Oliver Bogatinov je postal novi športni direktor Maribora, kjer je od lanskega poletja vodil nogometno šolo
Oliver Bogatinov je postal novi športni direktor Maribora, kjer je od lanskega poletja vodil nogometno šolo "vijoličastih". Foto: www.alesfevzer.com

Novi športni direktor Maribora je postal 41-letni Oliver Bogatinov, ki je bil od junija 2019 strokovni vodja nogometne šole NK Maribor, pred tem avtor uspešnih zgodb kot trener Aluminija in Mure, v vodilnih vlogah pa je doslej deloval tudi kot trener mlajših selekcij pri Al Hilalu v Savdski Arabiji ter kot prvi mož nogometne šole v Kopru. Do težje poškodbe, zaradi katere je moral prekiniti nogometno kariero, je v majici Kopra, CMC Publikuma in Triglava zbral 130 prvoligaških nastopov, nato pa se je uveljavil s strokovnim delom.

Ban: Čas za resetiranje NK-ja Maribor

Skromnost z zdravo mero ambicioznosti
“Gre za veliko čast in še večjo odgovornost. Je pa velikega pomena, da se nove usmeritve Maribora in pogled na prihodnje delovanje skladajo z mojimi vrednotami. Skromnost z zdravo mero ambicioznosti bo vodilo prihodnjega delovanja,”
je ob predstavitvi v do zdaj najpomembnejši vlogi poudaril Bogatinov za uradno klubsko stran.

"Posledice koronavirusa lahko negativno vplivajo na klub. Med prvimi koraki bo nujna tudi finančna reorganizacija, z zmanjševanjem stroškov, ki se bodo prilagajali temu, kar bo klub zmožen plačevati. V prihodnje nič več ne bo enako, kot je bilo prej in tukaj nogomet ni izvzet. Treba bo znižati tudi stroške strokovnega dela v klubu. Novega strokovnega vodje nogometne šole ne bomo določili, ta vloga se bo prerazporedila znotraj notranjih resursov in ne bomo iskali zunanjega kadra."

Začasni trener bo še naprej Saša Gajser. "Kot pomočnik trenerja je pridobil ogromno izkušenj in znanja v teh letih delovanja. Glede na zdajšnji položaj se nam ne mudi, ime glavnega trenerja za prihodnje obdobje pa še ni znano," je dejal Bogatinov.

Turbulentni marec v Ljudskem vrtu
Predsednik kluba Drago Cotar je sicer že v sredo napovedal racionalizacijo poslovanja in delovanja najtrofejnejšega kluba v Sloveniji. Ob prekinitvi zaradi pandemije novega koronavirusa je Maribor zasedal 4. mesto na lestvici Prve lige z zaostankom 7 točk za vodilno Olimpijo.

Prav v zadnjem še odigranem krogu je Maribor doma izgubil z Bravom (1:2), še v neposrednem televizijskem prenosu je odstopil trener Darko Milanič. Čez pet dni je sledil še odhod športnega direktorja Zlatka Zahoviča, ki je vse od poletja 2007 vodil kadrovanje in nogometno politiko v Ljudskem vrtu.