Dejan Petrovič je bil eden najpomembnejših kamenčkov v mozaiku Aluminija. Foto: www.alesfevzer.com
Dejan Petrovič je bil eden najpomembnejših kamenčkov v mozaiku Aluminija. Foto: www.alesfevzer.com

Petrovič je za člansko ekipo Aluminija v prvi ligi, pokalnem tekmovanju in drugi ligi skupaj zbral 134 nastopov, ob tem pa za Kidričane dosegel tudi 15 zadetkov.

Za mlado reprezentanco je igral osemkrat in zbral dva gola, jeseni se je vpisal med strelce na prijalteljskih tekmah proti Franciji in Angliji v Mariboru. Številne nastope ima tudi iz mlajših reprezentančnih selekcij. Januarja lani je sodeloval tudi na pripravah članske reprezentance B v Marbelli v Španiji pod vodstvom Matjaža Keka.

"Ob prestopu v Rapid bi se rad zahvalil vsem soigralcem, trenerjem, vodstvu kluba, ki so mi zaupali, dali priložnost, da sem se lahko z igrami v rdeče-belem dresu pokazal in dokazal. Počaščen sem, da mi priložnost ponuja tako velik klub, kot je Rapid, kar je med drugim tudi dokaz dobrega dela v Kidričevem," je ob prestopu k trenutno tretjeuvrščenemu klubu v avstrijskem prvenstvu povedal Petrovič.

Aluminij je po jesenskem delu Prve lige TS na drugem mestu, pred njim je le Olimpija. V prvem spomladanskem krogu 22. februarja bodo šumarji gostovali v Celju.