Ante Čačić si je takoj po predstavitvi že nadel mariborski šal. Foto: Dejan Rat, Radio Maribor
Ante Čačić si je takoj po predstavitvi že nadel mariborski šal. Foto: Dejan Rat, Radio Maribor
Ante Čačić
Lani je bil krvnik Maribora, tokrat je njegovo upanje. Foto: Dejan Rat, Radio Maribor
Ante Čačić in Zlatko Zahovič sta odgovarjala tudi na novinarska vprašanja. Foto: Dejan Rat, Radio Maribor
Čačić na klopi Maribora nasledil Milaniča

59-letni trener je do zdaj večinoma deloval v hrvaških klubih. Vrhunec njegove kariere je bilo vodenje zagrebškega Dinama, ki je lani v zadnjem predkrogu Lige prvakov izločil prav Maribor.
Avdio: Ante Čačić, Zlatko Zahovič


"Spominjam se lani, ko sem sedel tukaj, je bil to najsvetlejši trenutek moje kariere. Takrat sem videl dober Maribor, ki je odigral tekme, na katere je lahko ponosen. Videl sem vzdušje, bilo je fantastično. Ljubitelji nogometa so pokazali, kako radi imajo klub. Počaščen sem, da bom lahko delal v takem klubu, ki je na tem prostoru poleg Dinama eden najstabilnejših. Tukaj se ne počutim kot tujec. Živim blizu in velikokrat sem pripeljal ekipe v Slovenijo na priprave. Maribor ima odlične temelje, ki jih lahko nadgradimo," je ob predstavitvi povedal Čačić.
"Cilji so jasni. Nadaljevati prevlado v slovenskem prostoru in odigrati čim več evropskih tekem. Pomembno je zagotoviti kontinuiteto tako med igralci kot v strokovnem štabu. Sodelavci tako ostajajo in ne vidim razloga, da bi koga zamenjal," je dejal Čačić.
Zagovornik napadalnega nogometa
Čačić pravi, da stremi k napadalnemu nogometu. "Vsak trener ima svoja razmišljanja. Sem zagovornik napadalnega nogometa, torej zabiti gol več kot nasprotnik. Želim si, da bi bile igre zanimive za občinstvo, da bodo predstave v zadovoljstvo vsem, ki nogomet gledajo, a ne gre pozabiti, da je najbolj pomemben seveda rezultat," je še dejal Čačić.

Dolžina pogodbe ni znana
Športni direktor Zlatko Zahovič je povedal: "Iskali smo profil trenerja, ki bi bil najboljša mogoča rešitev za klub in ga dvigniti še na višjo raven. Izbor je padel na Anteja Čačića, ki je drugi trener Maribora z izkušnjami z Ligo prvakov. Vsi ga bomo podpirali, da bo uspel. Čačić je tu že zmagoval, upam, da bo tako tudi tokrat." Glede dolžine pogodbe je bil Zahović skrivnosten: "Veste, da sem zagovornik Fergusona, čim daljše, tem boljše." Zahović se je z novim trenerjem pogovarjal tudi glede ekipe, s katero je Čačić zadovoljen, a novih prihodov ne izključujeta.
Devet mesecev brez poraza
Čačić je na klop Dinama sedel decembra leta 2011, zapustiti pa jo je moral po seriji slabših izidov novembra leta 2012. Čačić je prvi poraz z Dinamom doživel šele septembra v prvem krogu Lige prvakov proti Portu. Do takrat je bil njegov niz neporaženosti kar 33 tekem. Prav slabe predstave in porazi v Ligi prvakov so tlakovale njegovo pot do odpovedi, ki je sledila po treh prvenstvenih in pokalnem porazu.

Nazadnje vodil drugoligaša Sesvete
Čačić je bil brez kluba do aprila, ko je prevzel drugoligaša Radnik Sesvete, ki velja za Dinamovo podružnico.

Hitro ukrepanje po odhodu Milaniča
Darko Milanič se je v ponedeljek zvečer odločil, da po petih letih zapusti vijoličaste, s katerimi je osvojil kar devet lovorik. Kariero bo nadaljeval v Sturmu, za katerega je sam igral med letoma 1993 in 2000.



Čačić na klopi Maribora nasledil Milaniča