Med tednom so se povezale tudi največje slovenske navijaške skupine - tudi Viole in Green Dragonsi - v boju proti napovedanemu navijaškemu zakonu. V izjavi so se navijači obvezali, da ne bo več metanja bakel, lomljenja stolov in pretepanja z varnostniki. Derbi v Mariboru bo vsekakor primeren test navijaškega dogovora. Foto: MMC RTV SLO
Med tednom so se povezale tudi največje slovenske navijaške skupine - tudi Viole in Green Dragonsi - v boju proti napovedanemu navijaškemu zakonu. V izjavi so se navijači obvezali, da ne bo več metanja bakel, lomljenja stolov in pretepanja z varnostniki. Derbi v Mariboru bo vsekakor primeren test navijaškega dogovora. Foto: MMC RTV SLO
Večni derbi
Maribor bi z zmago popravil rekord najboljšega ligaškega štarta v sezono po 13 krogih. V sezoni 1999/2000 je imelo takratno moštvo Maribora po 13 krogih 31 točk. Foto: MMC RTV SLO
Prva liga si
Končana je prva tretjina sezone 2010/11. Na 60 tekmah so gostitelji slavili na polovici tekem, četrtina jih je pripadla gostom, četrtina pa se jih je končala z neodločenim izidom. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Jože Benko pri strelu
V prvih 12 krogih je padlo 175 golov ali kar 2,92 gola/tekmo. S 26 goli je najučinkovitejša Nafta, ki ima z Jožetom Benkom (10 golov) tudi prvega strelca prvenstva. Foto: EPA
Vodilni Maribor proti zadnji Olimpiji

a pozorni moramo biti tudi na obračun Domžal in Nafte.

Medtem ko bo v Ljudskem vrtu potekal predvsem prestižni obračun dveh klubov, ki ju na lestvici loči ogromnih 20 točk, pri čemer Olimpija od ponovnega rojstva leta 2005 sploh še ni ugnala Maribora, bo šlo ob Kamniški Bistrici za srečanje moštev z 2. in 3. mesta, za katerima je nekaj pestrih dni.

Oražem nespreten v obrambi
Domžale
so imela tako kot številni slovenski športni klubi v preteklih mescih opravka s policijo, ki preverja ustreznost dovoljenj tujih športnikov za bivanje in delo v Sloveniji. Kazen 4.400 evrov zaradi Hrvata Ivana Knezovića je predsednika kluba Staneta Oražma prisilila k branjenju, pri čemer se ni osredotočil le na počasnost in okorelost državne uprave, temveč je v svoj bran postregel tudi s podobnimi primeri v drugih klubih.

Na četrtkovem zasedanju Združenja prvoligašev je Oražem postal tarča kritik preostalih članov, kar je po prespani noči pripeljalo do tega, da je domžalski predsednik odstopil z mesta podpredsednika združenja. V tem času je s pristojnih ministrstev prišlo potrdilo, da se le pripravlja sprememba zakonodaje, ki bo omogočila začasno izdajanje dovoljenja za bivanje tujim športnikom.

Nafta zavrela, prekipela še ne
Več kot polmilijonski dolg v evrih grozi, da bo na kolena spravil Nafto. Nogometaši prekmurskega prvoligaša so se v sredo odločili za stavko - večmesečna zamuda izplačil, predvsem pa skorajda neobstoječa komunikacija s prenovljenim vodstvom sta sodu izbili dno. Stavka je hitro obrodila sadove - vodstvo je obljubilo, da bo del plač na računih do srede, predvsem pa igralcem razkrilo vse težave in jim zagotovilo redne pogovore.

Nafta, ki je zadnja leta veljala za skromen in urejen klub, je v težave zašla zaradi izgub glavnega pokrovitelja, katerega ime tudi nosi. Pretres v petrokemičnem podjetju je razkril tudi luknjo v nogometnem klubu. Pri drastični potezi igralcev velja izpostaviti, da se nogometaši dobro zavedajo gospodarskega položaja in da jih ni toliko zrevoltiral dolg kot pomanjkanje odkritega pogovora z delodajalci.

