stefan Stevanović žogo poslal čez prečko.

Začenja se nova sezona nogometnega prvenstva

Aluminij suvereno zadržal vodstvo
Na začetku drugega polčasa so razumljivo več poskušali Kraševci, nato pa so znova zapretili gostje. V 58. minuti je nenatančno z volejem s približno 20 metrov meril Muminović, v 66. pa je Rener obranil še en Aluminijev poskus z glavo. V 88. minuti so domači prek rezervista Marsela Stareta vendarle resneje zagrozili, toda eden izmed gostujočih branilcev je v zadnjem trenutku strel blokiral.

Že v sodnikovem dodatku je na drugi strani Horvat prišel do strela v kazenskem prostoru, a meril malce previsoko, tako da je ostalo pri 2:0.

Nostradamusi, napovedujte izide tekem!

Danes se začenja slovensko nogometno prvenstvo, s tem pa tudi nova sezona Nostradamusa. Napovedujte izide in tekmujte z drugimi uporabniki! Več tukaj.

Sorodna novica Bravo in Tabor ne želita biti v prvi ligi samo eno sezono

V nedeljo bodo na sporedu še tri tekme, ob 17.45 se bo s prenosom na TV SLO 2 in na MMC-ju začel ljubljanski derbi med novincem Bravom in Olimpijo, ob 19. uri bo v Celju gostovala Mura, krog bodo ob Kamniški Bistrici zvečer sklenili Domžalčani in Velenjčani.


Prva liga TS, 1. krog

CB24 TABOR SEŽANA - ALUMINIJ 0:2 (0:2)
600; Leko 24., Štor 27.

Tabor Sežana vs Aluminij( id: 18207305 datum: 14.6.2019)

MARIBOR - TRIGLAV 1:2 (0:1)
3.200; Mulahusejnović 88.; Tijanić 22., Kryeziu 85.

Maribor vs Triglav( id: 18207309 datum: 14.6.2019)

Nedelja ob 17.45:
BRAVO - OLIMPIJA
Prenos na TV Slovenija 2 in MMC-ju.

Ob 19.00:
CELJE - MURA

Ob 21.00:
DOMŽALE - RUDAR