Etien Velikonja je po dveh zadetkih moral predčasno z igrišča. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Etien Velikonja je po dveh zadetkih moral predčasno z igrišča. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Mitja Zatkovič
Mitja Zatkovič ne bo več tresel mrež v dresu Domžal. Foto: MMC RTV SLO

"Za kakršne koli informacije je še prezgodaj. Čez nekaj dni bomo lahko kaj več povedali. Trenutno mora mirovati," je za MMC povedal predstavnik Maribora za odnose z javnostmi Željko Latin.

Velikonja, ki je ob zmagi nad madžarskim prvoligašem s 3:0 v prvem polčasu dosegel dva zadetka (v 34. in 40. minuti), se je poškodoval v dvoboju z enim izmed tekmečevih igralcev po uri igre. Zamenjal ga je Dalibor Volaš, ki je v zadnji minuti tekme v Martjancih postavil končni izid.
Na "bolniški" je tudi Aleš Majer, ki si je na treningu poškodoval meniskus. Natančnejše informacije o njegovem okrevanju prav tako še niso znane.

V Andori Šimundža in Vugdalić
Vijoličasti, ki so v soboto v Ljudskem vrtu z 0:3 izgubili proti Arsenalu iz Kijeva, so sicer že v pričakovanju evropske sezone. Njihov prvi tekmec v kvalifikacijah za Ligo prvakov bo čez dva tedna najbrž luksemburški prvak Dudelange, ki je v torek na prvi tekmi v gosteh z 2:0 premagal Santo Colomo. Srečanje v Andori sta v živo spremljala tudi pomočnik trenerja Darka Milaniča Ante Šimundža in trener mlajših selekcij Muamer Vugdalić.
"Luksemburžani so potrdili predvidevanja, da so favoriti v tem dvoboju. Gostitelji so se v prvem polčasu dobro upirali, nato pa je sledil opazen padec v njihovi telesni pripravljenosti. Gostje so prevzeli pobudo, dosegli dva gola in zasluženo zmagali. Dudelange je po prikazanem spoštovanja vreden nasprotnik. Zaupamo v naše kvalitete, v medsebojnem obračunu nas zanima le zmaga, toda zavedamo se, da se bo treba temeljito pripraviti na prvo evropsko preizkušnjo," je za klubsko spletno stran povedal Šimundža.

Olimpija v Hercegovino brez Delamee Mlinarja
Brez poškodb ne gre niti v taboru Olimpije. Ljubljančani so se v Široki Brijeg, kjer jih v četrtek čaka prva tekma Evropske lige, odpravili brez branilca Antonia Delamee Mlinarja, ki je ostal doma zaradi težav z oteklim kolenom.

Iz Domžal je prišla novica, da klub po treh letih zapušča Mitja Zatkovič, iz CM Celja pa so sporočili, da je Areno Petrol zapustil Dominik Beršnjak. Nova okrepitev Luke Kopra je Davor Bagarić. 25-letni hrvaški vezist je bil nazadnje član Slavena Belupo, prej pa je igral za Cibalio iz Vinkovcev.