Damir Pekič je v 40. minuti prejel drugi rumeni karton, kljub temu pa so Domžale prišle do novih treh točk. Foto: Sandi Fišer
Damir Pekič je v 40. minuti prejel drugi rumeni karton, kljub temu pa so Domžale prišle do novih treh točk. Foto: Sandi Fišer
Darko Milanič
Trener Maribora Darko Milanič ne more biti zadovoljen z izkupičkom z zadnjih dveh tekem, saj so vijoličasti proti novincema v ligi Primorju in Triglavu osvojili le dve točki. Foto: MMC RTV SLO
Primorje
Prenovljeni ajdovski stadion je doživel prvoligaški krst. Foto: MMC RTV SLO
Erik Salkič
Erik Salkič je v Velenju izenačil na 1:1. Foto: Sandi Fišer
Domžalčani z deveterico do zmage
Olimpija po sodniški napaki do točke
Kremenovič junak primorskega derbija
Triglav v sodnikovem podaljšku do presenetljive točke

Lendavčani so visoko porazili Hit Gorico s 3:0, sedme zmage (pete zaporedne) pa so se veselile tudi Domžale, ki so bile kljub izključitvama Damirja Pekiča in Juninha z 1:0 boljše od CM Celja. Strelec je bil prav Juninho, ki je v 45. minuti mojstrsko zadel s 40 metrov. Žoga je končala tik pod stičiščem vratnice in prečke. Pet minut prej je Pekič prejel drugi rumeni karton, obakrat ga je sodnik kaznoval zaradi simuliranja.
V drugem polčasu je vse poskuse Celjanov, ki so močno pritiskali proti domačim vratom in lovili izenačenje, ustavil vratar Darko Brljak. Gostitelji so čakali na protinapade, enega so skoraj zaključili z novim zadetkom, a je gol Jerneja Smukavca preprečil Mujčinovič. Juninho je moral predčasno pod prho v 73. minuti, Domžale pa so tudi v končnici zadržale vse nalete gostov.
Rudar in Olimpija sta se razšla z remijem 1:1, potem ko so Velenjčani od 50. minute igrali z igralcem manj. V Ajdovščini je Primorje s 3:1 ugnalo Luko Koper.
Prehitro so se zadovoljili z vodstvom 2:0
Kranjčani, ki so v 1. krogu v Mariboru klonili kar z 0:5 (tako kot v nedeljo proti Olimpiji), so presenetili varovance Darka Milaniča. Tekmo so začeli pogumno, a so v 29. minuti povedli gostje. Po kratki podaji s prostega strela je zadel Dalibor Volaš, ki je s 25 metrov streljal po tleh in meril natančno ob desni vratnici.
Triglav je odgovoril v 35. minuti, ko je po kotu Stjepanovič streljal z glavo in zadel prečko. Toda v končnici prvega polčasa je bilo mariborsko vodstvo že 0:2. Marcos Tavares je stekel za žogo, ki bi verjetno končala v avtu, vratar Miha Gracar pa ga je na njegovi poti skozi domači kazenski prostor po nepotrebnem podrl. Sodnik je pokazal na belo točko, s katere je bil neusmiljen Volaš.

Gostitelji so znižali v 71. minuti, ko je domači trener v igro poslal Dejana Burgarja, ta pa je žogo ob prvem dotiku poslal za hrbet Marka Pridigarja. Pritisk Triglava ob koncu tekme se je obrestoval v sodnikovem podaljšku. Dragan Ovčina je z desne strani poslal predložek v mariborski kazenski prostor, na drugi strani pa je Stjepanovič pričakal žogo in jo z močnim strelom pod prečko poslal v mrežo. Mariborčanom se je tako maščevala premalo podjetna igra v drugem delu.
Kremenovič dvakratni strelec
Koprčani so na prvi tekmi na prenovljenem stadionu v Ajdovščini doživeli že četrti zaporedni poraz, na drugi strani pa je Primorje še tretjič zapored igrišče zapuščalo neporaženo. V 12. minuti je Ajdovce v vodstvo popeljal Tim Lo Duca, ki je po dolgi podaji prišel pred vratarja Ermina Hasiča, ga preigral in žogo poslal v prazno mrežo.
Že v 24. minuti so Koprčani izenačili. Po kotu je ajdovska obramba odbila žogo, a Danijel Marčeta jo je znova podal v kazenski prostor, kjer jo je z glavo iz bližine v gol potisnil Enes Handanagič. Deset minut pozneje je bil po kotu pred vrati Kopra najspretnejši Darko Kremenovič in drugič zadel za Primorje. Isti igralec je v 84. minuti s 15 metrov postavil tudi končni izid.
Benko zadel že devetič letos
Nafta je proti Novogoričanom prvič zadela v 30. minuti. Aleš Čeh je podal do Vedrana Vinka, ta pa je s peto podaljšal do Arpada Vaša, ki je z 12 metrov meril v levi spodnji kot. Pet minut pozneje je bil po strelu iz kota z glavo uspešen najboljši strelec lige Jože Benko, ki je dosegel že deveti letošnji zadetek. Piko na i je ob svojem prvem nastopu za Nafto po podaji Vinka postavil 18-letni Simon Pavel v zadnji minuti tekme.
Izključen tudi Prašnikar
Tekmo v Velenju je bolje začela Olimpija (priložnosti so imeli Enes Rujovič, Davor Škerjanc in Zoran Zeljkovič), pri domačih pa je dvakrat poskusil Rok Roj. V 50. minuti je pri gostiteljih Nenad Novakovič dobil drugi rumen karton, toda to ni zmedlo Rudarja. Šest minut pozneje je namreč Dejan Djermanovič po podaji Františka Metelke na robu kazenskega prostora sprejel žogo in brez težav ukanil Damirja Botonjiča.
A vodstvo ni zdržalo dolgo, saj se je v 65. minuti Erik Salkič odločil za ne preveč močan poskus z desne strani kazenskega prostora, ki je presenetil Bobana Savića. Zaradi protestov o domnevnem prepovedanem položaju Enesa Rujoviča je moral klop Rudarja zapustiti trener Bojan Prašnikar.

