Maribor bo v 2. krogu v soboto gostoval v Velenju. Foto: www.alesfevzer.com
Maribor bo v 2. krogu v soboto gostoval v Velenju. Foto: www.alesfevzer.com

Že v lanski sezoni so bili nekajkrat nezadovoljni s sojenjem, jeseni so na to temo sklicali tudi novinarsko konferenco.

Sorodna novica Vrača se slovensko prvenstvo in z njim tudi Nostradamus

V soboto zvečer so jih sodniki na čelu z glavnim delivcem pravice Dejanom Balažičem iz Ljubljane prvič razjezili v 5. minuti, ko so razveljavili zadetek Roka Kronavetra, češ da je bil v prepovedanem položaju. Posnetek kaže, da "ofsajda" ni bilo.

V 67. minuti so zaman zahtevali 11-metrovko, ko je Kristjan Arh Česen v kazenskem prostoru s hrbta potisnil Sašo Ivkovića, nato pa ga je "pobožal" še vratar Luka Čadež. Po njihovem mnenju bi moral Balažič pokazati na belo točko.

Pomočnik sodnika je naredil napako tudi v 85. minuti pri akciji za vodstvo Triglava z 0:2. Victor Aliaga je bil namreč v prepovedanem položaju, ko je dobil žogo v prazen prostor in nato podal strelcu Egzonu Kryeziuju.

V Mariboru znova govor o sodniških odločitvah

Dončić: Tudi proti Mariboru ali Olimpiji želimo igrati
"Igrali smo dobro - čvrsto, kombinatorno, hrabro, disciplinirano in odgovorno. Pokazali smo, da smo na neki ravni. Vedno poudarjam, da želimo igrati, tudi proti Mariboru ali Olimpiji. Zato, da se mladi igralci uveljavljajo in napredujejo v svojih karierah. Mislim, da smo zasluženo zmagali. Težko pa komentiram odsotnost Mariborčanov na novinarski konferenci. Sami bodo povedali, zakaj in kako. Vsak sprejema svoje odločitve in odgovarja za svoja dejanja,"
je povedal trener Triglava Dejan Dončić.

Vse tri sporne dogodke si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku, ki so ga objavili v mariborskem klubu.

Zadetki iz Maribora in Sežane