13. KROG

Sobota ob 17.00:
CM CELJE (9.) - HIT GORICA (5.) (3:3)
Stane Bevc je dobil nalogo reševanja celjske barke, ki je zdrsnila že na predzadnje mesto. "Čudeži se ne morejo dogajati, a pristop bo moral biti nekoliko drugačen," pravi Bevc, ki je nadomestil začasnega trenerja Damjana Romiha, ki se vrača v vlogo pomočnika. Na drugi strani so Goričani, ki so v nekoliko boljšem izhodišču, a so na zadnjih treh tekmah osvojili le točko. Pri "vrtnicah" bo zaradi kartonov manjkal Gregor Balažic. Prvo letošnje srečanje se je končalo s 3:3, čeprav je Gorica še 11 minut pred koncem vodila s 3:0, a tokrat pri "grofih" ni več Repa.

Sobota ob 18.00:
LUKA KOPER (6.) - RUDAR (7.) (1:2)
Koprčani so po novi revoluciji opravili mini priprave na Pohorju, nato pa je trener Primož Gliha moštvo preizkusil na prijateljski tekmi z Udinesejem (1:1), kjer je bil za remi najbolj zaslužen okvir gola. "Kanarčki" bodo še zadnjič gostili tekmo v Novi Gorici. Velenjčani so črni niz nazadnje prekinili proti Celju, zdaj pa jih čaka nasprotnik, ki so ga letos že premagali (2:1). "Knape" je okrepil nekdanji "dravaš" Doris Kelenc.

Sobota ob 18.00:
DOMŽALE (2.) - NAFTA (3.) (2:3)
Konec podvigov Lendavčanov ali bodo zbrani okoli Konstantina Vassiljeva zaigrali z željo po čim boljšem zimskem prestopu? Nafti se ob vseh težavah ne obeta nič dobrega, a ima na drugi strani zajetno bero točk. Domžalčane še vedno boli domači poraz z Mariborom, hkrati pa se želijo maščevati Prekmurcem za prvi letošnji poraz.

Sobota ob 20.15 (TVS 2 in MMC):
MARIBOR (1.) - OLIMPIJA (10.) (1:0)
V Ljudski vrt Ljubljančani prihajajo s trikrat manj osvojenimi točkami in z zadnjim mestom. Gostitelji so se trdno usidrali na vodilnem mestu, ki ga ne mislijo več zapustiti. Trio Rep-Berič-Tavares je zagotovilo za zadetke in atraktivne poteze, težava pa je vprašljiv Pridigarjev nastop. Olimpijo žene želja po pobegu z 10. mesta in možnost, da zadane večnemu tekmecu prvi prvenstveni poraz. Lahko Nik Omladič že ob vrnitvi po poškodbi potrdi vlogo prvega dirigenta Kosič-Čehove Olimpije?

Nedelja ob 15.00:
PRIMORJE (4.) - TRIGLAV (8.) (3:2)
Obračun letošnjih novincev v ligi, ki sta v prvi tretjini prvenstva presegla pričakovanja. Še posebej izstopa Primorje, ki se tako kot Nafta že več tednov spopada s finančnimi glavoboli. Z zmago na zaostali tekmi s Celjem so se učinkoviti Ajdovci prebili že na četrto mesto, ki pa je tudi malce zavajajoče, saj imajo pred zadnjo Olimpijo le pet točk prednosti. Najdenov in Brkič sta kaznovana igralca "orlov", pri katerih manjkata tudi poškodovana Zavrl in Zolič.


Lestvica:
MARIBOR 12 9 3 0 24:6 30
DOMŽALE 12 8 1 3 16:7 25
NAFTA 12 7 1 4 26:20 22
PRIMORJE 12 4 3 5 23:22 15
HIT GORICA 12 4 3 5 14:19 15
LUKA KOPER 12 4 2 6 13:16 14
RUDAR 12 3 4 5 16:21 13
TRIGLAV 12 2 5 5 11:24 11
CM CELJE 12 2 4 6 17:21 10
OLIMPIJA 12 2 4 6 15:19 10
 
Vodilni Maribor proti zadnji Olimpiji