PRVA LIGA SI, 10. krog

10. krog:
TRIGLAV - MARIBOR 2:2 (0:2)
1.500; Burgar 71., Stjepanovič 93.; Volaš 30., 45./11-m

Triglav: Gracar, Smolej (85./Najdenov), Zavrl, Stjepanovič, Brajič, Krcič (75./Sever), Špelič (71./Burgar), Jelar, Potokar, Pokorn, Ovčina.
Maribor: Pridigar, Tavares (86./Berič), Volaš, Cvijanovič, Rajčevič, Viler, Dodlek, Majer, Rep (68./Pavličić), Andjelkovič (73./Džinič), Mertelj.

PRIMORJE - LUKA KOPER 3:1 (2:1)
500; Lo Duca 12., Kremenovič 34., 84.; Handanagič 24.

Primorje: Božjak, Ostojič, Čoralič, Tanjič (84./Huskič), Kremenovič, Graf, Ihbeisheh, S. A. Živec, Marijanovič (62./Tomič), Lo Duca (62./Čuturilo), S. Živec.
Luka Koper: Hasič, Polovanec, Handanagič, Guberac, Grižonič (86./Hadžič), Tomič, Marčeta, An. Struna, Brulc, Jukan (80./Novakovič), Bubanja (60./Kovačevič).

NAFTA - HIT GORICA 3:0 (2:0)
1.300; Vaš 30., Benko 35., Pavel 90.

Nafta: Murko, Vasiljev, Matjašec, Caban, Filipović, Čeh (65./Dvorančič), Lesjak, Buzeti, Benko (84./Pavel), Vaš (76./Balažic), Vinko.
Hit Gorica: Simčič (74./Rupnik), Širok, Komel, Balažic, N. Mevlja, M. Mevlja, Kršič (88./Žigon), Kurtič, Arčon (67./Demirovič), Jogan, Velikonja.

RUDAR - OLIMPIJA 1:1 (0:0)
1.500; Djermanovič 56.; Salkič 65.
RK: Novakovič 50./Rudar

Rudar Velenje: Savič, Jeseničnik, Novakovič, Mešić (54./Cipot), Djermanovič (80./Bratanovič), Berko, Roj, Mujakovič (90./Jelečevič), Tolimir, Dedič, Metelka.
Olimpija: Botonjič, Jovič (61./Vučkič), Škerjanc, Rujovič, Andjelkovič, Bešič (74./Lovrečič), Cvijanovič, Šokota, Zeljkovič, Salkič, Radujko (46./Božič).

DOMŽALE - CM CELJE 1:0 (1:0)
450; Juninho 45.
RK: Pekič 40., Juninho 73./oba Domžale

Domžale: Brljak, Brezovački (40./Smukavec, 79./Vidovič), Drevenšek, Knezović, Apatič, Teinović, Zatkovič, Juninho, Pekič, Hanžič, Seferovič (66./Topič).
CM Celje: Mujčinovič, Klun, Brezič, Čadikovski, Bezjak, Bakarič, Kačičnik, Gobec, Močič, Mujakovič (81./Popovič), Štraus (66./Klebčar).

Lestvica: 
NAFTA 10 7 1 2 22:13 22
DOMŽALE 9 7 1 1 12:3 22
MARIBOR 8 5 3 0 17:5 18
HIT GORICA 10 4 2 4 14:17 14
RUDAR 10 2 4 4 12:16 10
LUKA KOPER 10 3 1 6 11:16 10
PRIMORJE 9 2 3 4 16:16 9
CM CELJE 9 2 3 4 14:15 9
TRIGLAV 10 2 3 5 10:23 9
OLIMPIJA 9 1 3 5 12:16 6


Domžalčani z deveterico do zmage
Olimpija po sodniški napaki do točke
Kremenovič junak primorskega derbija
Triglav v sodnikovem podaljšku do presenetljive točke