Dušan Kosič, Mile  Ačimović in Dare Vršič so na novinarski konferenci predstavili načrte pred četrtkovim gostovanjem v Širokem Brijegu. Foto: www.nkolimpija.si
Dušan Kosič, Mile Ačimović in Dare Vršič so na novinarski konferenci predstavili načrte pred četrtkovim gostovanjem v Širokem Brijegu. Foto: www.nkolimpija.si
Milan Osterc
Milan Osterc znova normalno trenira. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Koprčani si želijo doma zagotoviti prednost
Olimpija odločno v Široki Brijeg

Obe tekmi slovenskih predstavnikov se bosta v četrtek začeli ob 20.45. Ljubljančani optimistični odhajajo na stadion Pecara, kjer so lani izgubili z 0:3 in se od Evrope že na prvi stopnički poslovili s skupnim izidom 0:5.
Kosič: Potreben bo maksimalen pristop
"Danes imamo še en trening, na katerem bomo poskusili izpiliti igro do potankosti. Fantje so v dobrem stanju in samozavestni, ne pa prepotentni. Verjamemo, da lahko na obeh tekmah pokažejo dober nogomet in pristop, ki ga zagovarjamo. Lahko smo videti zelo dobro, zavedamo pa se, da nas čaka dober tekmec, ki nam je lani nasul pet golov. Potreben bo maksimalen pristop," je na novinarski konferenci povedal trener Olimpije Dušan Kosič.

V Hercegovino bo peljal 19 igralcev, doma bodo ostali Saša Ranić, Alen Vučkić, Aleksander Šeliga in kaznovani Boban Jović.

Vršič: Želimo zmagati že v gosteh
Kapetan Dare Vršič si ne predstavlja napredovanja brez doseženega zadetka: "Stadion naj bi bil razprodan, tako da bo vzdušje vroče. Tekmec se bo s podporo navijačev verjetno "razletel" po igrišču. To pomeni, da bomo morali biti zelo disciplinirani v naši igri ob pritisku na njihovi strani. Ne smemo si dovoliti "izpadanja" kakšnega posameznika. To je recept, kako onemogočiti tekmeca in kako najlažje priti do zadetka. Vsekakor pa ne bomo igrali le na zadetek, ampak na zmago."

Športni direktor Olimpije Mile Ačimović je poudaril, da je Široki Brijeg izkušena ekipa, ki ve, kaj hoče. V njej je tudi nekaj južnoameriškega pridiha iz Brazilije in Argentine.

Karič ima nekaj težav s poškodbo
Na drugi strani je Šahtar iz Karagandija, šestouvrščeno moštvo lanskega kazahstanskega prvenstva, Koprčanom povzročil kar nekaj preglavic pri "logistiki". "O tekmecu še zbiramo podatke. Nekaj se je namreč pri tem zalomilo, ampak določene informacije so. Tekmec ima nekaj posameznikov iz naše nekdanje skupne države. Toda mi moramo gledati najprej na to, da sami pridemo v optimalno stanje in se dobro pripravimo na tekmo. Fantje so zagnani, dobro delajo in vse bomo naredili, da gremo na povratno tekmo s čim ugodnejšim izidom," pravi trener Kopra Vlado Badžim.

Ta v ekipi še ne bo smel računati na nekatere okrepitve, vključno s Hrvatom Sinišo Linićem, nekdanjim nogometašem Hajduka. "Nekateri igralci še niso registrirani in nimajo pravice nastopa. Ob tem pa ima Amir Karič nekaj težav s poškodbo zadnje lože, tako da bomo videli, kako bo z njim. Je še nekaj težav, po drugi strani pa se je zdaj Milan Osterc vključil v normalen trening in upam, da bo vse v redu," je še dejal Badžim.
Evropska liga, 1. predkrog, prvi tekmi
Četrtek ob 20.45:

KOPER - ŠAHTER KARAGANDI (KAZ)
Povratna tekma bo 7. julija ob 13.00.

ŠIROKI BRIJEG (BiH) - OLIMPIJA
Povratna tekma bo 7. julija ob 20.00.

Koprčani si želijo doma zagotoviti prednost
Olimpija odločno v Široki Brijeg