Milan Mandarić sporoča, da bodo morali pri Olimpiji oklestiti stroške in racionalizirati delovanje kluba. Foto: www.alesfevzer.com
Milan Mandarić sporoča, da bodo morali pri Olimpiji oklestiti stroške in racionalizirati delovanje kluba. Foto: www.alesfevzer.com
Sorodna novica Zahoviča nasledil Bogatinov, med prvimi koraki tudi finančna reorganizacija

Tudi v nogometu bo zaradi novega koronavirusa vse drugače. Prva liga se gotovo ne bo nadaljevala pred začetkom maja. Pri Olimpiji igrišča samevajo od 12. marca, igralci pa trenirajo doma in tudi prek skupne aplikacije. Vodstvo kluba prav tako ne miruje, zaveda se, da bodo izredne razmere močno vplivale na delovanje kluba.

"Že zdaj je jasno, da bodo posledice zelo velike za države, gospodarstva, na žalost tudi za šport. A ta hip je najpomembnejše, da se zaščitijo življenja ljudi in prepreči nadaljnje širjenje tega nevarnega virusa. Tega se vsi dobro zavedamo in to narekuje odgovorno obnašanje vseh nas. Zdaj je čas, da vsi pokažemo, da nam je Olimpija pri srcu in da smo pripravljeni prispevati svoj delež za njeno varno prihodnost. Kot predsednik sem to odgovornost vedno postavljal v ospredje, zdaj to pričakujem tudi od drugih. V dobro Olimpije in športa. V naslednjih dneh se bomo še pogovorili o tem," je za klubsko spletno stran povedal predsednik Milan Mandarić.

Kako natančno bo NK Olimpija, ki je bila pred prekinitvijo državnega prvenstva na vrhu lestvice, še bolj racionalizirala delovanje kluba, še ni znano.

"Takšne odločitve morajo biti premišljene, to pa zahteva čas. Pri pogovorih klub aktivno sodeluje tudi z Nogometno zvezo Slovenije, sindikati ter drugimi klubi. V želji po stabilnem delovanju kluba bo odločitev vodstva odvisna tudi od sprejetih zakonov na državni ravni," so zapisali v izjavi za javnost.